GTMEDIA GTX COMBO

Wszystko na temat odbiorników marki GT Media
Awatar użytkownika
zuchnet
DX-er
DX-er
Posty: 12543
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 552 razy
Dostał Podziękowań: 808 razy
Kontakt:

GTMEDIA GTX COMBO

#11

Post autor: zuchnet » 22 gru 2023, 10:21

Oprogramowanie pobierał online.
W kwestii skanowania robi kiedy chce raz dochodzi do 41% raz do 90 przy skanowaniu blindscan.
Nawet skanowanie automatyczne potrafi go zawiesić i to na 13E :crazy:
Postaram się go dziś i jutro cały dzień pomęczyć oby wystarczyło mi sił :hmm:
Takich rzeczy nie doświadczyłem nigdy z GT Combo fakt czasem ma focha ale są to sporadyczne przypadki.


Dish: Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130, 3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)
STB:DM 920UHD, DM 900UHD, VU+ DUO 4K SE , SF-8008 Single, Openbox X-810, S3 Mini II, S3 CI II, AS-4K2X, GT Media: GTX, GT Combo, V9 Prime, TBS 6903

Awatar użytkownika
zuchnet
DX-er
DX-er
Posty: 12543
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 552 razy
Dostał Podziękowań: 808 razy
Kontakt:

GTMEDIA GTX COMBO

#12

Post autor: zuchnet » 22 gru 2023, 12:57

Dziś slot CI jest pusty i daje się zauważyć wyraźną poprawę w pracy tunera.
Skoro jest CI to dlaczego ma pracować jako FTA :judge:
Gabarytowo jest dwa razy większy od modelu GT Combo wentylator odpala się dość często co będzie jak włożę mu HDD który jest nad modułem CI :hmmm: :grin:


Dish: Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130, 3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)
STB:DM 920UHD, DM 900UHD, VU+ DUO 4K SE , SF-8008 Single, Openbox X-810, S3 Mini II, S3 CI II, AS-4K2X, GT Media: GTX, GT Combo, V9 Prime, TBS 6903

Awatar użytkownika
zuchnet
DX-er
DX-er
Posty: 12543
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 552 razy
Dostał Podziękowań: 808 razy
Kontakt:

GTMEDIA GTX COMBO

#13

Post autor: zuchnet » 22 gru 2023, 23:12

Pierwszy fakt który wyróżnia GTX od GT Combo oraz V9 :grin: "in plus"
Na 15W jest tp 12597 V 45000 S2X który flysat podaje jako "Navy TV" i jako jedyny poradził sobie z nim GTX :cool2: fakt że z obrazem ciężko ale może uda się przez GT Share :hmmm:
Załączniki
GTX.jpg
V9.jpg
Za ten post użytkownik zuchnet for the post (total 2):
DREAMSKAY2022 (23 gru 2023, 0:09) • stephan94 (23 gru 2023, 9:06)


Dish: Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130, 3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)
STB:DM 920UHD, DM 900UHD, VU+ DUO 4K SE , SF-8008 Single, Openbox X-810, S3 Mini II, S3 CI II, AS-4K2X, GT Media: GTX, GT Combo, V9 Prime, TBS 6903

Awatar użytkownika
zuchnet
DX-er
DX-er
Posty: 12543
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 552 razy
Dostał Podziękowań: 808 razy
Kontakt:

GTMEDIA GTX COMBO

#14

Post autor: zuchnet » 23 gru 2023, 17:02

Odnoś2nie tych kanałów Navy Tv to są jakieś dosyły w dziwnych modulacjach na których tuner próbuje złożyć obraz :hmmm:
Załączniki
15W.jpg
20231223_164149.jpg
Za ten post użytkownik zuchnet for the post (total 2):
Harti (23 gru 2023, 17:26) • stephan94 (23 gru 2023, 18:11)


Dish: Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130, 3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)
STB:DM 920UHD, DM 900UHD, VU+ DUO 4K SE , SF-8008 Single, Openbox X-810, S3 Mini II, S3 CI II, AS-4K2X, GT Media: GTX, GT Combo, V9 Prime, TBS 6903

Awatar użytkownika
zuchnet
DX-er
DX-er
Posty: 12543
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 552 razy
Dostał Podziękowań: 808 razy
Kontakt:

GTMEDIA GTX COMBO

#15

Post autor: zuchnet » 24 gru 2023, 10:41

Słowo na temat odbioru 4:2:2 tutaj jest zdecydowanie szybciej niż w przypadku GT Combo gdzie chwile trzeba poczekać aż przełączy się na inny player.
Sama płynność odbioru jest na podobnym poziomie
Screenshot_20231224-091956.jpg
Screenshot_20231224-092049.jpg
Dwa dni testowałem go na modułach i stwierdzam że na obecnym fw ten model trzeba traktować jak odbiornik FTA.
Jako jeden z nielicznych camów który nie wpływa źle na pracę tunera jest czarny moduł Tivusat ale niestety potrafi się odmeldować kiedy sam chce.
Dekodowanie kanału odbywa się po około 20 sekundach co eliminuje go zupełnie jako odbiornik CI !
Bez CAM odbiornik jest zdecydowanie szybszy niż model GTCombo pomimo że lista kanałów jest już dość pokaźna.
Screenshot_20231224-093659.jpg
Nadal ma bolączki wieku GT Combo tzn potrafi zapętlić blindscan :judge: no i moduły po włożeniu tuner zaczyna żyć własnym życiem i nie bardzo jest chęć z niego korzystać bo jest to mocno uciążliwe.
Liczę że obecna wersja FW nie jest finalną :no:

Najniższe SR z jakim model GTX poradził sobie to 667.
20231223_000109.jpg
Za ten post użytkownik zuchnet for the post (total 3):
cybertom (24 gru 2023, 11:28) • stephan94 (24 gru 2023, 12:58) • Harti (24 gru 2023, 14:30)


Dish: Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130, 3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)
STB:DM 920UHD, DM 900UHD, VU+ DUO 4K SE , SF-8008 Single, Openbox X-810, S3 Mini II, S3 CI II, AS-4K2X, GT Media: GTX, GT Combo, V9 Prime, TBS 6903

maniek6666
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 11 kwie 2024, 10:14
Tuner: GTMedia GTX Combo
Antena: DVB-C
Konwerter: DVB-c
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

GTMEDIA GTX COMBO

#16

Post autor: maniek6666 » 11 kwie 2024, 10:19

Witam
Kupiłem teraz GTMedia GTX Combo
Czytając kolegów tematy to też mam problem z tym dekoderem podobne problemy mam ale pytanie mam czy ktoś rozwiązał problem ze skanowaniem kanałów oraz ja mam taki problem ze od początku wiatrak nie kręci i się zastanawiam czy chińczyk mi nie wcisnął sprzęt z jakiegoś zwrotu bo mi się nie zdarzyło by przy nowym sprzęcie takie problem mieć.Wypowiecie się czy z tym wiatrakiem ktoś miał tak po zakupie ?
A jeszcze chciałem zapytać o starsze wersje softów do tego czy ktoś posiada bo ja odrazu poaktualizowalem online do najnowszej dostępnej wersji.



Awatar użytkownika
zuchnet
DX-er
DX-er
Posty: 12543
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 552 razy
Dostał Podziękowań: 808 razy
Kontakt:

GTMEDIA GTX COMBO

#17

Post autor: zuchnet » 11 kwie 2024, 20:55

Odpalony oscam na GTX ubija boxa.
Moduły nie grają prawie wcale.
Dysk SSD tylko taki który bierze bardzo mało prądu bo inaczej box nie widzi HDD.
Od prawie roku żadnej aktualizacji fw.
Tuner do kanałów FTA oraz Biss to tak jak mam być szczery ale czy za tą cenę ?
Za ten post użytkownik zuchnet for the post (total 3):
DREAMSKAY2022 (11 kwie 2024, 21:08) • EnoSat (11 kwie 2024, 21:17) • moimzdaniem (14 kwie 2024, 0:29)


Dish: Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130, 3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)
STB:DM 920UHD, DM 900UHD, VU+ DUO 4K SE , SF-8008 Single, Openbox X-810, S3 Mini II, S3 CI II, AS-4K2X, GT Media: GTX, GT Combo, V9 Prime, TBS 6903

ODPOWIEDZ

Wróć do „GT Media”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości