52.5°E - Yahsat 1A Lemar Tv jego odbiór w Radomiu ??

C/Ku-band
big2
nowy
nowy
Posty: 15
Rejestracja: 20 wrz 2012, 22:21
Tuner: Nbox , Ferguson HF8900
Antena: Hirschmann 2,3m 1,2m
Konwerter: Inverto Twin
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

52.5°E - Yahsat 1A Lemar Tv jego odbiór w Radomiu ??

#1

Post autor: big2 » 09 wrz 2017, 13:40

Witam.
Panowie czy ten kanał jest dostępny w Polsce 52.5°E - Yahsat 1A Lemar Tv a dokładnie w Radomiu ?? Poniżej na zdjęciu mam podane parametry tego kanału. Są one prawidłowe ?
Załączniki
Bayern2.jpg



cactus
DX-er
DX-er
Posty: 281
Rejestracja: 21 lip 2015, 10:41
Tuner: GM Wizard HD
Antena: 1.6 pf
Lokalizacja: 54.9N 23.9E, Kaunas
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 95 razy

52.5°E - Yahsat 1A Lemar Tv jego odbiór w Radomiu ??

#2

Post autor: cactus » 09 wrz 2017, 16:13

@big2
jest temat na forum «[pasmo ku] 52.5°E - Yahsat 1A - Odbiór w Polsce»
http://www.satclub.pl/52-5-e-yahsat-1a- ... t2122.html
i nie było potrzeby tworzenia nowego, a parametry są prawidłowe:

Obrazek



Awatar użytkownika
mg98
DX-er
DX-er
Posty: 1134
Rejestracja: 18 lut 2013, 12:51
Tuner: Openbox S3 mini, Octagon SX88+SE, Open SX1
Antena: Hollex R-120 , Mabo 150 i Laminas AS-270
Konwerter: Inverto Black Ultra, Aljano Black Panther
Lokalizacja: Proszowice
Podziękował: 116 razy
Dostał Podziękowań: 135 razy
Kontakt:

52.5°E - Yahsat 1A Lemar Tv jego odbiór w Radomiu ??

#3

Post autor: mg98 » 09 wrz 2017, 16:17

Kanał jest dostępny w Polsce, ale raczej tylko na większych antenach. Sądzę, że stabilny odbiór jest w stanie zapewnić tylko antena powyżej 2m.


[SAT] Laminas AS-270, Mabo 150cm, R-120 siłownik 18, Fracarro Penta 85
[FM & Es] Dipol 3/RZ B

[Ku Band] Inverto Black Ultra zwykły i C-120, Alyano Black Panther, Inverto White Flange, Inverto Black Pro Circular, Televes 7475, Titanum TSX White
[C Band] PAUXIS PX-900

Octagon SX88+ SE HEVC (T2-MI), Showbox Vitamin 5000HD, Ferguson Ariva 102E, Open SX1, Openbox S1 i S3 mini

big2
nowy
nowy
Posty: 15
Rejestracja: 20 wrz 2012, 22:21
Tuner: Nbox , Ferguson HF8900
Antena: Hirschmann 2,3m 1,2m
Konwerter: Inverto Twin
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

52.5°E - Yahsat 1A Lemar Tv jego odbiór w Radomiu ??

#4

Post autor: big2 » 09 wrz 2017, 17:45

A Idman Tv oglądacie z Azerspace-1 (46°E) ?? Bo u mnie jest sygnał tylko brak obrazu ? Kluczyki są....



Awatar użytkownika
robsat
DX-er
DX-er
Posty: 1428
Rejestracja: 30 lip 2013, 18:43
Tuner: U2C, Openbox
Antena: Mabo 120 cm, Famaval 115 cm
Konwerter: Inverto/Sharp/Triax/Hisattel Twin
Lokalizacja: PL PDK (podkarpacie)
Podziękował: 72 razy
Dostał Podziękowań: 122 razy

52.5°E - Yahsat 1A Lemar Tv jego odbiór w Radomiu ??

#5

Post autor: robsat » 09 wrz 2017, 19:27

Idman tv szyfruje sygnał w BISS z 46E tak samo Lemar TV jest szyfrowany w czasie meczu Live.


120 cm 90*E< - >30*W
UClan/SX6/AS4K2X
Android/T2-MI/multistream
Ku-Band/C-Band/R/L (Circular)

big2
nowy
nowy
Posty: 15
Rejestracja: 20 wrz 2012, 22:21
Tuner: Nbox , Ferguson HF8900
Antena: Hirschmann 2,3m 1,2m
Konwerter: Inverto Twin
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

52.5°E - Yahsat 1A Lemar Tv jego odbiór w Radomiu ??

#6

Post autor: big2 » 09 wrz 2017, 19:58

robsat pisze:Idman tv szyfruje sygnał w BISS z 46E tak samo Lemar TV jest szyfrowany w czasie meczu Live.
Tak wiem że w BISS. Mam te cyferki tam gdzie powinny być. Ale mój Ferguson HF-8900 HD nie wyświetla obrazu. U ciebie na Ferdku to działa ??



ODPOWIEDZ

Wróć do „52.5°E - Yahsat 1A/ TurkmenÄlem/MonacoSat”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość