FRANSAT

Forum poświęcone działalności i ofercie zagranicznych platform cyfrowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2272
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 42 razy
Dostał Podziękowań: 74 razy

Tricolor TV (36*E)

#141

Post autor: toroidal68 » 02 sty 2018, 16:38

Ten Fransat to mnie do szalu doprowadza,w zadnym slocie nie chcie dzialac stabilnie. :confused:
A w Octanie w ogole nie chce banglac nawet na aktualnym CIHelper 4.3 :sly:
=======


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm //83e-8W //Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-30W

Obrazek Obrazek

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 975
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD Octagon SF4008 UHD
Antena: Laminas
Konwerter: Invacom
Podziękował: 28 razy
Dostał Podziękowań: 21 razy

FRANSAT

#142

Post autor: davidec » 02 sty 2018, 18:03

Widocznie nie ma w tym CI+ helperze danych dla tego akurat modułu.... Zresztą w Octanie tego CI+ helpera nie masz nawet widocznego w menu tak jak u kolegi @moonsa więc ciort wie czy on w ogóle działa :) W pluginach pod czerwonym widać wtyczki które są zainstalowane i on jest ale jaki jego obecność ma wpływ to kto to tam wie.... Na forum Octagona polecił mi ktoś nowe image które sobie podobno świetnie radzi z CI+:

http://octagon-forum.eu/threads/rudream ... beta.1939/

trzeba się zalogować na tym forum. Jak masz czas to sprawdź czy na tym zabangla ten Fransat.


75E - 56e - 52e - 46e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 3,1e - 1w - 4W - 5W

Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2272
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 42 razy
Dostał Podziękowań: 74 razy

FRANSAT

#143

Post autor: toroidal68 » 03 sty 2018, 8:34

CIHelper napewno dziala,bo po wgraniu golego OATV do Octana probowalem jakikolwiek modul odpalic,nie mialem zadnej reakcji.
Dopiero po wgraniu v.4.3 zaczal mi dzialac CI w Octanie


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm //83e-8W //Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-30W

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2272
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 42 razy
Dostał Podziękowań: 74 razy

FRANSAT

#144

Post autor: toroidal68 » 05 sty 2018, 13:21

Dzis sprawdzilem czy dziala paczka SFR Sport bo juz miesiac minal.Zauwazylem ze swieca wszystkie kanaly.
Ale sprawdzilem ze z konta ubylo 42zl,takze jest to z automatu pobierane. :yes:


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm //83e-8W //Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-30W

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
robsat
DX-er
DX-er
Posty: 1004
Rejestracja: 30 lip 2013, 18:43
Tuner: U2C, Openbox, Ferguson
Antena: Mabo 120 cm ,Famaval 115 cm oraz inne mniejsze
Konwerter: Inverto/Sharp/Triax/Hisattel Twin
Lokalizacja: PL PDK (podkarpacie)
Podziękował: 66 razy
Dostał Podziękowań: 86 razy

FRANSAT

#145

Post autor: robsat » 30 sty 2018, 16:12

Koniec kanałów NT1 i HD1 - w ich miejsce TFX i TF1 Séries Films.
Gilles Pélisson, dyrektor generalny francuskiej Grupy TF1, ogłosił na konferencji prasowej, że kanały NT1 i HD1 zostaną zamknięte dnia 31 stycznia 2018 roku. W ich miejsce, na pozycjach 11. i 20. naziemnej telewizji cyfrowej TNT pojawią się odpowiednio TFX i TF1 Séries Films.
NT1 nadawał przez 12 lat. Stacja została uruchomiona w 2005 roku przez Groupe AB i szybko została przejęta Grupę TF1. Kanał HD1 wystartował 12 grudnia 2012 roku, więc kończy emisję po zaledwie 5 latach działalności.

TFX będzie skierowany do milenialsów, a bardziej ogólnie do osób w wieku poniżej 30 lat.
TF1 Séries Films będzie składać się z filmów i seriali.
Załączniki
TFX.jpg
TF1 Serie & Films.jpg


120 cm 90*E< - >30*W
U2C H.265/HEVC/S2 mini HD+/SX6
Ku-Band/C-Band/R/L (Circular)

pwr200
Początkujący
Początkujący
Posty: 36
Rejestracja: 11 lut 2012, 12:11
Tuner: DM920
Antena: Triax
Konwerter: Inverto
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

FRANSAT

#146

Post autor: pwr200 » 07 mar 2018, 22:18

Tak dla Waszej informacji Moduł Fransat Neotion działa bdb na DM920 + NewEnigma + dreamciplus_9.21_all.deb + enigma2-plugin-extensions-autopin_5.3-r7_all.deb

Dziś - nie wiem, czy nie poniewczasie bo nie ja oglądałem TV FR tylko lepsza połowa - dostałem też komunikat o nowym sofcie modułu - aktualizuje się na kanale France 2:
https://www.fransat.fr/wp-content/uploa ... 112017.pdf



Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2272
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 42 razy
Dostał Podziękowań: 74 razy

FRANSAT

#147

Post autor: toroidal68 » 08 mar 2018, 19:44

Nowe oprogramowanie tylko dla tych ktorzy maja wykupiony pakiet SFR 4K :yes: bez tej aktualizacji kanaly nie beda dzialac.
Ja juz to przerabialem :thumbsup:


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm //83e-8W //Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-30W

Obrazek Obrazek

pwr200
Początkujący
Początkujący
Posty: 36
Rejestracja: 11 lut 2012, 12:11
Tuner: DM920
Antena: Triax
Konwerter: Inverto
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

FRANSAT

#148

Post autor: pwr200 » 08 mar 2018, 20:53

Ja mam tylko sam CAM bez dodatków, zrobilem upgrade softu wg instrukcji z PDF i... działa dalej tak samo jak wcześniej :-)



Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2272
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 42 razy
Dostał Podziękowań: 74 razy

FRANSAT

#149

Post autor: toroidal68 » 16 kwie 2018, 16:07

Do platformy Fransat HD dodano nowy kanal UHD
NASA TV UHD
=====
12,732 GHz, pol. V, SR: 29950, FEC: 3/4; DVB-S2/8PSK)
Załączniki
Zrzut ekranu 2018-04-16 o 16.37.00.png


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
Channel Master 180cm //83e-8W //Szwecja
SMW OA 1400 "JUMBO" 140cm//75E-37W // Szwecja
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-30W

Obrazek Obrazek

pwr200
Początkujący
Początkujący
Posty: 36
Rejestracja: 11 lut 2012, 12:11
Tuner: DM920
Antena: Triax
Konwerter: Inverto
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

FRANSAT

#150

Post autor: pwr200 » 19 maja 2018, 17:49

Hm, nagle przestał mi działać France 2 no to go wywaliłem z listy zrobiłem search i w ogóle już się nie odnalazł.
Inne kanały z Fransat chodzą OK, także te dema 4K opisane wyżej.
Wg tej listy https://www.lyngsat.com/packages/Fransat.html ma być na 11554V a taki tp w ogóle nie jest wyszukiwany. Zrobiłem nawet blindscan na 5W ale ciągle nie ma France 2 na żadnej pozycji.
Ktoś ma jakiś pomysł o co chodzi? Tuner DM920, newenigma, ostatni soft.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagraniczne platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości