[pasmo C] Intelsat 26 50.0E Odbiór w Polsce

Ku/Ka/C-band
pawelwa

Ekspert
Posty: 5485
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 265 razy
Dostał Podziękowań: 277 razy
Kontakt:

[pasmo C] Intelsat 26 50.0E

#11

Post autor: pawelwa » 28 sty 2011, 17:54

Zaraz sprawdzę (blind robi na 68E ) ile on teraz o tej godzinie inklinuje ,wczoraj jak go dopadłem to musiałem pojechać do góry około 50 impulsów


Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9638
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 403 razy
Kontakt:

[pasmo C] Intelsat 26 50.0E

#12

Post autor: Harti » 28 sty 2011, 18:00

No już schodzi z orbity- w górę
Załączniki
1.jpg


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......
pawelwa

Ekspert
Posty: 5485
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 265 razy
Dostał Podziękowań: 277 razy
Kontakt:

[pasmo C] Intelsat 26 50.0E

#13

Post autor: pawelwa » 28 sty 2011, 18:29

Harti u mnie o tej godzinie 0% jakości sygnału na tym transponderze ,mam 90 impulsów regulacji na deklinacji
może ten Orbitron przekłamuje , sprawdzę jeszcze koło 20 tak jak wczoraj miałem sygnał


Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

[pasmo C] Intelsat 26 50.0E

#14

Post autor: zuchnet » 28 sty 2011, 18:39

Pawle spróbuj jeszcze odjechać miską wschód-zachód :hmmm:
U mnie dziś tego z Ku miałem w zupełnie innym położeniu miski :hmmm: niż wczoraj nie mam na myśli oczywiście deklinacji :grin:
Dałem dobrze w dół i na wchód a wczoraj zaś w górę i na zachód :hmmm:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
pawelwa

Ekspert
Posty: 5485
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 265 razy
Dostał Podziękowań: 277 razy
Kontakt:

[pasmo C] Intelsat 26 50.0E

#15

Post autor: pawelwa » 28 sty 2011, 18:44

Zaraz jeszcze sprawdzę (blind robi na 38E ) dziwna jakaś ta pozycja :hmmm:


Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

[pasmo C] Intelsat 26 50.0E

#16

Post autor: zuchnet » 02 kwie 2011, 16:22

U mnie tutaj nie wesoło :no:
Załączniki
04-02-2011_16-18-54.jpg
04-02-2011_16-19-49.jpg


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
pawelwa

Ekspert
Posty: 5485
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 265 razy
Dostał Podziękowań: 277 razy
Kontakt:

[pasmo C] Intelsat 26 50.0E

#17

Post autor: pawelwa » 02 kwie 2011, 16:27

Z tego co widać to bardzo słabiutki ten transponderek się zrobił :hmmm:
A sprawdzałeś Łukasz czy coś więcej tam nie siedzi


pawelwa

Ekspert
Posty: 5485
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 265 razy
Dostał Podziękowań: 277 razy
Kontakt:

[pasmo C] Intelsat 26 50.0E

#18

Post autor: pawelwa » 03 maja 2011, 16:57

zuchnet pisze:U mnie tutaj nie wesoło :no:
A u mnie się poprawiło :grin: Dziś warto spróbować dopaść tego ptaszka bo bardzo silny

Obrazek


Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9638
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 403 razy
Kontakt:

[pasmo C] Intelsat 26 50.0E

#19

Post autor: Harti » 03 maja 2011, 17:20

U mnie coś tam pokazuje nawet czasami 1.3db, ale trudno stwierdzić czy to ten transponder, czy coś z yamala :hmmm: Dodatkowo sypie śnieg, więc dzisiaj się poddaję :cool2: Zresztą nawet nie wiem czy satelita jest jeszcze na trajektorii :hmmm:
Załączniki
1.JPG


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......
pawelwa

Ekspert
Posty: 5485
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 265 razy
Dostał Podziękowań: 277 razy
Kontakt:

[pasmo C] Intelsat 26 50.0E

#20

Post autor: pawelwa » 03 maja 2011, 17:37

Harti pisze: Zresztą nawet nie wiem czy satelita jest jeszcze na trajektorii :hmmm:
Nie nie jest na trajektorii inklinuje i to sporo ze 30 impulsów musiałem pojechać do góry


ODPOWIEDZ

Wróć do „50.0°E - Turksat 4B/NSS-5”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości