Tv naziemna Czechy

Wszystko co związane z telewizją cyfrową w Czechach
Awatar użytkownika
Maniek
Ekspert
Ekspert
Posty: 786
Rejestracja: 26 mar 2009, 14:40
Tuner: Pace PRV HD, Ferguson T65
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#11

Post autor: Maniek » 19 maja 2011, 13:25

Dawno nie byłem w temacie dvb - t i telewizji analogowej, pochłoneła mnie praca nad odzyskiwaniem starych tunerów działam z philipsem no i z obiegu wypadłem a też takiej informacji nie widziałem :D
:grin: :cry: Czyli powiadasz że kanały CT1, CT2, Prima, Nova, JoJ, STV1 i STV2 tylko DVB - T ? Buuu ale wstyd :D kolejne pytanie moje co polecacie z tunerów dvbt myślałem o fergusonie T50 lub 60 i szukam też coś tw tej cenie, jakieś propozycje ? Bo dvb - t na PC nudzi mnie już :) i czy taki tuner zakupiony na obecne chwile może być tunerem przyszłościowym ? nie na wieki lecz na kilka lat.


http://www.radioseven.pl - Radio internetowe
PACE PRV HD, FERGUSON ARIVA T65, PHILIPS 6010

Awatar użytkownika
igorlan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 570
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:37
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD
Antena: Parabola 180
Konwerter: Invacom SNF-031
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 40 razy
Dostał Podziękowań: 26 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#12

Post autor: igorlan » 20 maja 2011, 9:59

Wstyd? to chyba my się możemy wstydzić, że u nas analog wciaż działa w najlepsze a nasi sąsiedzi w więszkości już wyłączyli. Co do tunerów, to specjalnie nie ma dużego wyboru. Poszukaj na forum EMITEL, tam jest wątek poświęcony tunerom DVB-T.


Parabola 180cm - obecnie nieużywana
Laminas 120x130 (60E - 30W) - Dr.HD F16
EchoStar 80cm (Eutelsat 36.0°E) - Showbox Vitamin 5000HD

Awatar użytkownika
Maniek
Ekspert
Ekspert
Posty: 786
Rejestracja: 26 mar 2009, 14:40
Tuner: Pace PRV HD, Ferguson T65
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#13

Post autor: Maniek » 20 maja 2011, 11:32

A te które wymieniłem? ma je ktoś? jak się sprawują.


http://www.radioseven.pl - Radio internetowe
PACE PRV HD, FERGUSON ARIVA T65, PHILIPS 6010

Awatar użytkownika
igorlan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 570
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:37
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD
Antena: Parabola 180
Konwerter: Invacom SNF-031
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 40 razy
Dostał Podziękowań: 26 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#14

Post autor: igorlan » 20 maja 2011, 14:29

Coś tam jeszcze z tego nadaje, ale to muszą Ci potwierdzić koeldzy, którzy mieszkaja w zasięgu....


Parabola 180cm - obecnie nieużywana
Laminas 120x130 (60E - 30W) - Dr.HD F16
EchoStar 80cm (Eutelsat 36.0°E) - Showbox Vitamin 5000HD

Awatar użytkownika
Maniek
Ekspert
Ekspert
Posty: 786
Rejestracja: 26 mar 2009, 14:40
Tuner: Pace PRV HD, Ferguson T65
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#15

Post autor: Maniek » 20 maja 2011, 14:40

Ja mówie o tych tunerach T50 i T60


http://www.radioseven.pl - Radio internetowe
PACE PRV HD, FERGUSON ARIVA T65, PHILIPS 6010

Awatar użytkownika
Peyu
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3575
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Podziękował: 63 razy
Dostał Podziękowań: 179 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#16

Post autor: Peyu » 02 paź 2011, 19:47

Ostatnio pewien klient zapytał mnie czy w Lesznie jest szansa na jakieś antenie kierunkowej odebrać dvb-t z czech oczywiście czy mając antenkę taką jak @Igorlan dał oby radę a ma ona około 6m czy da rade na czymś mniejszym lecz z jakimiś zasilaczami wzmacniaczami??



Awatar użytkownika
igorlan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 570
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:37
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD
Antena: Parabola 180
Konwerter: Invacom SNF-031
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 40 razy
Dostał Podziękowań: 26 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#17

Post autor: igorlan » 02 paź 2011, 21:31

Peyu przyjacielu drogi, w teorii jest szansa. Spoglądając na mapkę zasięgu http://www.dvbtmap.eu/mapcoverage.html nadajnika Trutnov - Cerna Hora, można zobaczyć, że Leszno jest w zasięgu. Myślę, że przy dobrej lokalizacji z otwartym wyjściem na południe, przy pomocy anteny ATX-107 ze wzmacniaczem LNA-177 klient powinien być w stanie odebrać czeskie MUXy.
Pozdrawiam


Parabola 180cm - obecnie nieużywana
Laminas 120x130 (60E - 30W) - Dr.HD F16
EchoStar 80cm (Eutelsat 36.0°E) - Showbox Vitamin 5000HD

Awatar użytkownika
Peyu
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3575
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Podziękował: 63 razy
Dostał Podziękowań: 179 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#18

Post autor: Peyu » 02 paź 2011, 21:50

Dzięki za info przyjacielu czy oprócz hollexu gdzieś jeszcze dostanę tę antenkę bo wzmacniacz znalazłem na dipolu.



Awatar użytkownika
igorlan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 570
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:37
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD
Antena: Parabola 180
Konwerter: Invacom SNF-031
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 40 razy
Dostał Podziękowań: 26 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#19

Post autor: igorlan » 02 paź 2011, 22:03

Przyjacielu, z tego co wiem to faktycznie ATX-107 jest rzadziej spotykana jak ATX-91, choć pewnie ktoś oprócz Hollexu posiada jeszcze tą antenę. Ja bym próbował Allegro np. Pozdrawiam


Parabola 180cm - obecnie nieużywana
Laminas 120x130 (60E - 30W) - Dr.HD F16
EchoStar 80cm (Eutelsat 36.0°E) - Showbox Vitamin 5000HD

Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 19102
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 125,190, 180, 310
Konwerter: różne
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 66 razy
Dostał Podziękowań: 387 razy

Tv naziemna Czechy

#20

Post autor: Carmen » 03 paź 2011, 10:33

Chyba tylko allegro.


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 125cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history <object width="290"

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Czechy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości