Sony Bravia 4K

Telewizory, kina domowe, DVD, Blu ray, nowe technologie
Awatar użytkownika
bociekpl
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 310
Rejestracja: 03 lis 2010, 20:21
Tuner: OPENBOX SX9COMBO TURBO BOX NC+ s3mini
Antena: OBROTOWA 93E*-12.5W* OBROTOWA 52E*-45W* AN 150 C
Konwerter: INVERTO ULTRA C-band GI 321
Lokalizacja: Boćki
Podziękował: 118 razy
Dostał Podziękowań: 33 razy

Sony Bravia 4K

#11

Post autor: bociekpl » 12 gru 2016, 12:48

Łukasz w sony to raczej za wiele się nie dowiesz. Dzwoniłem do nich w sprawie kamery to ręce opadają.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka


Ateny;
115 obrotowa 93E-12W
115 obrotowa 53E-45W
180 MABO parabola obrotowa 83E-40W

Tunery;
n box
openbox sx9 combo
openbox s3mini
openbox As4K CI
u2c

Awatar użytkownika
zuchnet
DX-er
DX-er
Posty: 12162
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 497 razy
Dostał Podziękowań: 676 razy
Kontakt:

Sony Bravia 4K

#12

Post autor: zuchnet » 17 gru 2016, 22:30

Połowicznie rozwiązałem problem :yes: otóż są już nazwy kanałów normalnie wyświetlane. Potrzeba było zrobić restart do fabryki i jako kraj ustawić Rosja.
Później przejść konfigurację w języku naszych wschodnich sąsiadów :wall:

Niestety znalazłem chyba duży bug TV skanuje bez problemu kanały w polaryzacji L zaś w R żadnych i tak kanały NTV+ nie grają :wall:
Przy okazji odkryłem że moduły NTV+ 1.3 oraz Tricolor pracują idealnie w SX9 :yes: zaś jak zamiast 1.3 włożę 1.2 po kilku sekundach jest pauza i koniec oglądania NTV+ :judge:
Nasunął się pomysł aby do TV dać moduł MTS 1.3 działa piknie ! :thumbsup: i na ten czas tak musi zostać.
W tym tygodniu odbieram DM900 UHD i mam nadzieje że nie pojedzie na serwis po jednym dniu bo widać że wyszła partia uszkodzonych klocków - pytanie kto na nie trafi :shifty:

PS. Niestety listę kanałów wywołujemy tylko przez przycisk GUIDE a za ten pomysł strzelił bym w kolana temu kto to wymyślił !!!
Pozostało mi tylko ułożyć listę kanałów od nr 1 a nie 100 !
Załączniki
20161217_221937.jpg


Dish: Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130, 3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)
STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

toroidal68
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Sony Bravia 4K

#13

Post autor: toroidal68 » 18 gru 2016, 14:21

zuchnet pisze:Nasunął się pomysł aby do TV dać moduł MTS 1.3 działa piknie ! :thumbsup: i na ten czas tak musi zostać.
Lukasz powiedz mi czy dobrze dziala ten modul MTC,no i jeszcze jedno jaki masz tv?
Bo ja mam Samsunga i nie wiem czy bedzie dobrze odbieral :hmmm:



Awatar użytkownika
zuchnet
DX-er
DX-er
Posty: 12162
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 497 razy
Dostał Podziękowań: 676 razy
Kontakt:

Sony Bravia 4K

#14

Post autor: zuchnet » 18 gru 2016, 15:22

Grzegorzu udało się :thumbsup:
Wszystko działa bardzo ładnie nawet moduł NTV+ gra i wszystkie kanały które wcześniej nie mogłem zeskanować :judge: :judge:
Uprawnienia bardzo szybko spadły podłączyłem sobie do testu pakiet (Познавательный Запад) za 5 minut kanały grały już :yes:
Pozostało tylko ustawić listę FAV :cool2:
Przetestowałem wszystkie rosyjskie platformy grają OK.
Załączniki
20161218_151003.jpg


Dish: Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130, 3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)
STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

toroidal68
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Sony Bravia 4K

#15

Post autor: toroidal68 » 18 gru 2016, 16:24

zuchnet pisze:Grzegorzu udało się :thumbsup:
Wszystko działa bardzo ładnie nawet moduł NTV+ gra i wszystkie kanały które wcześniej nie mogłem zeskanować :judge: :judge:
Uprawnienia bardzo szybko spadły podłączyłem sobie do testu pakiet (Познавательный Запад) za 5 minut kanały grały już :yes:
Pozostało tylko ustawić listę FAV :cool2:
Przetestowałem wszystkie rosyjskie platformy grają OK.
========
No pieknie Lukasz,teraz to mozna poszalec :yes:
No wlasnie myslalem zapodac MTC do mojego Samsunga
i sprawdzic czy nie bedzie zadnej pixelozy,bo gdzies czytalem
ze ten modul ma jakies problemy jak sie go wlozy w tv. :hmmm:



Awatar użytkownika
zuchnet
DX-er
DX-er
Posty: 12162
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 497 razy
Dostał Podziękowań: 676 razy
Kontakt:

Sony Bravia 4K

#16

Post autor: zuchnet » 18 gru 2016, 17:00

Moduł MTC pracuje bardzo dobrze wszystkie kanały działają pomimo wysokiego SR.
Moduł Tricolor bez zastrzeżeń co ciekawe moduły NTV zglaszają się inaczej ten w wersji 1.2 bez żadnych komunikatów zaś wersja 1.3 proponuje od razu automatyczną instalacje NTV i dodaje w menu skanowania platforme NTV+.
Zdecydowanie najszybciej przełączają się kanały NTV+ zaś w przypadku MTC po włączeniu TV przez sekundę sprawdza uprawnienia na pierwszym włączonym kanale później już bez zastrzeżeń.


Dish: Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130, 3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)
STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1729
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: 2x VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD, VU+ UNO 4K SE
Antena: Laminas
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 77 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

Sony Bravia 4K

#17

Post autor: davidec » 18 gru 2016, 17:29

Mówiłem ze jak wybierzesz ustawienie Kraju - Rosja to pójdzie :cool1:


85e - 80e -75e - 68,5e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 1,9e - 0,8w - 4w - 5w

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt audio-video”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości