nowy GIGABLUE HD QUAD PLUS HBBTV TWIN

Wszystko o tunerach innych firm, które nie nie znalazły się w osobnych działach
Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1188
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

nowy GIGABLUE HD QUAD PLUS HBBTV TWIN

#21

Post autor: moons » 15 cze 2016, 22:13

ja znalazłem taki dodatek, a wersję chyba 5.3 :beer2: ale się na razie słabo znam na tym sprzęcie i nie bardzo wiem co i gdzie kliknąć

@marabut wiem że nie UHD ale Opnebox nawet ich nie znajdował :smile1: uprawnienia się już pojawiły, na kanale ciemno ale za to pojawił się głos :flowers:

Pozdrawiam


davidec

Przyjaciel Forum
Posty: 941
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

nowy GIGABLUE HD QUAD PLUS HBBTV TWIN

#22

Post autor: davidec » 15 cze 2016, 22:33

Głosik to będziesz miał na każdym chyba kanale UHD ale obrazu nie zobaczysz bo to już inna historia :)
Poprawna obsługa wysokiego SR to kwestia głowic.... temat znany z 27,5W.... trzeba by poszukać może są jakieś wymienne głowice do tego modelu, które lepiej sobie poradzą niż te w standardzie....

Ale i tak ten tuner ma spore możliwości. Może Telekarta HD pójdzie w czytniku :) ?

@lookas - też mam 5.3 i ten dodatek ale nie sprawdzałem jak to działa....jak coś to napisz na PW i się zobaczy ;)


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W
Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1188
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

nowy GIGABLUE HD QUAD PLUS HBBTV TWIN

#23

Post autor: moons » 15 cze 2016, 23:03

No wcześniej nawet nie było głosu na kanałach UHD, w Tricolorze nie ma ich w standardzie ale za darmo można sobie je włączyć testowo.
Nie spodziewałem się że coś zobaczę, tylko taka zwykła ciekawość :smile1:
Telekarta HD oczywiście już idzie w czytniku
Pozdrawiam


Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1188
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

nowy GIGABLUE HD QUAD PLUS HBBTV TWIN

#24

Post autor: moons » 16 cze 2016, 23:46

Dziś lekko przyjrzałem się współpracy z modułem MTS.
tak jak pisałem nie wszystko działa. ale nie działa jedynie transponderami, to znaczy że albo wszystkie programy kodowane działają albo nie.

Transpondery które działają bez problemu:
11733 V DVB-S SR 43000 FEC 5/6
11913 V DVB-S2 8PSK SR 45000 FEC 2/3
12093 V DVB-S2 8PSK SR 45000 FEC 2/3
12153 V DVB-S2 8PSK SR 45000 FEC 2/3

na tych są dziwne artefakty:
11793 V DVB-S2 8PSK SR 45000 FEC 2/3
11853 V DVB-S2 8PSK SR 45000 FEC 2/3
11973 V DVB-S2 8PSK SR 45000 FEC 2/3
12033 V DVB-S2 8PSK SR 45000 FEC 2/3

obraz na źle działających kanałach wygląda tak:
1_0_16_3EA_3_1E61_2EE0000_0_0_0.jpg
Oczywiście w ustawieniach modułu jest ustawiona obsługa wysokiego bitrate na tak, przestawienie na nie, zwiększa ilość pikseli
Zastanawia mnie co to jest za parametr w opisie transpondera na samym dole, pasmo przepustowe i zaporowe
1_0_16_3EA_3_1E61_2EE0000_0_0_1.jpg
Pozdrawiam


Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1188
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

nowy GIGABLUE HD QUAD PLUS HBBTV TWIN

#25

Post autor: moons » 27 cze 2016, 19:26

Panowie czy ktoś może poratować niemieckim? bo tłumacz nie mogę zrozumieć :smile1:
na forum openATV dostałem taką oto odpowiedź w sprawie tej pikseliozy.
Aktiviere für das Modul die Einstellungen
"Kann nur einen Sender Decodieren = Ja" und
"Kann hohe Datenraten = Ja"

EDIT:
Gerade gelesen: "Hohe Bitraten = Ja" ist ja schon. Sendersuchlauf mit vor der Suche löschen auf einem der betroffenenTransponder schon gemacht?
Läuft ein SoftCAM im Hintergrund?
Weitere Module/Karten im Einsatz?
Zuordnung des Providers für das Modul korrekt (evtl. mal mit der CAID probieren)?
Większość rozumiem ale kilka podpowiedzi jest dla mnie zagadką.
Pozdrawiam


Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1188
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

nowy GIGABLUE HD QUAD PLUS HBBTV TWIN

#26

Post autor: moons » 27 cze 2016, 21:42

No to w sumie wszystko zrozumiałem i wszystkiego próbowałem, faktycznie nic to nie zmienia.
A no nie poddaję się :smile1: bo gdyby była jakaś spójność w tym co działa a co nie to sprawa byłaby jaśniejsza, ale jak spojrzysz na transpondery wypisane przeze mnie to tu żadnej logiki nie ma. Dlatego może jednak uda się to poprawić, przynajmniej na gigablue
Pozdrawiam


Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

nowy GIGABLUE HD QUAD PLUS HBBTV TWIN

#27

Post autor: zuchnet » 27 cze 2016, 21:47

@moons
Masz rację nie poddawaj się jest to do naprawienia :yes:
Openbox AS-1 w pierwszej fazie miał dokładnie takie same problemy z tymi transponderami na 75e :yes:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 1188
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

nowy GIGABLUE HD QUAD PLUS HBBTV TWIN

#28

Post autor: moons » 27 cze 2016, 22:36

Sam nawet nie zabieram się za to, bo zupełnie się na tym nie znam. Nie są to ograniczenia sprzętu bo jak widać działanie i nie działanie nie ma żadnej logiki a zapewne jest coś pominięte w sofcie. Twórcy też nie mam pojęcia czy to zrobią, ja mogę im tylko pomarudzić o poprawkę :grin: bo pewnie jestem jedynym użytkownikiem na świecie gigablue i modułu MTS.
Pozdrawiam


Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

nowy GIGABLUE HD QUAD PLUS HBBTV TWIN

#29

Post autor: zuchnet » 01 lip 2016, 10:38

Dziś znalazłem informacje o nowym GigaBlue Quad plus UHD :hmmm: do sprzedaży ma trafic na przełomie października - listopada tego roku.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
Awatar użytkownika
Carmen

DX-er
Posty: 15169
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 54 razy
Dostał Podziękowań: 331 razy

nowy GIGABLUE HD QUAD PLUS HBBTV TWIN

#30

Post autor: Carmen » 01 lip 2016, 16:22



Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne odbiorniki satelitarne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość