Wiązka Afrykanska 36A/B

Ku-band (polaryzacja liniowa/kołowa)
Awatar użytkownika
Artur
Ekspert
Ekspert
Posty: 1708
Rejestracja: 14 kwie 2009, 0:26
Lokalizacja: N52°1/E21°2
Podziękował: 19 razy
Dostał Podziękowań: 53 razy

Re: Wiązka Afrykanska W4/W7

#11

Post autor: Artur » 20 sty 2010, 13:03

Na 11823/H i 11785/H mam stabilny sygnał ale nic się nie chce zaprogramować ?


Żniniewicz PM -200cm. - Ku
Żniniewicz PM -180cm. - C
Laminas PM -120cm. - Ku

Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 9471
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 115 razy
Dostał Podziękowań: 527 razy
Kontakt:

Re: Wiązka Afrykanska W4/W7

#12

Post autor: Harti » 20 sty 2010, 17:21

Artur pisze:Na 11823/H i 11785/H mam stabilny sygnał ale nic się nie chce zaprogramować ?
To są na 100% transpondery wiązki ruskiej w polaryzacji kołowej. Ja mam parę takich tp wiązki afrykańskiej, na których sygnał wskakuje od 0%-40% ale to są przebicia właśnie od tych kołowych. Myślę że w okolicach Niemiec i Polski jest taka granica gdzie spotykają się obie wiązki i strasznie mącą. W Niemczech odbierają wiązkę afrykańską, zaś gorzej u nich z Rosyjską, u nas wręcz odwrotnie.
Na razie sobie odpusciłem sobie tą pozycję do czasu aż wszystkie transpondery zaczną normalnie nadawać.


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
60cm -60.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys T2-MI, Octagon SX88+, Openbox:SX6, Openbox AS4K2X, Prof Rev7300......

Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 9471
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 115 razy
Dostał Podziękowań: 527 razy
Kontakt:

Wiązka Afrykanska W4/W7

#13

Post autor: Harti » 25 mar 2010, 19:50

Przetestujcie w wiązce Afrykańskiej transponder12034 V 27500 3/4 głownie ktoś z zachodu. @qwer ma sygnał 61% na Openboxie więc może coś i do Polski dolatuje. Nadaje tam Portugalski Sport TV.
U mnie kompletne 0%, ale może na antence 3m coś zaświeci. :cool2:


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
60cm -60.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys T2-MI, Octagon SX88+, Openbox:SX6, Openbox AS4K2X, Prof Rev7300......

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12055
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 480 razy
Dostał Podziękowań: 638 razy
Kontakt:

Wiązka Afrykanska W4/W7

#14

Post autor: zuchnet » 25 mar 2010, 19:56

@Harti
Na wschodzie sygnał nawet nie drgnie kurcze ale mamy porażkę z tą wiązką :wall:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

pawelwa
Ekspert
Ekspert
Posty: 5529
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 270 razy
Dostał Podziękowań: 287 razy
Kontakt:

Wiązka Afrykanska W4/W7

#15

Post autor: pawelwa » 25 mar 2010, 20:04

Harti pisze:ale może na antence 3m coś zaświeci. :cool2:
niestety u mnie na 3m tez nic nie świeci troszkę to dziwne :hmmm:


Famaval 3100 - DMX 13K (C)
Laminas 2700 - Inverto Black Ultra (KU)
Openbox X-810 ,Openbox SX6, TBS 6983

Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 9471
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 115 razy
Dostał Podziękowań: 527 razy
Kontakt:

Wiązka Afrykanska W4/W7

#16

Post autor: Harti » 25 mar 2010, 21:04

pawelwa pisze:niestety u mnie na 3m tez nic nie świeci troszkę to dziwne :hmmm:
Wiązka musi w Niemczech piorunująco szybko zanikać, i to pewnie dlatego że z drugiej strony mogła by się zakłócać z wiązką Russia. :hmmm:
User @Zelda47 odbiera ten transponder na offsecie 120cm, a mieszka w sumie nie tak daleko bo w Augsburg
Załączniki
36e.jpg


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
60cm -60.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys T2-MI, Octagon SX88+, Openbox:SX6, Openbox AS4K2X, Prof Rev7300......

Awatar użytkownika
Peyu
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3672
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Podziękował: 65 razy
Dostał Podziękowań: 189 razy
Kontakt:

Wiązka Afrykanska W4/W7

#17

Post autor: Peyu » 25 mar 2010, 21:31

U mnie też kompletnie cisza może nadaje w określonych godzinach dobra wiazka.



pawelwa
Ekspert
Ekspert
Posty: 5529
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 270 razy
Dostał Podziękowań: 287 razy
Kontakt:

Wiązka Afrykanska W4/W7

#18

Post autor: pawelwa » 23 paź 2010, 21:22

Wydaje mi sie ze mam sygnał na dwóch transponderach z tej wiązki 11940 H 27500 3/4 , 11977 H 27500 3/4 ale czy napewno zeskanować nie mogę , transponderów z podobnymi częstotliwościami z rosyjskiej wiązki niema co jest grane :hmmm:

Obrazek Obrazek

dodano
odjechałem troszkę na zachód i sygnały 100% także na pewno to wiązka rosyjska :thumbsdown:


Famaval 3100 - DMX 13K (C)
Laminas 2700 - Inverto Black Ultra (KU)
Openbox X-810 ,Openbox SX6, TBS 6983

ODPOWIEDZ

Wróć do „36.0°E - Eutelsat 36B/AMU1”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość