konwerter inverto wideband nc problem

Wszystko o konwerterach do odbioru popularnego w Polsce pasma Ku [10-18GHz.]
ODPOWIEDZ
mordor77
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 10 gru 2018, 17:34
Tuner: ultrabox 4k
Antena: technisat 90
Konwerter: twin
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

konwerter inverto wideband nc problem

#1

Post autor: mordor77 » 10 gru 2018, 19:39

Witam serdecznie,mam pytanie odnośnie konwertera wideband,posiadam ultrabox 4k od nc,oraz konwerter wideband,antena ustawiona poprawnie,po podłączeniu widebanda mam ciągły brak jakości w polaryzacji V,polaryzacja H jest ok,jakość 92%,poziom 96%,na polaryzacji V jest tylko poziom na 84%,kable poprawnie podpięte do dekodera względem polaryzacji,obracanie konwerterem pogarsza tylko jakość na polaryzacji poziomej H,w menu dekodera również wybrana opcja wideband szerokopasmowy,oscylator konwertera to 10.4 a oscylacja w dekoderze ustawiona fabrycznie na 10400,konwerter firmy inverto dedykowany do nc,na konwerterze typu twin wszystko śmiga jak powinno,czy jeszcze coś mogę zrobić?albo co źle robię?



Awatar użytkownika
artero
nowy
nowy
Posty: 22
Rejestracja: 23 maja 2010, 17:36
Tuner: Ferguson FX-6600 i HF-8800 i inne graty
Antena: Corab 90cm Famaval 80cm
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 2 razy

konwerter inverto wideband nc problem

#2

Post autor: artero » 13 gru 2018, 20:55

Witaj,
Jeśli masz inny dekoder możesz sprawdzić czy sygnał polarycacji V jest poprawny. Jeśli dekoder nie obsługuje widebanda trzeba znaleźć transponder wypadający w zakresie pracy normalnego konwertera. Np transponder 11508 V 27500 3/4 8PSK powinien być możliwy do wyszukania na częstotliwości 11508-10400+9750 = 10858MHz.


Parabola 180cm czeka:)

mordor77
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 10 gru 2018, 17:34
Tuner: ultrabox 4k
Antena: technisat 90
Konwerter: twin
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

konwerter inverto wideband nc problem

#3

Post autor: mordor77 » 15 gru 2018, 9:17

na chwile obecną pogoda za bardzo mi nie pozwala bawić się przy antence bo łapki szybko grabieją,ale co jeszcze bym chciał dodać,przestawiając oscylator w dekoderze na 10370 jak dobrze pamiętam,wskakuje mi siła na polaryzacji v,dekoder przechodzi test pozytywnie ale żadnego kanału nie znajduje.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Pasmo Ku”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 3 gości