Widzę, że nikt nie zrobił dotychczas testu tego konwertera. Parametry podane są wcześniej więc to pominę.
Jest to mój pierwszy C-band więc ciężko mi go porównać., jednak postaram się go nieco przybliżyć.
1. Cena
Konwerter kosztował mnie 41 zł z groszami. Ściągnąłem go z Tajwanu przez Ebay. Przesyłka była darmowa. Cenowo wychodzi całkiem nieźle.
2. Jakość
To jest najważniejsze, więc nad tym poświęcę więcej linijek.
Odebrałem na niego kilka wiązek, jednak zawsze był to jeden transponder, lub ewentualnie dwa lub trzy. Nigdy nie było rewelacji na paskach sygnału z wyjątkiem Eutelsata 3A, na którym zaobserwowałem 87% na 75%. Przykro mi, ale nie mam zdjęcia z tym odbiorem. Mogę jedynie wysłać zdjęcie z odbioru na 80cm. Był on przyklejony do wysięgnika offsetu

, ale czego nie robi się dla złapania nowej satelity i nowego pasma

.
Pozostałe wyniki już na Mabo 150
Złapałem jeszcze ABS 1 i Apstara 7, ale te zdjęcia już w dziale satelitów, aby nie rozciągać postu.
Oczywiście z wkładką depolaryzacyjną wyniki byłyby lepsze na transponderach w polaryzacjach R i L, ale takiej nie posiadam.
3. Podsumowanie
Konwerter nadaje się na dobry początek do Dx na całej orbicie, jednak nie zawsze złapie się ten kanał, który chciałoby się oglądnąć
Moja ocena to takie 6/10.