Xtra TV UA

Forum poświęcone działalności i ofercie zagranicznych platform cyfrowych
ODPOWIEDZ
buber2001
nowy
nowy
Posty: 16
Rejestracja: 12 kwie 2019, 8:50
Tuner: DM800 HD
Antena: 80
Konwerter: Televes
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 1 razy

Xtra TV UA

#551

Post autor: buber2001 » 02 gru 2019, 19:06

Dzięki Koledzy, już sprawdzam u siebie :smile1:



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1238
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD, VU+ UNO 4K SE
Antena: Laminas
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 36 razy
Dostał Podziękowań: 30 razy

Xtra TV UA

#552

Post autor: davidec » 02 gru 2019, 20:18

Na razie tylko jeden transponder działa ?
Sygnał jest słabszy niż z 9E


85e - 75e - 68,5e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 0,8w - 5w

masterpolo
Początkujący
Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 07 paź 2018, 21:40
Tuner: UNO4KSE
Antena: E85
Konwerter: 4
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 8 razy

Xtra TV UA

#553

Post autor: masterpolo » 02 gru 2019, 22:20

Witam. U mnie po kilku próbach tylko raz zdekodowało z Setana Sport HD z 13E. Po zmianie kanału ciemno. Jutro wrzucę sobie nowy soft dla testu tylko Xtra z 13e z modułem. Nie chce mi się rozwalać konfiguracji dla modułu z 9E.



Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1426
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 78 razy

Xtra TV UA

#554

Post autor: moons » 02 gru 2019, 22:57

A może to jeszcze testowe nadawanie i dlatego kanały są dekodowane od czasu do czasu. Jak zacznie się oficjalne nadawanie wtedy będzie można kombinować.
Pozdrawiam



Eukaliptus
nowy
nowy
Posty: 5
Rejestracja: 05 sty 2019, 15:13
Tuner: Amiko
Antena: Corab
Konwerter: Multiblock
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Xtra TV UA

#555

Post autor: Eukaliptus » 03 gru 2019, 19:00

Na hot birdzie pojawił się drugi transponder Xtra tv na częstotliwości 11219 h 29900. Narazie nie ma kanałów futbol.



Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3168
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 98 razy
Dostał Podziękowań: 119 razy

Xtra TV UA

#556

Post autor: toroidal68 » 03 gru 2019, 19:16

Juz sa prawie wszystkie pozycje na 13e :yes:
Ale zaden nie chce zdekodowac z mojego modulu. :confused:
Czy wy tez tak macie? :hmmm:
Załączniki
Zrzut ekranu 2019-12-03 o 19.15.36.png


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
2szt Channel Master 180cm //75e-47.5w //Szwecja/2xCband/LR/VH/Ku/Ku L,R/
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-34W /Cband V/H i L/R / Ku-band/Kolowy L,R/

Eukaliptus
nowy
nowy
Posty: 5
Rejestracja: 05 sty 2019, 15:13
Tuner: Amiko
Antena: Corab
Konwerter: Multiblock
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Xtra TV UA

#557

Post autor: Eukaliptus » 03 gru 2019, 19:28

Czy moduł Xtra tv będzie odbierał kanały w zwykłym wejściu CI bez plusa, czy konieczny tuner z CI + ?



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12698
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 453 razy
Dostał Podziękowań: 573 razy
Kontakt:

Xtra TV UA

#558

Post autor: zuchnet » 03 gru 2019, 19:39

Niestety musi być CI+

Ps. Dziwne u mnie od wczoraj wszystko leci z modułu bez żadnych przerw :yes:
Załączniki
cinema.jpg


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3168
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 98 razy
Dostał Podziękowań: 119 razy

Xtra TV UA

#559

Post autor: toroidal68 » 03 gru 2019, 19:55

Lukasz co trzeba dodac zeby dzialal z modulu? :blink:
Dziwne ze wsio leci z 9E a z tego nowego nawet
nie wyskakuje CI+ :sly:
======
ps.Starosc nie radosc :slap: :grin:
Dodalem dostawce do modulu z 13e i juz bangla :thumbsup: :w00t:
Dzieki :bow:
======
Powiem szczeze ze z 9e lepszy mam sygnal jak z 13e.
Załączniki
Zrzut ekranu 2019-12-03 o 20.01.04.png
Zrzut ekranu 2019-12-03 o 20.02.39.png


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
2szt Channel Master 180cm //75e-47.5w //Szwecja/2xCband/LR/VH/Ku/Ku L,R/
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-34W /Cband V/H i L/R / Ku-band/Kolowy L,R/

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1238
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD, VU+ UNO 4K SE
Antena: Laminas
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 36 razy
Dostał Podziękowań: 30 razy

Xtra TV UA

#560

Post autor: davidec » 03 gru 2019, 21:15

Dokładnie - mimo że tak samo jest zapisany nadawca jak na 9E trzeba go dodać i moduł dekoduje...ten tr 12437 H jest słabszy niż na 9E. Ten 11219 H moc porównywalna z 9E.


85e - 75e - 68,5e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 0,8w - 5w

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagraniczne platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Pernambuco, Tomek22 i 5 gości