GTMEDIA GTX Combo

Wszystko na temat odbiorników marki GT Media
pawelosek
Początkujący
Początkujący
Posty: 58
Rejestracja: 30 maja 2010, 22:43
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

GTMEDIA GTX Combo

#1

Post autor: pawelosek » 29 cze 2023, 20:08

Proszę o pomoc coś zepsuło się w moim GTMEDIA GTX Combo jakiś czas nie włączałem go. Po włączeniu nie chce skanować i zapisywać nowych programów ale siła sygnału jest, naziemnej tv też nie zapisuje, do tego jeszcze nie działa internet przez kabel, natomiast wifi działa, próbowałem włączyć YouTube i działa. Tuner mam miesiąc czasu kupiony z AliExpress. Prosiłbym o pomoc.



DREAMSKAY2022
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 422
Rejestracja: 30 lis 2021, 11:38
Tuner: Ustym 4k Pro,GTMEDIA GT COMBO
Antena: Fuba DA 110 Telesysem 2X Famaval 110
Konwerter: Inverto,Televes
Lokalizacja: Kłodzko
Podziękował: 181 razy
Dostał Podziękowań: 30 razy

GTMEDIA GTX Combo

#2

Post autor: DREAMSKAY2022 » 29 cze 2023, 20:36

Wyłącz z gniazdka z prądu i włącz może to pomoże



pawelosek
Początkujący
Początkujący
Posty: 58
Rejestracja: 30 maja 2010, 22:43
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

GTMEDIA GTX Combo

#3

Post autor: pawelosek » 29 cze 2023, 22:03

Dziękuję za podpowiedź ale to nie pomogło. Pozdrawiam.



DREAMSKAY2022
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 422
Rejestracja: 30 lis 2021, 11:38
Tuner: Ustym 4k Pro,GTMEDIA GT COMBO
Antena: Fuba DA 110 Telesysem 2X Famaval 110
Konwerter: Inverto,Televes
Lokalizacja: Kłodzko
Podziękował: 181 razy
Dostał Podziękowań: 30 razy

GTMEDIA GTX Combo

#4

Post autor: DREAMSKAY2022 » 02 lip 2023, 20:09

pawelosek naprawiłes usterkę



pawelosek
Początkujący
Początkujący
Posty: 58
Rejestracja: 30 maja 2010, 22:43
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

GTMEDIA GTX Combo

#5

Post autor: pawelosek » 02 lip 2023, 20:24

Nie. Może znasz jakieś namiary na serwis.



Awatar użytkownika
Slavio
Ekspert
Ekspert
Posty: 2504
Rejestracja: 12 lut 2009, 6:39
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 93 razy
Dostał Podziękowań: 318 razy

GTMEDIA GTX Combo

#6

Post autor: Slavio » 04 lip 2023, 11:06

Spróbuj ponownie wgrać mu firmware z pendrive USB.
SOFT:
https://www.freesat.cn/forum/viewtopic.php?f=56&t=29135


Zabieg taki pomógł w bliźniaczym modelu: GT Combo,
gdzie tuner skanował satelitę, ale nie zapamiętywał programów:
https://www.freesat.cn/forum/viewtopic.php?f=55&t=29175


Mabo 1.15m+SG2100, Laminas AS-130+SG2100
Parabola Technisat 150cm

pawelosek
Początkujący
Początkujący
Posty: 58
Rejestracja: 30 maja 2010, 22:43
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

GTMEDIA GTX Combo

#7

Post autor: pawelosek » 04 lip 2023, 21:40

Próbowałem wgrać powyższy soft , ale to nic nie dało , bo nadal jest tak samo. Jak można wrócić do fabrycznego softu?



ryszard_k11
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 627
Rejestracja: 12 kwie 2016, 21:56
Podziękował: 179 razy
Dostał Podziękowań: 35 razy

GTMEDIA GTX Combo

#8

Post autor: ryszard_k11 » 04 lip 2023, 21:49

@pawelosek,
Może spróbuj tej metody : https://www.youtube.com/shorts/P986duka8Ds



pawelosek
Początkujący
Początkujący
Posty: 58
Rejestracja: 30 maja 2010, 22:43
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

GTMEDIA GTX Combo

#9

Post autor: pawelosek » 04 lip 2023, 22:13

ryszard_k11 dziękuję za podpowiedz , ale w moim tunerze tego niema.



ODPOWIEDZ

Wróć do „GT Media”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości