SF4008 4K

Wszystko na temat odbiorników marki Octagon
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2193
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 34 razy
Dostał Podziękowań: 70 razy

SF4008 4K

#1091

Post autor: toroidal68 » 05 lis 2018, 20:56

jackob42 pisze:
05 lis 2018, 20:14
Wpisy dla CP do oscama który odbieram z modułu?Toż do odbioru z modułu wcale nie trzeba mieć zainstalowanego oscama.Ale może faktycznie masz racje.
======
Nie ,no do modulu nie jest potrzebny oscam :slap:
To co wrescie tobie przycina?Polshit czy NC+?
Myslalem ze sama karta NC+ wsamym slocie :shifty:
Juz sam nie wiem z jaka karta masz problem?


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm //83e-8W //Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" from 90E-30W

Obrazek Obrazek

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 960
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

SF4008 4K

#1092

Post autor: davidec » 05 lis 2018, 21:09

Nie do modułu....tu sprawdzasz tylko tryb - dla CP najlepiej legacy. W oscamie trzeba dla problematycznych kanałów zrobić jakiś rozgraniczenie z czego ma dekodować czy z modułu czy z karty.


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

jackob42
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 239
Rejestracja: 08 lut 2017, 17:18
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 1 razy

SF4008 4K

#1093

Post autor: jackob42 » 05 lis 2018, 21:22

Chyba npisałem wyrażnie czytnik Cameleon i do tego Moduł ci+ Cyfrowy Polsat.Problemy występuja z kanałami z NC+(czytnik Cameleon)po załączeniu boxa lub restarcie najczęściej ale nie zawsze odpalenie na kanale (NC+)to chwila i zatrzymanie obrazu pomaga wybranie kaanłu z modułu.Ale są okresy że wybrane kaanły nie działają długo tak było np z Eurosportem2 teraz o dziwo z tydzień działa poprawnie.Podobnie wygląda odbiór Polsatów z LM są dni że nie idzie ich oglądać chyba że wyciągnę moduł.Najbardziej mnie dziwi ta loteria raz działa raz nie czy są okresy że startując na kaanle NC+ działa dobrze a póżniej np tydzień że po chwili od restartu brak obrazu i trzeba wybierać kaanł z modułu by zaczęło działać poprawnie.@davidec toż wybrałem w ustawieniach modułu jakie mają być z niego kanały dekodowane.Tak swoją drogą to czasem mi przy tym sprzęcie ręce opadają mam np skórkę Black Harmony zmnieniam w ustawieniach belki czy wygląd i bez żadnego efektu a gdy aktaulizuję oprogramowanie prawie za każdym razem dekoder sam mi to zmienia :smile1:Edit.A może ktoś testował jakieś kartki na tym sprzęcie w czytniku pod usb?Bo chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu coś z kart xxx.



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 960
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 20 razy

SF4008 4K

#1094

Post autor: davidec » 06 lis 2018, 21:09

Spróbuj wpisać do oscam.dvbapi to:
P: 0100:000068
P: 1861
P: 0B01
P: 1861
P: 0500:032A00
I: 0


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12113
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 425 razy
Dostał Podziękowań: 530 razy
Kontakt:

SF4008 4K

#1095

Post autor: zuchnet » 06 lis 2018, 21:40

Można jeszcze spróbować wpisów "I" aby ignorowal wybrany SID dla danego providera.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

jackob42
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 239
Rejestracja: 08 lut 2017, 17:18
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 1 razy

SF4008 4K

#1096

Post autor: jackob42 » 06 lis 2018, 23:12

davidec pisze:
06 lis 2018, 21:09
Spróbuj wpisać do oscam.dvbapi to:
P: 0100:000068
P: 1861
P: 0B01
P: 1861
P: 0500:032A00
I: 0
OK. zapisałem i pierwszy reset odpalił na PSP i nawet nie zatrzymał obrazu ale dwa kolejne już standardowy zabieg i po załączeniu zaraz wybór coś z modułu.Ale całe szczęście już 2-3 dni PSP z LE i LM działaja bardzo dobrze więc nie ma co narzekać.Natomiast z BH to z tego co widzę po zmianach jakie zastosuję i restarcie bez zmian a po aktualizacji oprogramowania dopiero mi wprowadza te zmiany.Edit.Potestowałem z tymi wpisami i przy załączaniu boxa nic sie nie zmieniło czyli odpalenie na kanale NC+ i po chwili obraz staje trzeba wybrać kanał odbierany z modułu i wtedy działa poprawnie.W sumie bardzo mało oglądam tv ale od tego czasu nie trafilem na kanał który by robił takie problemy jak wcześniej Eurosport3 czy Polsaty Premium czyli przy uruchomieniu boxa mała uciążliwość a póżniej jest ok.Czy może ktoś z forumowiczów odbiera na tym boxie ofertę xxx?Bo zastanawiam się czy nie zakupić sobie takiej karty i korzystać z czytnika pod usb.Ale czytałem na innym forum o problemach z tymi kartami tylko że posty już mają kilka miesięcy.A interesowała by mnie prostota i bez żadnych niespodzianek czyli wpis do oscam ogólnodostępny i działający wsadzenie karty i oglądanie.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Octagon”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość