Jak sformatować Dreambox Two i wrzucić do niego nowe oprogramowanie, image?

Wszystko na temat odbiorników marki Dreambox
Adrian22
nowy
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 09 gru 2021, 1:27
Tuner: DM900 UHD
Antena: HOTBIRD
Konwerter: MONOBLOCK
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Jak sformatować Dreambox Two i wrzucić do niego nowe oprogramowanie, image?

#1

Post autor: Adrian22 » 25 lis 2023, 20:05

Jak sformatować,wyczyścić Dreambox Two i wrzucić do niego nowe oprogramowanie, image?
Bo mi przestał uruchamiać. Włącza,ale potem staje na planszy dreambox newnigma2.to i stoi na tym,
Połączenie z nim total comanderem mam, pliki widzę.DCC też się łączę.
Po włączeniu, przytrzymaniu przycisku zasilania dłużej, nie da wcale IP uzyskać i wrzucić przez dreambox update nic, wskakuje tylko jest napis na wyświetlacz dreambox recovery? 1, dreambox recovery? GO i pomarańczowa lampka na nim pali.
Jak normalnie uruchamiam bez trzymania tego przycisku to staje na tej plansza co napisałem i stoi, jak wcześniej napisałem, wtedy połączę z nim tylko total commanderem i widzę pliki.
Nowy kupiony na amazon tuner i takie przeboje.
Wcześniej mi uruchamiał na tym Dreambox OS z newnigma2 2023-06-22,ale jakieś błędy zielone okna zaczęły iść, restartować zaczął cały czas i teraz nie uruchamia wcale. Temu pytam co zrobić z tym i jak?
Proszę pilnie o pomoc. :bow:



slawera
Początkujący
Początkujący
Posty: 70
Rejestracja: 05 wrz 2012, 20:54
Tuner: TBS5980, Dreambox Two, SS2
Antena: OFC-1200P
Konwerter: Invacom SNF-031
Podziękował: 5 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy
Kontakt:

Jak sformatować Dreambox Two i wrzucić do niego nowe oprogramowanie, image?

#2

Post autor: slawera » 09 gru 2023, 18:44

Może to pomoże:
https://www.linuxsat-support.com/cms/ar ... -receiver/
EDIT
Oj chyba nie pomoże.. :blink:
Jakbys potrzebował jakiegoś pliku ze sprawnego TWO to mogę podesłać, u mnie jeszcze działa. :/


OFC-1200P 80E - 15W & Invacom SNH-031 & AS-2000 - DiSEqC 1.2
TBS5980, SkyStar2 rev 2.3 & Dreambox Two

slawera
Początkujący
Początkujący
Posty: 70
Rejestracja: 05 wrz 2012, 20:54
Tuner: TBS5980, Dreambox Two, SS2
Antena: OFC-1200P
Konwerter: Invacom SNF-031
Podziękował: 5 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy
Kontakt:

Jak sformatować Dreambox Two i wrzucić do niego nowe oprogramowanie, image?

#3

Post autor: slawera » 09 gru 2023, 19:12

Nie mogę edytować.
Probowałeś w telnet / putty wpisać:

Kod: Zaznacz cały

echo "rescue" >> /proc/stb/fp/boot_mode
reboot
I przeglądarką na ip Dreamboxa może będzie ta plansza do wgrywania obrazu, kopi itd...


OFC-1200P 80E - 15W & Invacom SNH-031 & AS-2000 - DiSEqC 1.2
TBS5980, SkyStar2 rev 2.3 & Dreambox Two

slawera
Początkujący
Początkujący
Posty: 70
Rejestracja: 05 wrz 2012, 20:54
Tuner: TBS5980, Dreambox Two, SS2
Antena: OFC-1200P
Konwerter: Invacom SNF-031
Podziękował: 5 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy
Kontakt:

Jak sformatować Dreambox Two i wrzucić do niego nowe oprogramowanie, image?

#4

Post autor: slawera » 11 gru 2023, 10:26

Jakby co to mogę jeszcze z mojego:
Zrzut ekranu 2023-12-11 102155.png
(Wszystkie poniższe opcje dają surowe obrazy urządzeń blokowych, przydatne
w kryminalistyce lub zaawansowanych metodach odzyskiwania (tylko dla ekspertów).
Oczywiście bez tych obrazów surowych dysku bo to WIELKIE JEST (kilka GB)!
Co z tym zrobić i jak to ja jeszcze nie wiem :baby:


OFC-1200P 80E - 15W & Invacom SNH-031 & AS-2000 - DiSEqC 1.2
TBS5980, SkyStar2 rev 2.3 & Dreambox Two

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dreambox”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości