Lnb octo

Wszystko o konwerterach do odbioru popularnego w Polsce pasma Ku [10-18GHz.]
Awatar użytkownika
jansat

Przyjaciel Forum
Posty: 1065
Rejestracja: 11 lut 2009, 23:00
Lokalizacja: kujawsko-pomorskie

Lnb octo

Post autor: jansat » 07 gru 2016, 22:58

Obudowa przypomina chińskie badziewia no name typu Miton i inne .
Ja jeśli w podstawowej specyfikacji konwertera ockto nie widzę podstawowych danych technicznych jak pobór prądu czy izolacja pomiędzy wyjściami i polaryzacjami to takiego sprzętu nikomu bym nie zaoferował.
Jak dla mnie to kolejny chiński szajs robiony w garażu.


KTI 230cm C-band MTI 15Ksiłownik36",Svensat1,5m LNB twin Invacom siłownik18",Mabo 1,5m LNB SC-1 siłownik18" Parabola 125cm zez Astra-Hotbird LNB twin Digistar i SC1
Dekodery codziennie inny
Na 2 lata N-box HDTV.
davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 657
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Octagon SF4008 UHD, DM7020

Lnb octo

Post autor: davidec » 08 gru 2016, 20:58

Jaki octo byś polecił ?


62e - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 33e - 31,5e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 7e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4w - 5w
Awatar użytkownika
Peyu

Przyjaciel Forum
Posty: 2977
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Kontakt:

Lnb octo

Post autor: Peyu » 08 gru 2016, 21:03

Televes opticum inverto


davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 657
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Octagon SF4008 UHD, DM7020

Lnb octo

Post autor: davidec » 24 paź 2017, 20:48

Nadal polecacie Panowie ten MTI Octo ? będę kupował i potrzebuję porady fachowców bo sam nie miałem do tej pory do czynienia z octo....


62e - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 33e - 31,5e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 7e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4w - 5w
Awatar użytkownika
Fotodetektor

Przyjaciel Forum
Posty: 1957
Rejestracja: 02 gru 2012, 10:13
Tuner: Ultimo4k
Antena: Televes Q90AL
Konwerter: Unicable II Inverto 32UL40

Lnb octo

Post autor: Fotodetektor » 24 paź 2017, 20:55

Mti spoko. Brać ! lub Televesa, ale jest droższy.
Innych nie polecam bo są problemy i to spore. Kiedyś założyłem Opticuma i działa, ale to było jak firma nie była podzielona !!!


VU+ ULTIMO 4K
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100 laminat
Televes Q90AL
davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 657
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Octagon SF4008 UHD, DM7020

Lnb octo

Post autor: davidec » 24 paź 2017, 21:13

No właśnie czytam w necie różne opinie i wiedzę że ten MTI spoko. Szkoda że ten Televesa taki drogi :) widziałem też kilka wersji tego Televesa tzn różniły się kształtem trochę - która to ten oryginalny najnowszy ? Może gdzieś jakiś rabat się da załatwić :) ? Octo dobrze działają z przełącznikami 1.0 na 4 sat ? potrzebuje sobie sat do tv podłączyć....


62e - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 33e - 31,5e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 7e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4w - 5w
Awatar użytkownika
Peyu

Przyjaciel Forum
Posty: 2977
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Kontakt:

Lnb octo

Post autor: Peyu » 24 paź 2017, 23:01

Tak są spoko też je kupuje dobra alternatywa dla droższych marek.


davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 657
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Octagon SF4008 UHD, DM7020

Lnb octo

Post autor: davidec » 25 paź 2017, 18:30

Dziś zamówiłem tego MTi - zobaczymy


62e - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 33e - 31,5e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 7e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4w - 5w
davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 657
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Octagon SF4008 UHD, DM7020

Lnb octo

Post autor: davidec » 02 lis 2017, 17:40

Konwerter dotarł. Dziś wykorzystałem chwilę że akurat nie padało i zainstalowałem go. Wykorzystuję jego 5 wyjść. Na 4 wszystko ok a piąte idzie do przełącznika 1.0 i potem do tv sat. Do przełącznika mam podpięte w kolejności 5W - 13E - 19E - 23E. Na kanałach z 13E głównie kodowanych mam problem taki że kiedy załączam kanał np TV Puls HD czy Super Polsat HD widzę lekką mozaikę pikseli i dopiero po paru sek obraz jest ok. Na kilku kanałach widzę coś takiego na szczęście nie na wszystkich. Nie ma takich problemów na kanałach UHD z 13E obraz super. Macie jakiś pomysł co może być przyczyną że dopiero po kilku sek obraz jest ok ? Na zewnętrznych dek wszystko ok. Czy przełącznik świruje ? Przepiąłem ten ostatnio kabel z 13E z 5 wyjścia do 8ego to było dłuższą chwilę ok ale teraz spr i znów coś takiego się dzieje..... Jakieś przepięcie czy co za czort :) ?


62e - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 33e - 31,5e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 7e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4w - 5w
davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 657
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Octagon SF4008 UHD, DM7020

Lnb octo

Post autor: davidec » 11 lis 2017, 18:35

Sorry że tak post pod postem w chyba nikt nie miał takiego przypadku :) wymieniłem przełącznik na SPAUNA i kabel łączący go z LNB. Wszystko było ok do czasu jak zaczął padać deszcz..... to jedyna prawidłowość jaką zauważyłem. Dopóki nie pada jest wszystko ok. Jak tylko zacznie to objawy jak wyżej - po przełączeniu na kanały np z tr gdzie jest Polsat HD. Na szczęście na większość kanałów nie ma tego problemu. Na dekoderach wszystko ok a w tv z tunerem sat takie cyrki :) czy to znaczy że sygnał jest "ciut" za słaby ?


62e - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 33e - 31,5e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 7e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4w - 5w
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pasmo Ku”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość