Eutelsat 3B

Tematy dotyczące satelitów planowanych, inklinujących, z innych orbit lub znajdujących się poniżej horyzontu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Carmen

DX-er
Posty: 15149
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 54 razy
Dostał Podziękowań: 331 razy

Eutelsat 3B

#1

Post autor: Carmen » 27 maja 2014, 15:41

Start rakiety Zenit- 3SL z platformy Odyssey na Oceanie Spokojnym zakończył się powodzeniem. Satelita trafi na pozycję 3E, a wyposażony jest w 30 transpondery pasma Ku, 12 pasma C oraz 9 Ka. Dla nas pewnie będzie najciekawsza ta wiązka:
Załączniki
KU Me.jpg


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history

Obrazek
bartsat

Stały bywalec
Posty: 269
Rejestracja: 25 kwie 2012, 15:49
Tuner: Showbox Vitamin 5000 HD/AzBox Premium HD
Antena: 100cm Famaval Alu
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 20 razy
Dostał Podziękowań: 18 razy

Eutelsat 3B

#2

Post autor: bartsat » 27 maja 2014, 15:55

Właśnie wczoraj się zdziwiłem jak zobaczyłem na przekazie (był na 13E) start z platformy. :hmmm: Filmik: http://www.youtube.com/watch?v=ORRgsX1tnkM


Awatar użytkownika
rysiuhelix

Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 284 razy

Eutelsat 3B

#3

Post autor: rysiuhelix » 02 lip 2014, 20:05

Eutelsat 3B rozpocząl pracę na 3,1 E .

Niestety wiele transpnderów ma mniejsze sygnały niż poprzednio . :sly:

Trzeba zrobić nowy skan tej pozycji - zmiany częstotliwości .


Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Eutelsat 3B

#4

Post autor: zuchnet » 02 lip 2014, 20:41

Wczoraj miałem niezłe przejścia z tą pozycją jako ze mam na nią ustawioną centralnie antenę 85cm z rana patrze brak sygnału prawie na każdym transponderze, myślę sobie konwerter padł - wymieniłem nadal to samo. Po dwóch godzinach biegania i nerwów zrobiłem skanowanie na 2m okazało się że nastąpiły przetasowania na transponderach :wall: :wall:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne satelity”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość