Tv naziemna Czechy

Wszystko co związane z telewizją cyfrową w Czechach
Awatar użytkownika
Maniek
Ekspert
Ekspert
Posty: 783
Rejestracja: 26 mar 2009, 14:40
Tuner: Pace PRV HD, Ferguson T65
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#1

Post autor: Maniek » 17 maja 2011, 18:08

Witam czy ktoś dostrzega że znacznie w jakości pogorszył się obraz od naszych sąsiadów może już to było tutaj opisywane a może to tylko u mnie, czy u Was jest wszystko okej ? kilka tygodni temu z czystym obrazem odbierałem ct1 ct2 itp teraz brak.


http://www.radioseven.pl - Radio internetowe
PACE PRV HD, FERGUSON ARIVA T65, PHILIPS 6010

Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 10251
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 208 razy
Dostał Podziękowań: 753 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#2

Post autor: Harti » 17 maja 2011, 22:17

Coś się pokręciło z tym mux1 u mnie też tylko szatkowanie. Niestety nie mam czasu sprawdzić czy to coś z anteną czy z sygnałem z nadajnika, ale na 90% coś Czesi pokombinowali :judge:


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 93.5*E---30.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
Tunery
C+, GTMedia Combo, Octagon SX88+, Prof Rev7300......

Awatar użytkownika
Maniek
Ekspert
Ekspert
Posty: 783
Rejestracja: 26 mar 2009, 14:40
Tuner: Pace PRV HD, Ferguson T65
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#3

Post autor: Maniek » 18 maja 2011, 9:30

Szukałem informacj dot. tej sprawy ale nic cisza, antena tak jak była ustawiona stoi nadal na wysokim maszcie i brak ct1 ct2 prima itp jedynie co widze to poprawił się odbiór z chorągwicy, kanały TV4 z k.35, TV puls z k.27 i TVP info k.50 możliwe że obniżyli moc nadajnika.


http://www.radioseven.pl - Radio internetowe
PACE PRV HD, FERGUSON ARIVA T65, PHILIPS 6010

Awatar użytkownika
igorlan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 620
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:37
Tuner: AX 4KBox HD51
Antena: Laminas 120/130 / Famaval 125/140
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Kraków / Cartagena
Podziękował: 51 razy
Dostał Podziękowań: 44 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#4

Post autor: igorlan » 18 maja 2011, 15:27

Na pewno nic się nie zmieniło jeśli chodzi o parametry nadawania. U mnie Lysa Hora chodziła i nadal chodzi tak samo. Jestem skłonny jednak uwierzyć, że Tobie np. popsuł się wzmacniacz albo zasilacz...


Famaval 125x140 - FreeSat UK
Parabola 180cm - planowana do C band
Laminas 120x130 (60E - 30W) - AX HD51
EchoStar 80cm (Eutelsat 10A - Eumetsat Weather Services) - TBS6925 DVB-S2

Awatar użytkownika
Maniek
Ekspert
Ekspert
Posty: 783
Rejestracja: 26 mar 2009, 14:40
Tuner: Pace PRV HD, Ferguson T65
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#5

Post autor: Maniek » 18 maja 2011, 17:54

I mnie i hartiemu ? równo nam się zepsuło :D instalacja jest sprawna bo sprawdzałem, więc odpada.


http://www.radioseven.pl - Radio internetowe
PACE PRV HD, FERGUSON ARIVA T65, PHILIPS 6010

Awatar użytkownika
igorlan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 620
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:37
Tuner: AX 4KBox HD51
Antena: Laminas 120/130 / Famaval 125/140
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Kraków / Cartagena
Podziękował: 51 razy
Dostał Podziękowań: 44 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#6

Post autor: igorlan » 18 maja 2011, 18:40

W dalszym ciągu macie brak odbioru? może po prostu warunki propagacyjne są gorsze. Na forach czeskich cisza w temacie...


Famaval 125x140 - FreeSat UK
Parabola 180cm - planowana do C band
Laminas 120x130 (60E - 30W) - AX HD51
EchoStar 80cm (Eutelsat 10A - Eumetsat Weather Services) - TBS6925 DVB-S2

Awatar użytkownika
Maniek
Ekspert
Ekspert
Posty: 783
Rejestracja: 26 mar 2009, 14:40
Tuner: Pace PRV HD, Ferguson T65
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#7

Post autor: Maniek » 18 maja 2011, 20:33

Wystarczy chyba to

Obrazek

CT1

I dlaczego ten temat jest w dvb - t ?


http://www.radioseven.pl - Radio internetowe
PACE PRV HD, FERGUSON ARIVA T65, PHILIPS 6010

Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 10251
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 208 razy
Dostał Podziękowań: 753 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#8

Post autor: Harti » 18 maja 2011, 21:36

Maniek pisze:Wystarczy chyba to

Obrazek

CT1

I dlaczego ten temat jest w dvb - t ?
Czemu nie napisałeś że chodzi o analog :slap: Jak pisałem mnie pogorszył się cyfrowy mux 1 z kanałami ct1, ct2... Wychodzi na to że mam antenę za bardzo skierowaną na Skrzyczne i mux1 ledwo co szatkuje, z tym że jeszcze niedawno leciał z pełną mocą na podobnych ustawieniach :hmmm: .


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 93.5*E---30.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
Tunery
C+, GTMedia Combo, Octagon SX88+, Prof Rev7300......

Awatar użytkownika
Maniek
Ekspert
Ekspert
Posty: 783
Rejestracja: 26 mar 2009, 14:40
Tuner: Pace PRV HD, Ferguson T65
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 4 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#9

Post autor: Maniek » 18 maja 2011, 23:34

Nie no chodzi o analog czy ktoś może sprawdzić, jak jest u Was :D


http://www.radioseven.pl - Radio internetowe
PACE PRV HD, FERGUSON ARIVA T65, PHILIPS 6010

Awatar użytkownika
igorlan
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 620
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:37
Tuner: AX 4KBox HD51
Antena: Laminas 120/130 / Famaval 125/140
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Kraków / Cartagena
Podziękował: 51 razy
Dostał Podziękowań: 44 razy
Kontakt:

Tv naziemna Czechy

#10

Post autor: igorlan » 19 maja 2011, 11:18

A czy analogowe CT1 i CT2 przypadkiem nie zostały wyłączone z dniem 30 kwietnia? Kolego Maniek, pobudka, jesteśmy w erze DVB-T :)


Famaval 125x140 - FreeSat UK
Parabola 180cm - planowana do C band
Laminas 120x130 (60E - 30W) - AX HD51
EchoStar 80cm (Eutelsat 10A - Eumetsat Weather Services) - TBS6925 DVB-S2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Czechy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości