Przełączniki DiSEqC

przełączniki diseqc, multiswitche, kable, promienniki,moduły...
Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12636
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 444 razy
Dostał Podziękowań: 571 razy
Kontakt:

Przełączniki DiSEqC

#31

Post autor: zuchnet » 07 gru 2015, 20:38

Tryb Diseq 1.0
Toneburst - Brak
Komenda commited - odpowiednio dla portu diseqc
Kolejność poleceń - commited, uncommitted

To dla tunera B oczywiście. Tuner A bez zmian.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1220
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD, VU+ UNO 4K SE
Antena: Laminas
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 36 razy
Dostał Podziękowań: 30 razy

Przełączniki DiSEqC

#32

Post autor: davidec » 07 gru 2015, 21:46

Właśnie przetestowałem to ustawienie nagrywając coś tam i jest tak że po 13E mogę śmigać jak chce ale na 19E czarny ekran. Podświetlają się kanały z Astry na liście ale nie można oglądać.
Ustawiłem 19E tak samo jak 13E na głowicy B tylko przypisałem jej nr 2. Na takiej samej pozycji jest wpięta w jednym i drugim przełączniku.


85e - 75e - 68,5e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 0,8w - 5w

Pawio
nowy
nowy
Posty: 10
Rejestracja: 16 paź 2010, 15:59
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Przełączniki DiSEqC

#33

Post autor: Pawio » 16 paź 2016, 16:49

Witam

Podepnę sie pod ten temat ze swoim pytaniem.

Jaki na tą chwile najlepszy jest Diseqc 2/1?
Dziękuję za odpowiedź.



cyfrowy 80
Ekspert
Ekspert
Posty: 650
Rejestracja: 25 wrz 2015, 20:50
Tuner: U2C Denys H.265 PRO COMBO
Antena: 90 corab + Multifocus E85
Konwerter: 7E,5E,13E,16E,19E,23,5E,28,2E,1W,4W,5W,9E,10E
Lokalizacja: Klodzko
Podziękował: 162 razy
Dostał Podziękowań: 16 razy

Przełączniki DiSEqC

#34

Post autor: cyfrowy 80 » 15 gru 2017, 23:01

Mistrzowie mam pytanie posiadam przełącznik EMP CENTAURI 8/1i z boku są takie czarne przełączniki jak je ustawić żeby 8 konwerterów pracowało prawidłowo



Awatar użytkownika
artero
nowy
nowy
Posty: 25
Rejestracja: 23 maja 2010, 17:36
Tuner: Ferguson FX-6600 i HF-8800 i inne graty
Antena: Corab 90cm Famaval 80cm
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 5 razy

Przełączniki DiSEqC

#35

Post autor: artero » 20 gru 2017, 0:27

Witam,

Najlepiej będzie ustawić tryb DiSEqC 1.1. Jeśli masz model EMP Centauri S8/1PCP-W2 to pierwszy przełącznik w dół, a drugi w górę.

Następnie w dekoderze:
Tryb DiSEqC = 1.1
Toneburst = brak
Komenda DiSEqC Committed = brak
Kolejność poleceń = uncommitted, committed, toneburst
Komenda DiSEqC Uncommitted = Input 1...8 (dla ośmiu konwerterów)

Pozdrawiam


Parabola 180cm czeka:)

markar
Początkujący
Początkujący
Posty: 88
Rejestracja: 26 maja 2010, 14:27
Tuner: hd 9000
Antena: Triax TD100
Konwerter: 1 quad,1 twin,4 single
Podziękował: 13 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

Przełączniki DiSEqC

#36

Post autor: markar » 23 paź 2019, 19:44

W Polsce oferowane są przełączniki diseqc marki Spacetronik, które produkowane są w fabryce EMP-Centauri pod marką Spacetronik. Czy to jest jakaś tańsza budżetowa linia EMP-Centauri czy jednak lepiej celować bezpośrednio w EMP-Centauri?


nc+, CP, tivusat, Skylink, MTV, Freesat Romania,Fransat,Tricolor

ODPOWIEDZ

Wróć do „Akcesoria satelitarne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości