Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo?

Dział poświęcony problemom z działaniem sprzętu TV SAT - usterki,naprawy, przeróbki itp.
satlis
nowy
nowy
Posty: 28
Rejestracja: 23 wrz 2018, 13:58
Tuner: u2c i inne
Antena: Laminas120 ku Band,Laminas 120 C Band
Konwerter: Televes Single Ku Band,Dreamsat Extended C-Band
Lokalizacja: Tarnów południe Polski
Podziękował: 16 razy
Dostał Podziękowań: 4 razy

Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo?

#1

Post autor: satlis » 24 lis 2019, 13:18

Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo lub Hd Line 7090 Combo,nie włącza się przyciskiem on/off.Czekam na pomysły.Licze na kolegów z forum.Posiadam model HD Line 7090 Combo kupiony we Francji.



Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3632
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 119 razy
Dostał Podziękowań: 151 razy

Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo?

#2

Post autor: toroidal68 » 25 lis 2019, 12:48

satlis pisze:
24 lis 2019, 13:18
Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo lub Hd Line 7090 Combo,nie włącza się przyciskiem on/off.Czekam na pomysły.Licze na kolegów z forum.Posiadam model HD Line 7090 Combo kupiony we Francji.
=======
Pewnie padla ci ladowarka i dlatego nie mozesz miernika wlaczyc,kiedys tez tak mialem ze nie moglem wlaczyc DR.HD po wymianie zasilacza od razu zagadal. :yes:


VU+Ultimo 4K /sf4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/sf8008 4K
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
2szt Channel Master 180cm //75e-58w //Szwecja/2xCband/LR/VH/Ku/Ku L,R/
SkyWareGlobal 120cm /Ku-band/ Kolowy L/R (Stand by) Polska
Channel Master 2.4m (w planach montazu Polska) :w00t:
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-34W /Cband V/H i L/R / Ku-band/Kolowy L,R/

Obrazek

satlis
nowy
nowy
Posty: 28
Rejestracja: 23 wrz 2018, 13:58
Tuner: u2c i inne
Antena: Laminas120 ku Band,Laminas 120 C Band
Konwerter: Televes Single Ku Band,Dreamsat Extended C-Band
Lokalizacja: Tarnów południe Polski
Podziękował: 16 razy
Dostał Podziękowań: 4 razy

Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo?

#3

Post autor: satlis » 25 lis 2019, 17:38

Noo niestety to nie ładowarka,sprawdzałem też na samochodowej,która jest w komplecie.



Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3632
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 119 razy
Dostał Podziękowań: 151 razy

Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo?

#4

Post autor: toroidal68 » 26 lis 2019, 14:25

satlis pisze:
25 lis 2019, 17:38
Noo niestety to nie ładowarka,sprawdzałem też na samochodowej,która jest w komplecie.
=======
No to teraz ciezko mi powiedziec co moze byc przyczyna :hmmm:


VU+Ultimo 4K /sf4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/sf8008 4K
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
2szt Channel Master 180cm //75e-58w //Szwecja/2xCband/LR/VH/Ku/Ku L,R/
SkyWareGlobal 120cm /Ku-band/ Kolowy L/R (Stand by) Polska
Channel Master 2.4m (w planach montazu Polska) :w00t:
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-34W /Cband V/H i L/R / Ku-band/Kolowy L,R/

Obrazek

marceli6
nowy
nowy
Posty: 19
Rejestracja: 15 sie 2016, 19:24
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo?

#5

Post autor: marceli6 » 02 lut 2020, 14:26

Serwis ale wysyłać za granicę tak samo jak kupować. Zabawka nie warta ceny jak już płacić to tylko z serwisem w kraju.



Awatar użytkownika
czarny_alibaba
Bywalec
Bywalec
Posty: 115
Rejestracja: 29 sie 2015, 20:42
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo?

#6

Post autor: czarny_alibaba » 03 lut 2020, 7:33

toroidal68 pisze:
25 lis 2019, 12:48
satlis pisze:
24 lis 2019, 13:18
Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo lub Hd Line 7090 Combo,nie włącza się przyciskiem on/off.Czekam na pomysły.Licze na kolegów z forum.Posiadam model HD Line 7090 Combo kupiony we Francji.
=======
Pewnie padla ci ladowarka i dlatego nie mozesz miernika wlaczyc,kiedys tez tak mialem ze nie moglem wlaczyc DR.HD po wymianie zasilacza od razu zagadal. :yes:
Prawdopodobnie padła Ci bateria?(wyjmij i spr.czy jest napuchnięta itp...)
Jeśli nie, to Sam tego nie zrobisz ,daj do kumatego elektronika sprzętu RTV a on da sobie z tym radę
marceli6 pisze:
02 lut 2020, 14:26
Zabawka nie warta ceny jak już płacić to tylko z serwisem w kraju.
Cały czas trujesz na ten miernik a raczej w rękach go nie miałeś - więc przestań zachowywać się jak dzieciak :baby: i ciesz się swoją zabawką za 2-tysie



satlis
nowy
nowy
Posty: 28
Rejestracja: 23 wrz 2018, 13:58
Tuner: u2c i inne
Antena: Laminas120 ku Band,Laminas 120 C Band
Konwerter: Televes Single Ku Band,Dreamsat Extended C-Band
Lokalizacja: Tarnów południe Polski
Podziękował: 16 razy
Dostał Podziękowań: 4 razy

Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo?

#7

Post autor: satlis » 03 lut 2020, 11:38

Dałem jednemu serwisowi w Polsce,powiedział,że bateria jest ładowana poprawnie,ale nie doszedł co to może być.Dobrzy ludzie zabrali do Moskwy do serwisu sat.com.ru,podobno naprawiony,czekam na powrót do Polski.Dam znać jak przyjdzie.Do czarny alibaba:Jak po wgraniu oprogramowania 1.37 wgrac listy sat,dvb-t i do tego nowosc cable(czy cable jest razem z tv jako jedna lista).W poprzednich wersjach oprogramowania najpierw wgrywalo się listę sat zaraz po niej tv dvbt,jak to zrobić teraz w wersji 1.37 z obsługa częstotliwości kablowych?



Awatar użytkownika
czarny_alibaba
Bywalec
Bywalec
Posty: 115
Rejestracja: 29 sie 2015, 20:42
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo?

#8

Post autor: czarny_alibaba » 03 lut 2020, 13:53

Dr.HD 1000 Combo firmware
Ver 1.37 (19.07.2019)
Dr.HD1000Combo_V1.37_2019.07.19_EU

Po wgraniu nic nie trzeba dogrywać (podstawowe listy są)



marceli6
nowy
nowy
Posty: 19
Rejestracja: 15 sie 2016, 19:24
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 1 razy

Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo?

#9

Post autor: marceli6 » 03 lut 2020, 15:40

I właśnie Ty czarny alibaba nie masz racji ludzie jarają się twoimi postami na temat tego badziewia jaka cena taka jakość a o naprawie gwarancyjnej już nie wspomnę.Dobra rada daj kumatemu elektronikowi świetny pomysł gość zapłacił za nowy a teraz ma szukać kumatego gościa i płacić za naprawę.Promuj dalej ten będziew i nie pisz do mnie że ja to czy tamto bo nikt mądry nie właduje się na taką minę.Pokaż lub zacytuj temat odnośnie problemów z innym miernikiem podobnej klasy.



satlis
nowy
nowy
Posty: 28
Rejestracja: 23 wrz 2018, 13:58
Tuner: u2c i inne
Antena: Laminas120 ku Band,Laminas 120 C Band
Konwerter: Televes Single Ku Band,Dreamsat Extended C-Band
Lokalizacja: Tarnów południe Polski
Podziękował: 16 razy
Dostał Podziękowań: 4 razy

Kto potrafi naprawic Dr HD 1000 Combo?

#10

Post autor: satlis » 03 lut 2020, 16:06

czarny_alibaba pisze:
03 lut 2020, 13:53
Dr.HD 1000 Combo firmware
Ver 1.37 (19.07.2019)
Dr.HD1000Combo_V1.37_2019.07.19_EU

Po wgraniu nic nie trzeba dogrywać (podstawowe listy są)
Czarny Alibaba,wiem,że listy sa w oprogramowaniu,pytałem jak wgrac nowe swoje i w jakiej kolejności,aby nie uwalic miernika,jeśli wiesz odpowiedz,jesli nie,napisz -nie wiem.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat i serwis”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 25 gości