Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

Forum Cyfrowego Polsatu poświęcone działalności i ofercie najwiekszej platformy satelitarnej w Polsce, nowości Cyfrowego Polsatu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zdzima

Fanatyk
Posty: 517
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#1

Post autor: zdzima » 12 maja 2012, 12:19

Na stronie www.tvpolsat.info/news.php?readmore=3973 jest informacja o planach wprowadzenia modułu CI+ CP. Może ktoś z kolegów wie coś więcej na ten temat, np. czy będzie to moduł legacy, działający we wszystkich slotach? :yes: :no:


Awatar użytkownika
zdzima

Fanatyk
Posty: 517
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#2

Post autor: zdzima » 03 gru 2012, 11:04

Od czasu ukazania się nowego modułu Polsatu słychać było ciągłe narzekania na jego działanie. :thumbsdown: Głównie dotyczyły one szybkości przełączania kanałów i ich rozkodowywania. Okazało się jednak, że można sobie z tym poradzić wyłączając funkcję "kontrola rodzicielska". :slap:
Sprytny myk ale co z tymi, którzy chcą przed dziećmi ukryć co nieco? :hmmm:


Awatar użytkownika
zuchnet

Admin
Posty: 12050
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 423 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#3

Post autor: zuchnet » 03 gru 2012, 16:06

Korzystam ze starszej wersji CI Cam Polsatu i nie mogę narzekać że jest wolny szybkość przelaczania jak najbardziej akceptowalna. W porównaniu z Pace 500 PVR od C+ moduł CP jest błyskawicą.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903
Awatar użytkownika
zdzima

Fanatyk
Posty: 517
Rejestracja: 03 gru 2010, 17:41
Tuner: Technomate HD Combo:TM-8000, TM-6900
Antena: Laminas AS - 160 PM
Konwerter: BSC 621-2, BSC 421, Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Białystok 23*11'E/53*08'N
Podziękował: 81 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#4

Post autor: zdzima » 09 kwie 2014, 15:25

Mam kupiony na własność moduł CP (starsza wersja) i chciałbym go odsprzedać komuś na pre paid. :cool2: Czytałem o jakichś cesjach sporządzanych w takich przypadkach. :hmmm: Jak to się robi, gdzie się załatwia? :book:


Awatar użytkownika
inz.Antenowicz

Fanatyk
Posty: 581
Rejestracja: 21 lip 2010, 17:26
Tuner: DM7020HD/VU+Duo2
Antena: T90/E85/Triax110
Konwerter: Inverto Black Ultra / Best HQRF202
Lokalizacja: Mazowsze
Podziękował: 64 razy
Dostał Podziękowań: 34 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#5

Post autor: inz.Antenowicz » 10 kwie 2014, 0:11

Wysylasz wniosek w formie pisemnej do CP o wykonanie cesji zawierający: dane kontraktu (dane obecnego abonenta, numer umowy oraz karty) oraz dane osoby, na którą chcesz przepisać umowę (dane kontaktowe, ksero jego dokumentu tożsamości). That's it! :smile1:

Wpisz w google "przepisanie umowy Cyfrowy Polsat" i wejdź w forum Satkuriera. Tam jest gotowe pismo. Nie przekopiuje, bo chyba trochę nie wypada. :w00t:
Za ten post użytkownik inz.Antenowicz otrzymał podziękowanie od:
zdzima (10 kwie 2014, 7:26)


multifeed: Wavefrontier T90
konwerter: Inverto Black Ultra / Best Germany HD3D / Invacom QDH-031
diseqc: emp-centauri 16/1+1
Wrona111

Stały bywalec
Posty: 343
Rejestracja: 13 cze 2012, 23:28
Tuner: technisat digit hd8-sx, Dr.Hd GRAND
Antena: Laminas AS 160,OFC 1200,Hirschmann 90cm,ATX-107
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: N 53,55 E 18,65
Podziękował: 19 razy
Dostał Podziękowań: 14 razy

Moduł cam CI+ Cyfrowego Polsatu

#6

Post autor: Wrona111 » 30 lip 2018, 22:55

Czy posiadając umowę z ich dekoderem mogę podpisać kolejną umowę na udostępnienie modułu by w ramach jednego gospodarstwa korzystać z cyfrowego polsatu..? Chodzi mi o to by ich dekoder był jako główny a moduł działał na własnym dekoderze czyli karta z modułu trafi do dekodera głównego by się aktywowała co jakiś czas a dekoder od nich miał stały dostęp..(gdzieś czytałem,że można jedynie podpisać umowę na moduł jako główny a dekoder od nich będzie z kartą do aktywowania co jakiś czas i nie wiem gdzie prawda leży..?)


..."...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Cyfrowy Polsat”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość