VU+ Duo 4K zła godzina

Wszystko ona temat odbiorników VU+
Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1683
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 5 razy
Dostał Podziękowań: 114 razy

VU+ Duo 4K zła godzina

#11

Post autor: moons » 24 lut 2022, 16:26

Spróbuj zmienić wersję oscama. Jeśli to faktycznie oscam Ci zmienia czas to niestety jest to nie rozwiązywalny problem.
Pozdrawiam



dodom@n
Ekspert
Ekspert
Posty: 797
Rejestracja: 18 paź 2016, 19:33
Tuner: VU+
Antena: Famaval90
Konwerter: Inverto
Podziękował: 23 razy
Dostał Podziękowań: 92 razy

VU+ Duo 4K zła godzina

#12

Post autor: dodom@n » 24 lut 2022, 16:37

Jeśli to faktycznie oscam Ci zmienia czas to niestety jest to nie rozwiązywalny problem.
problem Oscam-a z clock fix jest jak najbardziej do rozwiązania :smile1:
wystarczy pobrać normalnego Oscam-a :yes:



Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1683
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 5 razy
Dostał Podziękowań: 114 razy

VU+ Duo 4K zła godzina

#13

Post autor: moons » 24 lut 2022, 17:09

od której wersji? Jaka to normalna wersja? bo nie dawno pytałem na innym forum to odpowiedź brzmiała że nie jest rozwiązane.
Pozdrawiam



dodom@n
Ekspert
Ekspert
Posty: 797
Rejestracja: 18 paź 2016, 19:33
Tuner: VU+
Antena: Famaval90
Konwerter: Inverto
Podziękował: 23 razy
Dostał Podziękowań: 92 razy

VU+ Duo 4K zła godzina

#14

Post autor: dodom@n » 24 lut 2022, 17:38

właśnie te Oscam-y z w/w Forum są z clock fix i dlatego muszą być uruchomione dopiero po zaciągnięciu czasu z netu albo z transpondera
zwykły Oscam to pobrany z feed image



mirga1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 360
Rejestracja: 06 maja 2018, 9:29
Tuner: pionieer 1530
Antena: corab
Konwerter: zez na 7 konwerterów
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

VU+ Duo 4K zła godzina

#15

Post autor: mirga1 » 24 lut 2022, 17:56




python28
nowy
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 12 paź 2020, 20:31
Tuner: VU+ Duo 4K
Antena: 110
Konwerter: nie wiem
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

VU+ Duo 4K zła godzina

#16

Post autor: python28 » 24 lut 2022, 18:47

Zainstalowałem tego oscama problem jak by się nie rozwiązał, w dalszym ciągu zegar pokazuje błędną godzinę.



mirga1
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 360
Rejestracja: 06 maja 2018, 9:29
Tuner: pionieer 1530
Antena: corab
Konwerter: zez na 7 konwerterów
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

VU+ Duo 4K zła godzina

#17

Post autor: mirga1 » 24 lut 2022, 19:42

python28 - PW



python28
nowy
nowy
Posty: 7
Rejestracja: 12 paź 2020, 20:31
Tuner: VU+ Duo 4K
Antena: 110
Konwerter: nie wiem
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

VU+ Duo 4K zła godzina

#18

Post autor: python28 » 27 lut 2022, 18:33

Zainstalowałem od nowa Open ATV skonfigurowałem wszystko od nowa i godzina jest ok. Po instalacji i przywróceniu kopi zapasowej godzinna dalej była błędna.



ODPOWIEDZ

Wróć do „VU+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość