SF4008 4K

Wszystko na temat odbiorników marki Octagon
Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 290 razy

SF 4008 4K

#31

Post autor: rysiuhelix » 28 gru 2016, 11:16

Nie w powiązaniu z PC .
Jest to sposób zabezpieczenia - utrudnienia odbioru multisteram . Aby w ogóle zobaczyć sygnał na takim transponderze trzeba wpisać PLS mode - / root , gold, combo ... / a potem
wartość PLS .
Czy radzi sobie z T2-MI ??? Jeszcze tego nikt nie potwierdził - pewnikiem kiedyś to będzie public .
Do tej pory tylko TBS radził sobie z PLS i z T2MI .
Ostatnio zmieniony 28 gru 2016, 18:08 przez rysiuhelix, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 13014
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 470 razy
Dostał Podziękowań: 622 razy
Kontakt:

SF 4008 4K

#32

Post autor: zuchnet » 28 gru 2016, 11:26

Krzysztofie PLS działa tylko w trybie Root zaś tryb Gold nie działa choć wydaje mi się ze to tylko teraz kwestia czasu pytanie czy na tym modelu octana pójdzie. Jak wiemy z historii może pojawić się zaraz coś nowego w którym akurat będzie działać wszystko.
Na tą chwilę te tunery nie potrzebują juz kart DVB ani PC.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 10662
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 109 razy
Dostał Podziękowań: 511 razy
Kontakt:

SF 4008 4K

#33

Post autor: Harti » 28 gru 2016, 13:05

Wiecie jak ja kocham tv-sat i PC w jednym :grin: Teraz Rysiek będzie szalał na nowej bestii, załatwimy mu AF4008 i niech działa :grin:
Czyli rozumiem że trzeba wejśc w bebechy octana np. z poziomu total commandera i wpisać dane z flysta? np.

ACM/VCM
Multistream
PLS: Root/16416
PLS: Gold/131070

Gdyby T2-MI poszło można by się bawić, mnóstwo kanałow w tym systemie nam ucieka :thumbsdown:
Łukasz ty miałeś znajomości w naj-taniej.pl będą mieli te tunery ? pewnie w styczniu? :cool2:


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
60cm -60.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys T2-MI, Octagon SX88+, Openbox:SX6, Openbox AS4K2X, Prof Rev7300......

Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 290 razy

SF 4008 4K

#34

Post autor: rysiuhelix » 28 gru 2016, 15:22

:grin: Z tym PLS to nie taka prosta sprawa :no: .
Aby namierzyć właściwą wartość PLS - karta TBS 6925 - tylko przy root mode - musi chodzić nawet kilkadziesiąt godzin lub kilka dni !!! Temat przerabiany przez @Artur i @pazar
trzy lata temu / http://www.satclub.pl/21-6-e-eutelsat-2 ... 07-75.html / .
Bardzo wątpię czy tuner wyszukuje samodzielnie wartość PLS i zmienia mode , bo jeśli działa tylko - root - to nadawcy zmienią w ciągu sekundy na - gold - i po zabawie . :yes:
Tunerowi chyba trza podać gotowe wszystkie dane .
A zresztą co tu wróżyć - będzie sprzęt będą testy . :thumbsup:

Ciekawi mnie jeszcze jedna sprawa - niskie SR - na jakimś filmiku tuner skanował SR =542 z 5W , ale nie zarejestrowałem czy coś zeskanował czy nie . :hmmm:
Ale jeśli by nie odbierał to nawet nikt by takiego transpondera z takim SR nie wpisywał do listy .



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 13014
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 470 razy
Dostał Podziękowań: 622 razy
Kontakt:

SF 4008 4K

#35

Post autor: zuchnet » 28 gru 2016, 15:31

Według mnie nie ma szans aby tuner sam namierzyl taką wartość - tylko ręczne wpisanie w settingu.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

Awatar użytkownika
stanleyiskra
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 282
Rejestracja: 15 lis 2010, 12:37
Tuner: VU+ ULTIMO,Miraclebox Premium Ultra
Antena: Wavefrontier T90, Hollex R120, Multifocus E85, LAM
Konwerter: Inverto Black Ultra, Maximum XO-R1
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 17 razy

SF 4008 4K

#36

Post autor: stanleyiskra » 31 gru 2016, 11:45

Jestem ciekaw czy ten tuner poradzi sobie z TP o niskim SR:

3,1E / 11,676 V 900 3/4 S2-8
11,049 H 1000 2/3 S2-8

10E / 12,520 H 1100 5/6 S2-8
11,658 H 1500 5/6 S2-Q

16E / 10,933 H 2506 5/6 S2-8
12,599 V 2222 3/4 S2-Q

21,6E / 11.497 H 1085 9/10 S2-8
11,594 V 1500 3/4 S2-8
11.665 H 1250 5/6 S2-8

23,5E/ 11.677 V 1024 2/3

Wiem, że VU+ ULTIMO 4K nie radzi sobie i nie wyszukuje dopiero od SR: 2500


OCTAGON SF-4008 4K /USB3-8GB /HDD 1TB 2,5"
VU+ ULTIMO 4K /USB3 32-GB, USB2 -16GB /HDD 1TB 3,5"
Edision OS mio 4K/ USB2-8GB /HDD 1TB 2,5"

TV SAMSUNG 46" LED 3D FULL HD
---
Modernizacja anten planowana od wiosny:
Anteny TOROIDAL T90+diseqc 16\1 - 2 sztuki, (75E-21,5E) oraz (19,2E-30W)
Antena LAMINAS AS-1800 PM (V,H/L,R/C)

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1486
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD, VU+ UNO 4K SE
Antena: Laminas
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 40 razy
Dostał Podziękowań: 36 razy

SF 4008 4K

#37

Post autor: davidec » 31 gru 2016, 17:55

To ja też dorzucę pytanie: działa na nim Cccam czy tylko Oscam ? :hmmm:


85e - 75e - 68,5e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 0,8w - 4w - 5w

Awatar użytkownika
stephan94
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 222
Rejestracja: 14 lip 2010, 7:42
Tuner: EdisionOSMIO 4K ; TBS6983 ; DR HD F15
Antena: 120cm Laminas
Konwerter: Edision QSL-4
Podziękował: 44 razy
Dostał Podziękowań: 65 razy

SF 4008 4K

#38

Post autor: stephan94 » 08 sty 2017, 10:19

Hallo and happy new year
First test with the octagon SF 4008
DVB-S2X on 33° ost without problem only FEC is not right
Multistream on 45° Ostwith and without PLS ist OK
and UHD on 23,5° Ost ist OK
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

stephan94 :smile1:
Za ten post użytkownik stephan94 for the post (total 3):
zuchnet (08 sty 2017, 10:21) • Harti (08 sty 2017, 10:39) • davidec (08 sty 2017, 17:01)



Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 10662
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 109 razy
Dostał Podziękowań: 511 razy
Kontakt:

SF 4008 4K

#39

Post autor: Harti » 08 sty 2017, 10:38

Hello stephan94 :smile1:

You tested blinscan? :shifty:


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
60cm -60.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys T2-MI, Octagon SX88+, Openbox:SX6, Openbox AS4K2X, Prof Rev7300......

Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 19714
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 125,190, 180, 310
Konwerter: różne
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 67 razy
Dostał Podziękowań: 388 razy

SF 4008 4K

#40

Post autor: Carmen » 08 sty 2017, 12:22

Z tego co czytałem, BS ma dopiero zostać dodany.


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 125cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history <object width="290"

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Octagon”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość