Dr.HD D15

Wszystko o tunerach innych firm, które nie nie znalazły się w osobnych działach
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Dr.HD D15

#151

Post autor: zuchnet » 24 kwie 2014, 12:33

Jestem pewien że chodzi właśnie o ten fix :grin:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
zdt

Przyjaciel Forum
Posty: 371
Rejestracja: 05 wrz 2010, 18:42
Tuner: Vitamin, Openbox 810, Openbox SX6, Openbox S2 mini
Antena: Orbitrion 3m(83E-55,5W),AS270(85E-30W)
Konwerter: Inverto black ultra, Yuri C+Ku
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 34 razy

Dr.HD D15

#152

Post autor: zdt » 24 kwie 2014, 20:33

zuchnet pisze:W nowym fw dla D 15 p.135 jest fix dla blindscanu trzeba by sprawdzić ile w tym prawdy :hmmm:
- Фикс небольшой проблемы Слепого поиска.
- Сортировка IPTV по алфавиту
- Исправлена проблема с Hardstation1
- Прочие доработки
hm...
a napisalby ktos jak wgrac nowy fw do D15 ?
przejzalem menu i nie znalazlem opcji aktualizacji oprogramowania


Orbitrion 3m (83e-55,5w), 3m (26e), Zynek (85e-43w), AS270 (archiwum), CAS28 (85e-30w), Hirschmann 240(stand-by)
Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Dr.HD D15

#153

Post autor: zuchnet » 24 kwie 2014, 21:16

Wchodzisz w File Menadżer i robisz aktualizacje z pendrive.
Za ten post użytkownik zuchnet otrzymał podziękowanie od:
zdt (24 kwie 2014, 22:22)


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
zdt

Przyjaciel Forum
Posty: 371
Rejestracja: 05 wrz 2010, 18:42
Tuner: Vitamin, Openbox 810, Openbox SX6, Openbox S2 mini
Antena: Orbitrion 3m(83E-55,5W),AS270(85E-30W)
Konwerter: Inverto black ultra, Yuri C+Ku
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 34 razy

Dr.HD D15

#154

Post autor: zdt » 25 kwie 2014, 14:18

zuchnet pisze:Wchodzisz w File Menadżer i robisz aktualizacje z pendrive.
hm...
probuje i lipa :(
najezam na plik z plikiem
wciskam INFO
pojawia sie popup "Upload File" z opcjami
- Upload CNDF
- Upload STB
wybieram "Upload STB"
leci pasek postepu od 0% do 100%
wchodze w System Information i mam s/w: 1.00 z 2012 .
Prosze o podpowiedź co robie źle ????


Orbitrion 3m (83e-55,5w), 3m (26e), Zynek (85e-43w), AS270 (archiwum), CAS28 (85e-30w), Hirschmann 240(stand-by)
Awatar użytkownika
Tomek22

DX-er
Posty: 2921
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD+Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m. Corab 60cm
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm. TM-1 (biały)
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 906 razy
Dostał Podziękowań: 263 razy

Dr.HD D15

#155

Post autor: Tomek22 » 25 kwie 2014, 14:43

z tego co pamiętam to nie wciskasz info tylko OK na pilocie (ale musisz najechać na plik z softem) i dekoder sam wie, że to soft, robi update a następnie się resetuje. Jeśli się mylę to usuńcie posta.

Na pewno rozpakowaleś plik z softem przed wrzuceniem go na pendrive??
Za ten post użytkownik Tomek22 otrzymał podziękowanie od:
zdt (25 kwie 2014, 15:56)


Showbox Vitamin 5000HD
Prof 7301 S2

Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, TM-1 (biały), Siłownik 24', Deklinacja 12'
Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Dr.HD D15

#156

Post autor: zuchnet » 25 kwie 2014, 14:54

Zrób tak jak pisze Tomek i będzie po kłopocie. Ty wykonywałes beckup listy kanałów


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
zdt

Przyjaciel Forum
Posty: 371
Rejestracja: 05 wrz 2010, 18:42
Tuner: Vitamin, Openbox 810, Openbox SX6, Openbox S2 mini
Antena: Orbitrion 3m(83E-55,5W),AS270(85E-30W)
Konwerter: Inverto black ultra, Yuri C+Ku
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 34 razy

Dr.HD D15

#157

Post autor: zdt » 25 kwie 2014, 15:56

zuchnet pisze:Zrób tak jak pisze Tomek i będzie po kłopocie. Ty wykonywałes beckup listy kanałów
"ok" - zadziałało, dziekuje


Orbitrion 3m (83e-55,5w), 3m (26e), Zynek (85e-43w), AS270 (archiwum), CAS28 (85e-30w), Hirschmann 240(stand-by)
dawid6237

nowy
Posty: 21
Rejestracja: 29 cze 2012, 11:14
Tuner: DR HD D15
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 1 razy

Dr.HD D15

#158

Post autor: dawid6237 » 25 kwie 2014, 18:32

Ten nowy soft- D 15 p.135 jest trochę niedopracowany ponieważ moduł Cyfrowego Polsatu CI+ nie dekoduje żadnych kanałów.Za to nie ma problemów z Smart HD+ - nie pojawia się już informacja" No access" na kanałach które są w pakiecie.Podobnie jest też wtedy kiedy moduł CI+ Cyfrowego Polsatu jest włożony i karta Smart HD+ znajduje się w czytniku to żaden kanał nie może być zdekodowany.


Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Dr.HD D15

#159

Post autor: zuchnet » 25 kwie 2014, 19:45

Pod tym kątem nie sprawdzalem D15 z nowym fw może dlatego że używam tylko slotu CA oraz newcamd jako klient. Brakuje mi jedynie polskich znaków bo na te krzaki patrzeć się nie da.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
dawid6237

nowy
Posty: 21
Rejestracja: 29 cze 2012, 11:14
Tuner: DR HD D15
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 1 razy

Dr.HD D15

#160

Post autor: dawid6237 » 04 maja 2014, 0:49

Dobrze by było gdyby w nowym sofcie była możliwość wyłączenia komunikatów z Modułu,karty-tak jak jest to możliwe np: w Opticum x 403p. Czasami denerwujące jest to kiedy używa się jednocześnie Modułu CP CI+ i Smart HD+ -informacje z czytnika kart bardzo często pokazują komunikaty "No Access" do danego kanału po czym komunikat znika po zdekodowaniu danego kanału.Czy ktoś z forum ma podobny powyższy problem ? Z modułem CI+ nie ma żadnego problemu.


ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne odbiorniki satelitarne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość