Datcom AP-500 czy taki pozycjoner pójdzie na 36 v

Description: Datcom AP-500 czy taki pozycjoner pójdzie na 36 v

Wszystko o sprzęcie potrzebnym do obrotu anten
Awatar użytkownika
mirekkolarz
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 275
Rejestracja: 13 mar 2018, 13:32
Tuner: Vu+ Ultimo 4K
Antena: 120 cm+200 cm
Konwerter: BEST
Podziękował: 9 razy
Dostał Podziękowań: 17 razy

Datcom AP-500 czy taki pozycjoner pójdzie na 36 v

#1

Post autor: mirekkolarz » 17 cze 2022, 19:10

Datcom AP-500 czy taki pozycjoner pójdzie na 36 v na takie siłowniki



Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 9759
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 135 razy
Dostał Podziękowań: 579 razy
Kontakt:

Datcom AP-500 czy taki pozycjoner pójdzie na 36 v

#2

Post autor: Harti » 18 cze 2022, 17:25

Datcom AP-500 pociągnie wszystko, używam od lat 90-tych :smile1:


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
60cm -60.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys T2-MI, Octagon SX88+, Openbox:SX6, Openbox AS4K2X, Prof Rev7300......

slawera
nowy
nowy
Posty: 16
Rejestracja: 05 wrz 2012, 20:54
Tuner: TBS5980, nBOX, SS2
Antena: OFC-1200P
Konwerter: platinum
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 1 razy
Kontakt:

Datcom AP-500 czy taki pozycjoner pójdzie na 36 v

#3

Post autor: slawera » 23 cze 2022, 13:06

AP-500 daje, z tego co pamiętam, 30V jak siłownik ma 36 to nic się.nie stanie. Troszke.wolniej pokręci... może to i lepiej jest, a na pewno ciszej ;-)


OFC-1200P 62E - 15W & Invacom SNH-031 & AS-2000 - DiSEqC 1.2
SkyStar2 rev 2.3 & nBox

Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 9759
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 135 razy
Dostał Podziękowań: 579 razy
Kontakt:

Datcom AP-500 czy taki pozycjoner pójdzie na 36 v

#4

Post autor: Harti » 23 cze 2022, 19:42

slawera pisze:
23 cze 2022, 13:06
AP-500 daje, z tego co pamiętam, 30V
Dokładnie tak :yes:
Nowy folderscreen_19_40_36__23_06_2022.jpg
.
Instrukcja obsługi jak by był jakiś problem:
http://ihomebox.pl/www/ap500.pdf


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
60cm -60.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys T2-MI, Octagon SX88+, Openbox:SX6, Openbox AS4K2X, Prof Rev7300......

Awatar użytkownika
mirekkolarz
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 275
Rejestracja: 13 mar 2018, 13:32
Tuner: Vu+ Ultimo 4K
Antena: 120 cm+200 cm
Konwerter: BEST
Podziękował: 9 razy
Dostał Podziękowań: 17 razy

Datcom AP-500 czy taki pozycjoner pójdzie na 36 v

#5

Post autor: mirekkolarz » 25 cze 2022, 14:49




loocas
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1077
Rejestracja: 27 maja 2010, 10:01
Podziękował: 35 razy
Dostał Podziękowań: 40 razy

Datcom AP-500 czy taki pozycjoner pójdzie na 36 v

#6

Post autor: loocas » 25 cze 2022, 16:40

Tylko weź pod uwagę, że żeby wysterować taki pozycjoner wbudowany w tuner potrzebujesz go podłączyć pod jakiś wyświetlacz / telewizor z wejściem euro (scart). Więc potrzebujesz kolejne kable, miejsce na ustawienie tego i więcej czasu żeby przekierować antenę na inną pozycję (bo korzystasz z menu tunera). Jeżeli się mylę niech ktoś mnie wyprowadzi z błędu.

Podsumowując polecam zakup klasycznego pozycjonera czy to Datcom'a 500 czy AS2000 (lub innego).


Mabo 150 (68,5 E - 15 W), Maximum E-85 Multifocus, VU+ UNO 4K, Prof 7301.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Siłowniki/obrotnice/pozycjonery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość