Czy to koniec cryptoboxów w nc+

Wszystko o tunerach firmy CryptoBox
netinstal
nowy
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 16 paź 2015, 7:31
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Czy to koniec cryptoboxów w nc+

#1

Post autor: netinstal » 09 sie 2017, 21:40

Od 2 lat posiadam, cryptoboxa z karta nc+ cameleon oraz starego philipsa hd. Wczoraj odmówiłem wymiany philipsa na wifi box i po godzinie żaden kanał nie działa zarówno w cryptobox jak i i philipsie. Założyłem że dekodery padły ale dzisiaj przyjechał kolega ze swoją karta i i dekodery smigają. W dniu dzisiejszym zadzwoniłem do nc z prośba o przywrócenie stanu poprzedniego konsultant poinformował iz jest to niemożliwe ponieważ wyłączają tunelowanie do seca i dlatego wymieniaja dekodery.

Czy da się to jakoś obejść i uruchomić ta kartę w cryptoboxie czy jestem skazany na ten biały stolec ???



big-apple
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1434
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: SOLO 4k ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto premium
Podziękował: 11 razy
Dostał Podziękowań: 25 razy

Czy to koniec cryptoboxów w nc+

#2

Post autor: big-apple » 09 sie 2017, 22:45

Chcą ubić stare dekodery i tzw Januszy którzy nie mają pojęcia i będą wciskać szrot.

Konsultantów to nawet nie słuchaj "bo tam mają polecenie z góry"


Jakie masz uprawnienia na karcie?



netinstal
nowy
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 16 paź 2015, 7:31
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Czy to koniec cryptoboxów w nc+

#3

Post autor: netinstal » 10 sie 2017, 8:33

Uprawnienia są oki karta działa w każdym dekoderze z nagra.
Natomiast w dekoderach z seca jest lipa.
Na szczęście za 2 miesiące kończy się umowa żegnaj NC+

Nie ważne czy konsultant się zna czy nie ważne że zablokowali tunelowanie do seca.



Awatar użytkownika
stalker
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 27 lip 2016, 11:02
Podziękował: 7 razy
Dostał Podziękowań: 23 razy

Czy to koniec cryptoboxów w nc+

#4

Post autor: stalker » 10 sie 2017, 10:18




big-apple
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1434
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: SOLO 4k ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto premium
Podziękował: 11 razy
Dostał Podziękowań: 25 razy

Czy to koniec cryptoboxów w nc+

#5

Post autor: big-apple » 12 sie 2017, 13:03

No czytam to od początku jednak dobrze by było byś zapodał odczyt z oscama lub cccama jeśli takowy jest dostępny w tym Cryptoboxie. Karki Seca/nagra przełączają sie z 0100 na 1813 więc każdy dekoder taką karte ogarnie.Chociaż nie znam jak to jest z kartą nieparowaną nagry w takim dekodrze.


Mówisz 2 miesiące. Jeśli powiedziałeś im że nie przedłużysz to i tak powinno działać na czas umowy.



Awatar użytkownika
Fotodetektor
Ekspert
Ekspert
Posty: 2070
Rejestracja: 02 gru 2012, 10:13
Tuner: Ultimo 4k
Antena: Televes Q90AL
Konwerter: Unicable II Inverto 32UL40
Podziękował: 184 razy
Dostał Podziękowań: 87 razy

Czy to koniec cryptoboxów w nc+

#6

Post autor: Fotodetektor » 28 sie 2017, 12:39

Na CR dostępny jest cccam i newcam


VU+ ULTIMO 4K
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100 laminat
Televes Q90AL

Awatar użytkownika
stalker
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 276
Rejestracja: 27 lip 2016, 11:02
Podziękował: 7 razy
Dostał Podziękowań: 23 razy

Czy to koniec cryptoboxów w nc+

#7

Post autor: stalker » 28 sie 2017, 13:36

Tu dużo więcej szczegółów: http://www.sat-4-all.com/board/topic/21 ... vid-000068

Forum wymaga rejestracji i zalogowania się.



Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1621
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 5 razy
Dostał Podziękowań: 108 razy

Czy to koniec cryptoboxów w nc+

#8

Post autor: moons » 28 sie 2017, 13:36

Przecież o to się rozbija że karta nieparowana seca 0100 przełącza się na parowaną nagra i co gorsza nie ma jeszcze opcji wyciągnięcia odpowiednich danych z tunerów nc+, a nawet gdyby było to i tak taką kartę tylko w odbiornikach linuxowych można by użyć, albo w takich gdzie można wpisać odpowiednie dane do parowania karty z tunerem a w cr tego nie ma.
Pozdrawiam



shrek17
Początkujący
Początkujący
Posty: 70
Rejestracja: 07 lip 2017, 21:04
Tuner: VU SOLO SE/FORMULER S TURBO
Antena: T90/TRIAX115
Konwerter: televes/inverto/inne
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 0

Czy to koniec cryptoboxów w nc+

#9

Post autor: shrek17 » 04 lis 2017, 22:56

to niejest koniec cryptoboxów w nc+

wystarczy mieć kartę w conax z bska lub bsla z wyliczonym RSA


koniec to jest raczej z kartami cameleon w seca , powoli wyłącza wszystkie



ODPOWIEDZ

Wróć do „CryptoBox”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości