Na jakim kanale ustawić aby byc pewnym sygnału

C/Ku-band
gt82
nowy
nowy
Posty: 24
Rejestracja: 01 lis 2017, 10:43
Tuner: Vu+ Solo2 ,Uno 4k SE , Nbox2850st
Antena: Multifocus
Konwerter: dużo
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

Na jakim kanale ustawić aby byc pewnym sygnału

#1

Post autor: gt82 » 25 maja 2018, 13:19

Witam..Podpowiedzcie który jest najsłabszy i jakiego sygnału powinienem się spodziewać ustawiając antenę?ustawiam multifocusa i zarówno na thorze jak i turksacie brakuje części kanałów.


Solo2 ,Uno4K SE
0,8W , 4.9E , 7E , 9E , 13E , 16E , 19E , 23,5E , 28,2E

toroidal68
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Na jakim kanale ustawić aby byc pewnym sygnału

#2

Post autor: toroidal68 » 25 maja 2018, 19:08

gt82 pisze:
25 maja 2018, 13:19
Witam..Podpowiedzcie który jest najsłabszy i jakiego sygnału powinienem się spodziewać ustawiając antenę?ustawiam multifocusa i zarówno na thorze jak i turksacie brakuje części kanałów.
=======
Mysle ze jak ustawisz maksymalny sygnal na tym kanale,nie bedziesz mial problemow z innymi tr. :yes:
Załączniki
Zrzut ekranu 2018-05-25 o 19.06.39.png
Za ten post użytkownik toroidal68 otrzymał podziękowanie od:
gt82 (26 maja 2018, 11:29)



Awatar użytkownika
Jacek
Ekspert
Ekspert
Posty: 1927
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 80 razy
Kontakt:

Na jakim kanale ustawić aby byc pewnym sygnału

#3

Post autor: Jacek » 26 maja 2018, 5:58

@gt82 z Turksatem (42e) to jest tak, że nadje klika wiązek i wiązka turecka w centralnej i północnej Polsce jest niedostępna nawet na dużych antenach.


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

gt82
nowy
nowy
Posty: 24
Rejestracja: 01 lis 2017, 10:43
Tuner: Vu+ Solo2 ,Uno 4k SE , Nbox2850st
Antena: Multifocus
Konwerter: dużo
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

Na jakim kanale ustawić aby byc pewnym sygnału

#4

Post autor: gt82 » 26 maja 2018, 11:33

Na chwilę obecną na 0,8 brak jakiegokolwiek sygnału na U TV ... Idąc tą drogą jaki kanał dla mnie najlepszy na Turksacie?

Przestawiłem skos anteny z 91 na 89st i sporo się kanałów pojawiło.Myślę że da się coś jeszcze podkręcić ale niestety nadciągają ciężkie chmury.


Solo2 ,Uno4K SE
0,8W , 4.9E , 7E , 9E , 13E , 16E , 19E , 23,5E , 28,2E

Awatar użytkownika
Jacek
Ekspert
Ekspert
Posty: 1927
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 80 razy
Kontakt:

Na jakim kanale ustawić aby byc pewnym sygnału

#5

Post autor: Jacek » 26 maja 2018, 11:37

Multifocus masz na myśli T90 czy E85.


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

gt82
nowy
nowy
Posty: 24
Rejestracja: 01 lis 2017, 10:43
Tuner: Vu+ Solo2 ,Uno 4k SE , Nbox2850st
Antena: Multifocus
Konwerter: dużo
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

Na jakim kanale ustawić aby byc pewnym sygnału

#6

Post autor: gt82 » 26 maja 2018, 11:40

e 85 posiadam..Z kalkulatora do t90 wyliczyłem wszystko i wychodzi że skos się nie zgadza :)

Na U TV sygnał sie pojawia (74/73) co jakiś czas i znika

na Turksacie dla przykładu AKSU TV z sygnałem 71/71 świeci nieustannie...


Solo2 ,Uno4K SE
0,8W , 4.9E , 7E , 9E , 13E , 16E , 19E , 23,5E , 28,2E

ODPOWIEDZ

Wróć do „1.0°W - Thor 5/6/7/Intelsat 10-02”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość