Stacje radiowe internetowe

Nowości ze świata TV SAT oraz mediów. Forum TV-SAT.
Stan500
Początkujący
Początkujący
Posty: 86
Rejestracja: 03 wrz 2017, 9:20
Tuner: Openbox sx9 combo,Opticum 405 Commons, Topfild 7TF
Antena: Technomate 120 cm
Konwerter: Inwerto Black
Podziękował: 18 razy
Dostał Podziękowań: 0

Stacje radiowe internetowe

#1

Post autor: Stan500 » 10 maja 2019, 9:48

Witam,od pewnego czasu obserwuję dziwnną pracę mojego radia internetowego,brak stacji ulubione oraz brak możliwości zaprogramowania ich,brak wyboru niektórych rodzajów muzyki,początkowo sądziłem iż to moje radio"Medion" coś nie domaga,ale po skontaktowaniu się z kimś kto ma taki sam odbiornik dowiedziałem się że u niego jest ten sam problem,nie wiem czy to przypadłość tych odbiorników czy coś sie dzieje z internetem ,bądz też z globalnym oprogramowaniem radia internetowego,a co u was na innych odbiornikach?



Awatar użytkownika
mp107
Początkujący
Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 23 lut 2011, 14:17
Tuner: AX HD51/NBOX BSKA E2
Antena: 80cm offset
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 4 razy

Stacje radiowe internetowe

#2

Post autor: mp107 » 10 maja 2019, 17:27

Trwa zmiana dostawcy listy stacji radiowych i "roboty porządkowe" z tym związane.
Pokazuje to też "dobitnie" zależność tego typu sprzętu od zewnętrznych serwerów.

https://swling.com/blog/2019/05/frontie ... continues/
http://forum.radiopolska.pl/index.php?showtopic=24788
http://forum.radiopolska.pl/index.php?showtopic=24476


AX HD51 + 80cm (, 19E/13E/(7+4,8)E

ryszard_k11
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 319
Rejestracja: 12 kwie 2016, 21:56
Podziękował: 6 razy
Dostał Podziękowań: 6 razy

Stacje radiowe internetowe

#3

Post autor: ryszard_k11 » 10 maja 2019, 20:22

@mp107,
Wchodząc na "forum.radiopolska.pl" wyskakuje okienko i prosi o zalogowanie.
Nie widzę możliwości zarejestrowania się.. :hmmm:
Rzeczywiście "coś się dzieje".Poprzednio wchodząc na stronę www.wifiradio-frontier.com mogłem sobie dodawać stacje.
Teraz nie widzę tego.. :wall:
TechniSat DigitRadio 600.
ps. problem jest opisany tutaj : https://support.wifiradiofrontier.com/portal/home



Awatar użytkownika
stalker
Bywalec
Bywalec
Posty: 117
Rejestracja: 27 lip 2016, 11:02
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 10 razy

Stacje radiowe internetowe

#4

Post autor: stalker » 10 maja 2019, 21:30

L: radiopolska
H: radiopolska

Takie rzeczy nie tylko w Medion mają miejsce: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3561051.html

Ja nie posiadam radioodbiornika, ale korzystam z pluginu Radio-FNC pod tunery linuksowe. Może ktoś wie gdzie jest baza tego pluginu? Chcę zaktualizować, ale nie mogę znaleźć plików żeby ulubione zachować.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości TV SAT i Medialne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości