Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

Forum Polsat Box poświęcone działalności i ofercie najwiekszej platformy satelitarnej w Polsce.
Awatar użytkownika
wieslaw_tw
Początkujący
Początkujący
Posty: 63
Rejestracja: 08 sty 2021, 23:42
Tuner: GigaBlue UHD QUAD/Zgemma H9 Twin
Antena: Triax TD88/Laminas OFC-1200P
Konwerter: Quad Inverto Unicable + Twin
Podziękował: 10 razy
Dostał Podziękowań: 11 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#51

Post autor: wieslaw_tw » 09 lut 2024, 18:08

W moim przypadku jeden telefon na infolinię załatwił sprawę od ręki. Co prawda w ICOK PolsatBox trwało to z 1h żeby "nowy" pakiet był widoczny i możliwy do opłacenia.
Za ten post użytkownik wieslaw_tw otrzymał podziękowanie od:
Kami3n147 (09 lut 2024, 22:03)


Laminas OFC-1200AE + Televes Twin 747802 + GigaBlue UHD QUAD 4K + Moteck SG-2100A: 75.0*E <--> 34.5*W
Triax TD88 + Opticum UNICABLE + Zgemma H9 TWIN: 13.0*E & 19.2*E

🇵🇱 * Polsat (CI)
🇵🇱 * Smart HD+ (Oscam)
🇮🇹 * Tivùsat (CI+)
🇩🇪 * HD+ (Oscam)
🇬🇧 * Freeview by SKY UK (Oscam)
🇸🇰 * Antik Sat (Oscam)

reniferek334
Początkujący
Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 03 maja 2021, 13:33
Tuner: Arriva 102
Antena: 120
Konwerter: ku
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#52

Post autor: reniferek334 » 04 maja 2024, 7:13

Kupię moduł polsatu prepaid



tweed77
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 805
Rejestracja: 05 lip 2019, 22:19
Tuner: Vu Ultimo 4K
Antena: wiele
Konwerter: wiele
Podziękował: 14 razy
Dostał Podziękowań: 129 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#53

Post autor: tweed77 » 04 maja 2024, 7:44

Prepaid praktycznie nie dostępny - tylko używane zestawy tym bardziej z modułem CI/CI+
Problem jest z przerejestrowaniem takiego zestawu na własne dane.
Zgodę musi wyrazić Polsat.
Sprzedający i kupujący muszą się stawić w punkcie APS Polsatu.

Szczerze podpisz umowę na abonament z modułem CI+ oraz nową pakietyzacją - pakiet S - M - L.
Także jest opcja włącz - wyłącz dodatkowych pakietów.
W sumie koszty wyjdą takie same a nawet taniej niż w prepaid.



mirga1
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 501
Rejestracja: 06 maja 2018, 9:29
Tuner: zgemma h9 combo: pulse 4k combo
Antena: corab
Konwerter: zez na 7 konwerterów
Podziękował: 33 razy
Dostał Podziękowań: 38 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#54

Post autor: mirga1 » 22 maja 2024, 10:53




Awatar użytkownika
mp107
Początkujący
Początkujący
Posty: 82
Rejestracja: 23 lut 2011, 14:17
Tuner: AX HD51/NBOX BSKA E2
Antena: 80cm offset
Podziękował: 12 razy
Dostał Podziękowań: 16 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#55

Post autor: mp107 » 22 maja 2024, 20:01

mirga1 pisze:
22 maja 2024, 10:53
Trochę drogo ale jest:
https://allegro.pl/oferta/pakiet-s-rodz ... 5090182948
Karty lub zestawy prepaid są rodzajem przedpłaconej usługi, wykonanej w pełni przed wysyłką do Klienta. Z tego powodu nie podlegają prawu zwrotu. Prosimy więc o przemyślane zakupy
Ta oferta to nie prepaid sensu stricte, a raczej po prostu abonament na kogoś innego opłacony za cały rok z góry. Czyli to samo, co oferuje CardSplitter.


AX HD51 + 80cm (, 19E/13E/(7+4,8)E/0,8W

Maximus Magnus
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 208
Rejestracja: 13 wrz 2011, 14:49
Tuner: Qviart Lunix 4K combo, GT Media 4K Combo
Antena: Corab 90 (Moteck SG-2100)
Konwerter: BEST HG 101 Ultra Black
Podziękował: 8 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#56

Post autor: Maximus Magnus » 06 cze 2024, 9:53

Czy wam również moduł CAM CI+ nie dekoduje audio dla języka polskiego na kanale Love Nature 4K? Mam OpenATV 7.3. Czy jest na to jakaś rada?



dodom@n
Ekspert
Ekspert
Posty: 1213
Rejestracja: 18 paź 2016, 19:33
Tuner: VU+
Antena: Famaval90
Konwerter: Inverto
Podziękował: 32 razy
Dostał Podziękowań: 144 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#57

Post autor: dodom@n » 07 cze 2024, 10:10

nie dekoduje audio dla języka polskiego na kanale Love Nature 4K?
z której częstotliwości ci nie dekoduje ?
bo obecnie Love Nature 4K nadaje z dwóch :smile1:



Awatar użytkownika
kedar1
Bywalec
Bywalec
Posty: 137
Rejestracja: 08 lip 2019, 15:58
Tuner: 2x Vu+Duo 4K SE ,1xVu+Ultimo 4K, 1xVu+Uno 4K SE
Antena: 2 x Famaval 100 LH Aluminium
Konwerter: 2 x Inverto Single Black Premium
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 12 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#58

Post autor: kedar1 » 08 cze 2024, 14:54

Potwierdzam że także na OPEN ATV 7.4 , cisza na polskiej ścieżce audio i kilku innych . Także z nowych parametrów taka sama sytuacja. Oczywiście chodzi o moduł Polsatu, bo z modułu Canal + jest wszystko ok. Sprawdziłem z ciekawości jak ma się sprawa na VTI, i w tym przypadku audio działa poprawnie. Wynika z tego że to jakiś problem na linii moduł Polsat Box- i najnowsze softy ATV 7.3, 7,4.


2 x Vu+ Duo 4K SE
1 x Vu+ Ultimo 4K
1 x Vu+ Uno 4K SE
1 x Vu+ Zero 4K
Open ATV 7.4

Platforma Canal+ (CI+ECP)
Polsat Box (CI+)
Kabelio (CI+)
Bis TV (CI+)
Tivusat Black Card (CI+) , Gold Card (OSCam)
ORF Digital (CI+)
HD+ (OSCam)
TNT Sat ( Unicam Prime CI+)

dodom@n
Ekspert
Ekspert
Posty: 1213
Rejestracja: 18 paź 2016, 19:33
Tuner: VU+
Antena: Famaval90
Konwerter: Inverto
Podziękował: 32 razy
Dostał Podziękowań: 144 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#59

Post autor: dodom@n » 08 cze 2024, 16:24

Wynika z tego że to jakiś problem na linii moduł Polsat Box- i najnowsze softy ATV 7.3, 7,4.
nowe to te wydania dla 7.3 były rok temu a dla 7.4 pół roku temu :grin:
co ciekawe nikt nie zgłaszał do tej pory problemów na 7.3 :yes:
tak więc możliwe problemy raczej po jakieś aktualizacji :hmmm:
lub z ustawieniami audio w tunerze :hmmm:

co do audio PL to nawet na module TiviuSat nie ma problemu :yes:



Awatar użytkownika
kedar1
Bywalec
Bywalec
Posty: 137
Rejestracja: 08 lip 2019, 15:58
Tuner: 2x Vu+Duo 4K SE ,1xVu+Ultimo 4K, 1xVu+Uno 4K SE
Antena: 2 x Famaval 100 LH Aluminium
Konwerter: 2 x Inverto Single Black Premium
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 12 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#60

Post autor: kedar1 » 08 cze 2024, 17:23

Taki stan trwa już od dłuższego czasu , więc to nie jest problem jakiejś ostatniej aktualizacji. Love Nature na czarnym module Tivusat???. Chyba Ci się coś pomyliło;). Co do ustawień audio , to próbowałem coś kombinować ale bez rezultatu. Pierwsze kilka ścieżek audio działa w tym angielska , ale kilka ostatnich w tym polska -cisza. To też jest tylko jeszcze jeden powód by stwierdzić że moduł Polsat Box nadaje się tylko do wyciągnięcia danych , i korzystania z karty w OSCamie.


2 x Vu+ Duo 4K SE
1 x Vu+ Ultimo 4K
1 x Vu+ Uno 4K SE
1 x Vu+ Zero 4K
Open ATV 7.4

Platforma Canal+ (CI+ECP)
Polsat Box (CI+)
Kabelio (CI+)
Bis TV (CI+)
Tivusat Black Card (CI+) , Gold Card (OSCam)
ORF Digital (CI+)
HD+ (OSCam)
TNT Sat ( Unicam Prime CI+)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polsat Box”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości