Katowice-Kosztowy

Wszystko co związane z nadajnikami województwa śląskiego
Awatar użytkownika
jacky-x
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 916
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:03
Lokalizacja: Duchowa stolica śl.
Podziękował: 39 razy
Dostał Podziękowań: 59 razy
Kontakt:

Katowice-Kosztowy

#1

Post autor: jacky-x » 14 lip 2011, 16:48

Na kanale 49 pojawił się sygnał, na razie brak kanałów. Sygnał stabilny, mocny, ale akurat ja mam bardzo blisko, więc nie może byc inaczej. Pozdr


http://jackysat.atspace.com/
SAT - Ariva 250HD combo / Hivion HF8900 - Emme Esse ASC 125 - DG 380 (90E-58W)/ Inverto Black Ultra /
NAZIEMNA - Ariva 250HD/Ferguson FT 8100 HD/X3MTV-HU2300-DAT75+MRD - Logarytmiczna pas
FM - Televes FM circular 1201

Awatar użytkownika
am haarec
Bywalec
Bywalec
Posty: 132
Rejestracja: 03 lip 2010, 20:29
Lokalizacja: Piekary Śląskie
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 3 razy

Katowice

#2

Post autor: am haarec » 14 lip 2011, 17:23

O 17-tej ruszył nadajnik Kosztowy z programami 2muxa sygnał mocny i stabilny pozdrowienia z Piekar Śl.



Awatar użytkownika
grendel
Początkujący
Początkujący
Posty: 64
Rejestracja: 19 lut 2010, 14:36
Tuner: Globo HDS1, Vu+Duo2
Antena: parabola 180 cm, mabo 115 , mabo 90
Konwerter: invacom
Lokalizacja: Lubliniec
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

Katowice

#3

Post autor: grendel » 17 lip 2011, 16:31

U mnie sygnał 95%


tuner: Globo HDS1 , Vu+Duo2
czasza: parabola 180 , mabo 115 , mabo 90
konwerter: invacom

Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 10582
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 107 razy
Dostał Podziękowań: 504 razy
Kontakt:

Katowice-Kosztowy

#4

Post autor: Harti » 20 lip 2011, 16:18

Co tu dużo pisać :cool2: Siatka skierowana mniej więcej na Kraków, sygnał z Katowic 100% :thumbsup:
Załączniki
katowice.JPG


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
60cm -60.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys T2-MI, Octagon SX88+, Openbox:SX6, Openbox AS4K2X, Prof Rev7300......

Awatar użytkownika
Jalocha
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1813
Rejestracja: 17 lut 2009, 17:29
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 28 razy
Dostał Podziękowań: 48 razy
Kontakt:

Katowice-Kosztowy

#5

Post autor: Jalocha » 25 lip 2011, 18:17

Lepiej niż z Chorągwicy, która nadaje na durnym kanale 64. Antena zbiorcza nie wyrabia totalnie. Lepszy sygnał również niż z Tarnowa.


Todo es mentira en este mundo... todo es mentira la verdad...

Famaval 110cm (5W+4W+1W+3E+5E+7E+10E)
Mabo 105cm (9E+13E+16E+19.2E+23,5E)
Corab 90cm (39E+42E)
Openbox S2 Mini HD, U2C Denys

E-sporadic: dipol 1-elem. R1/R2/E2/E3/E4
UKF: Wittenberg 5-elem. + Sony ST-370S

Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 289 razy

Katowice-Kosztowy

#6

Post autor: rysiuhelix » 11 paź 2011, 15:51

Ni i mamy MUX-3 z Katowic-Kosztowy . :vivalabamba:
Odbiór w Częstochowie bezproblemowy - jakość do 74% w/g skali Dr HD F-16 . :grin:



Awatar użytkownika
Pilot
Ekspert
Ekspert
Posty: 1088
Rejestracja: 14 wrz 2009, 9:27
Tuner: FX+nbox+inne
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 5 razy

Katowice-Kosztowy

#7

Post autor: Pilot » 11 paź 2011, 18:01

W dniu dzisiejszym uruchomione zostały nowe emisje testowe DVB-T z obiektów RTCN Kraków/Chorągwica oraz RTCN Katowice/Kosztowy.


W Krakowie MUX_3 dostępny jest na kanale 48 z mocą 2 kW ERP, w Katowicach kanale 51 z mocą 2,5 kW ERP.

Uruchomienie emisji MUX-3 w Krakowie zbiegło się w czasie z wystawą i konferencją SatKrak 2011 poświęconą telewizji cyfrowej.

emitel.pl


Obrazek

Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 10582
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 107 razy
Dostał Podziękowań: 504 razy
Kontakt:

Katowice-Kosztowy

#8

Post autor: Harti » 11 paź 2011, 18:42

Dla mnie niemiła informacja, bo na siatce skierowanej pomiedzy Kosztowy i Skrzyczne mam 0% sygnału. I to by się dało przeżyć gdyby nie fakt że Kosztowy całkowicie stłumiły mi sygnał mux 3 z Czech -kanału Prima Love :judge:


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
60cm -60.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys T2-MI, Octagon SX88+, Openbox:SX6, Openbox AS4K2X, Prof Rev7300......

Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 289 razy

Katowice-Kosztowy

#9

Post autor: rysiuhelix » 11 paź 2011, 18:49

@Harti - współczuję . To dziwne u Ciebie - u mnie na siatce i na DEXTA chodzi wsio - minimalnie osłabł
MUX-3 z Wisły , ale Pepiki idą normalnie . :grin: Mux 3 z Kosztowy teraz jakby trochę osłabł , ale
odbiór ze sporym zapasem .
Diwne to , bo dzieli nas jakieś 100 km . :hmmm:
Załączniki
File111011_185618_859.jpg
File111011_185646_062.jpg



Awatar użytkownika
Harti
Admin
Admin
Posty: 10582
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 107 razy
Dostał Podziękowań: 504 razy
Kontakt:

Katowice-Kosztowy

#10

Post autor: Harti » 11 paź 2011, 19:29

Odbiór byłby na pewno możliwy, ale wolę mieć antenę ustawioną raczej na kanały Czeskie. Co do zakłóceń to chodzi mi o mux 3 na kanale 51 gdzie nadawał tylko Prima Love, oczywiście dwa pozostałe muxy idą z pełną mocą. :cool2:


Anteny:
240cm 85.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 31E,39E,42E, 45/46E,
multifocus e85 33E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 1W, 4W
100cm 5E, 9E
60cm -60.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys T2-MI, Octagon SX88+, Openbox:SX6, Openbox AS4K2X, Prof Rev7300......

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ślaskie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość