Xtra TV UA

Forum poświęcone działalności i ofercie zagranicznych platform cyfrowych
ODPOWIEDZ
Maximus Magnus
Bywalec
Bywalec
Posty: 120
Rejestracja: 13 wrz 2011, 14:49
Tuner: Opticum X7, Freesat 7 HD, nbox BSLA/BSKA, Open SX2
Antena: Corab 85 x 2 (Moteck SG-2100)
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 0

Xtra TV UA

#501

Post autor: Maximus Magnus » 07 wrz 2019, 20:59

Dzięki za info. W chwili obecnej u mnie już Setanta Sport działa jak i cały pakiet Komfort. Pozdrawiam serdecznie.



dragmar
Początkujący
Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 11 paź 2011, 9:15
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 0

Xtra TV UA

#502

Post autor: dragmar » 14 wrz 2019, 21:07

Czy może ktoś potwierdzić że mając wykupiony pakiet sportowy można pooglądać ligę angielską?



kondon6@gmail.com
Bywalec
Bywalec
Posty: 156
Rejestracja: 30 kwie 2017, 9:42
Tuner: SOLO4K
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 5 razy

Xtra TV UA

#503

Post autor: kondon6@gmail.com » 14 wrz 2019, 23:12

dragmar pisze:
14 wrz 2019, 21:07
Czy może ktoś potwierdzić że mając wykupiony pakiet sportowy można pooglądać ligę angielską?
Można powiedzieć ze są 2 pakiety sportowe:
- Футбол
- СуперСпорт
Liga Angielska jest na kanale Setanta Sports, czyli trzeba mieć wykupiony pakiet СуперСпор.
Kanał Setanta Sports jest też w pakietach Xtra Максимум i Xtra Комфорт.
Jeśli chodzi tylko o ligę Angielska taniej jest wykupić pakiet Xtra Комфорт.
Za ten post użytkownik kondon6@gmail.com otrzymał podziękowanie od:
dragmar (15 wrz 2019, 6:47)



dragmar
Początkujący
Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 11 paź 2011, 9:15
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 0

Xtra TV UA

#504

Post autor: dragmar » 19 wrz 2019, 10:39

No to pozostaje mi już czekać na moduł xtratv i wybrać pakiet super sport.



amidal
Początkujący
Początkujący
Posty: 71
Rejestracja: 04 lip 2015, 0:59
Tuner: AZBOX
Antena: Laminas OFC 1200 AE
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

Xtra TV UA

#505

Post autor: amidal » 21 wrz 2019, 12:50

Ja nabyłem pudełeczko XTRA BOX .
Czekam aż skończą się "jaja" z płatnościami , których sobie narobiłem :blink: i będę oglądał :smile1:
ps.Taki mały minus tego tunerka jest taki , że nie obsługuje UCALS
Ale nie mając tunera z CI+ musiałbym kupić tuner za co najmniej 300zl ...a tak to mam opłacone SUPERSPORT na 12 m-cy za tą kasę :smile1:



dragmar
Początkujący
Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 11 paź 2011, 9:15
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 0

Xtra TV UA

#506

Post autor: dragmar » 25 wrz 2019, 8:42

Moduł XTRATV otrzymałem. Ale nie chce mi załapać uprawnień w dekoderze SF4008.

Dekoder wiem że obsługuje ten moduł, bo zakup dekodera zrobiłem od użytkownika z tego forum. W dekoderze OPENATV 6.3 Moduł wykrywa, tryb ustawiony na Auto

https://drive.google.com/file/d/1Kh63Zb ... sp=sharing

Z tego co widzę nie sparowało mi modułu. Ale tu się mogę mylić bo to mój pierwszy moduł i jestem zielony jeżeli chodzi o CI+
Moduł w dekoderze, przełączyłem na kanał TV1000 i pozostawiłem na 2h. Dowiedziałem sie że warto zrestartowac odbiornik na tym samym kanale i znów pozostawić aż złapie uprawnienia. Zostawiłem na cała noc. Nadal ciemność.

Czy ktoś może podać jakieś wskazówki co można jeszcze zrobić?



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12739
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 456 razy
Dostał Podziękowań: 581 razy
Kontakt:

Xtra TV UA

#507

Post autor: zuchnet » 25 wrz 2019, 11:45

Czy w przypadku ATV nie trzeba przypisać czasem kanalow jakie ma dekodowac moduł ?


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

dragmar
Początkujący
Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 11 paź 2011, 9:15
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 0

Xtra TV UA

#508

Post autor: dragmar » 25 wrz 2019, 13:12

Już były przypisane. Wcześniejszy użytkownik tego dekodera miał ustawione. Tylko caida nie mam przypisanego.

https://drive.google.com/file/d/11sY3LW ... sp=sharing.

Nie wiem czy nie wgrać czystego openatv, przeskanować 9e i zaznaczyc kanały. Przyznam że wolałbym tego nie robić, bo listy poprzedniego użytkownika sa bardzo fajne i już jest skonfigurowana skórka Black Harmony. Może da się coś jeszcze zrobić? może na nowo przypisze pojedynczo do 2-4 kanałów moduł.
Pro,mocja tylko na 5 dni na wszystkie kanały. Później jak wybiorę SuperSport do zostaną tylko 3 kanały i z tego co piszą paczka konfort przy wykupie Supersport. Ale to nie wiem czy dopiero te kanały sie nie włączą jak moduł zacznie pracować, wiec pozostanie zbieranie uprawnien z kanałów Futbool 1, 2, Setanta Sports


Jeszcze jedna myśl mnie naszła, czy wiadomości CI powinny być włączone/wyłączone? Obecnie włączone



dragmar
Początkujący
Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 11 paź 2011, 9:15
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 0

Xtra TV UA

#509

Post autor: dragmar » 25 wrz 2019, 16:12

Kolejny dzień z modułem. Już myślałem że się udało, okazało się że xtratv odkodowała kanały min. AMC, Nikki ...
Restart dekodera i zobaczymy czy złapie uprawnienia.

Może ktoś ma jakiś pomysł



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12739
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 456 razy
Dostał Podziękowań: 581 razy
Kontakt:

Xtra TV UA

#510

Post autor: zuchnet » 25 wrz 2019, 19:09

Wyjm - włóż moduł i restart boxa.
Ustaw kanał Football HD. Nigdy nie miałem takich problemów z tym modułem jedynie czasem wymaga restartu boxa ale robiłem to może łącznie 3-4 razy.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagraniczne platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: sat1234 i 7 gości