Showbox Vitamin 5000 HD

Wszystko na temat odbiorników marki Showbox Vitamin HD 5000
bartsat
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 269
Rejestracja: 25 kwie 2012, 15:49
Tuner: Showbox Vitamin 5000 HD/AzBox Premium HD
Antena: 100cm Famaval Alu
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 20 razy
Dostał Podziękowań: 18 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1131

Post autor: bartsat » 23 mar 2014, 12:23

Możesz napisać jaką czystą kompilację OpenPli masz na myśli?
Jak możesz to pisz w tym temacie E2 na Showboxa: http://www.satclub.pl/showbox-vitamin-f ... t6898.html
Do @giego możesz napisać na PW lub na forum pkt. Nic nie stoi na przeszkodzie.
Masz kilka problemów, ale nie opisałeś żadnego z nich, nikt zgadywać nie będzie :slap:



Awatar użytkownika
pkpk
DX-er
DX-er
Posty: 3601
Rejestracja: 22 maja 2010, 17:12
Lokalizacja: 19.4E 51.4N
Podziękował: 388 razy
Dostał Podziękowań: 345 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1132

Post autor: pkpk » 20 kwie 2014, 21:29

Nabyłem drugą sztukę Vitaminy. Sprawdzałem starsze softy po kątem odbioru SR<1000. Testowałem na 23.5E transpondery 12662 V 554, 11266 V 477, 12940 V 940. Bez sukcesu na sofcie 99.34, 99.45, 99.38, 98.00, 99.30, 99.32. Po wgraniu wersji 99.00: VITAMIN_0x7330_APPL_V9900_V3_(20100330) tuner zablokował się. Po uruchomieniu zatrzymuje się z komunikatem BOOTING na wyświetlaczu. Przy próbie wgrania innych wersji np. SHOWBOX_0x7330_APPL_V9957_(20110323) przez port RS232 transfer nie idzie. :wall: Może są jakieś inne sposoby na ożywienie Vitaminy?
Załączniki
Wgrywanie STBEditor.JPG
Wgrywanie STBUpdater.JPG


Laminas 120cm, 110cm, mesh 180cm, Octagon SF8008

bartsat
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 269
Rejestracja: 25 kwie 2012, 15:49
Tuner: Showbox Vitamin 5000 HD/AzBox Premium HD
Antena: 100cm Famaval Alu
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 20 razy
Dostał Podziękowań: 18 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1133

Post autor: bartsat » 21 kwie 2014, 10:48

Strasznie przedpotopowa ta wersja 99.00(jak i 98) i przyznam, że pierwsze o niej słyszę.
Jedyną radę, którą mogę dla Ciebie mieć, bo nie wiem czy próbowałeś, ale wgrać tylko trochę nowszą wersję niż 99.00. Loader inny niż w 99.57 i pewnie nie chce się wgrać. Spróbuj np. 99.32, czy 99.30. A może pomiędzy nimi była jeszcze jakaś wersja z innym loaderem i stąd błędy.
Tak myślę, że błędy sumy kontrolnej to może plik z softem był uszkodzony :hmmm:

Tu linki ze wszystkimi starszymi softami. Nawet 99.26 jest : http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic. ... 90&t=12907
I problem podobny do Twojego z rozwiązaniem: http://forum.satdigitalne.cz/viewtopic. ... 92&t=12446
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2014, 10:53 przez bartsat, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
pkpk
DX-er
DX-er
Posty: 3601
Rejestracja: 22 maja 2010, 17:12
Lokalizacja: 19.4E 51.4N
Podziękował: 388 razy
Dostał Podziękowań: 345 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1134

Post autor: pkpk » 21 kwie 2014, 10:53

Tuner przyjął soft 99.16. :vivalabamba:
Wielkie podziękowania dla @rysiuhelix :bow: :bow: :bow:


Laminas 120cm, 110cm, mesh 180cm, Octagon SF8008

Awatar użytkownika
Tomek22
DX-er
DX-er
Posty: 3081
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm.
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 987 razy
Dostał Podziękowań: 286 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1135

Post autor: Tomek22 » 21 kwie 2014, 11:28

Dużo ryzykowałeś wgrywając tak stary soft, ja bym się nie odważył


Prof 7301 S2
Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, Siłownik 24', Deklinacja 12'

strzala
Początkujący
Początkujący
Posty: 68
Rejestracja: 19 maja 2012, 10:14
Tuner: Golden Media 990 Spark, Showbox Vitamin HD5000
Antena: Famaval 110LH alu
Konwerter: Inverto Black Ultra Single
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 7 razy
Dostał Podziękowań: 5 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1136

Post autor: strzala » 17 maja 2014, 14:19

Mam jeszcze pytanie, czy po zastosowaniu tłumika oprócz tego, że zmniejszy się siła sygnału
i zwiększy się jakość sygnału, to czy także całkiem powinien ustabilizować się pasek jakości
na najmocniejszych transponderach?
Mam tłumienie ustawione na maksimum i siła zjechała mi do ok. 84%, a jakość znacznie
wzrosła, ale nadal nie jest stabilna, bo skacze w granicach 4-5% np. 95-99%
na transponderze z kanałem Supertennis na Hotbird(bez tłumika to było ok. 60% i skakało bardziej).
Zastanawiam się, czy tłumienie nadal nie jest za małe.



Awatar użytkownika
Tomek22
DX-er
DX-er
Posty: 3081
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm.
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 987 razy
Dostał Podziękowań: 286 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1137

Post autor: Tomek22 » 17 maja 2014, 16:20

Te skoki sygnału takie 3%-4% to zawsze będą. Vitamina nigdy nie pokaże stabilnie np. 95% jakości sygnału


Prof 7301 S2
Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, Siłownik 24', Deklinacja 12'

artver
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 27 kwie 2012, 16:23
Tuner: x403p
Antena: 110
Konwerter: octo
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Showbox Vitamin 5000 HD

#1138

Post autor: artver » 30 sie 2014, 18:00

Z testów dotyczących ilości kanałów przy skanowaniu nieba :
Mam 2x Hd5000 jedna z flashem i kondensatorem - druga bez niczego ;)
Robimy skan z HotBirda:
1. Ta na max. przerobiona (org. Enigma2 by showbox) 2045
2. Ta standardowa (Hyperion4 by pkteam) 1538
Dla porównania Ipbox99HD (Hyperion4 by pkteam) 2057
Przy maksymalnym skręceniu tłumika (na max zgodnie z zegarem) .
Jakość odbioru - uważam że zarąbista - ale czy uważacie że zmniejszając ustawienie dławika jestem w stanie znaleźć te pozostałe 12 kanałów (na max. przerobionej Vitamince )???

Pozdrawiam



Awatar użytkownika
Tomek22
DX-er
DX-er
Posty: 3081
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm.
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 987 razy
Dostał Podziękowań: 286 razy

Showbox Vitamin 5000 HD

#1139

Post autor: Tomek22 » 05 wrz 2014, 13:43

Sprawdź jakie kanały TV/radiowe znalazł IPbox99HD może są to transpondery data których vitamina nie zapisuje. Coś typu EC-6 Linkstar service, niektóre dekoderki zapisują takie "kanały"


Prof 7301 S2
Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, Siłownik 24', Deklinacja 12'

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12641
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 445 razy
Dostał Podziękowań: 571 razy
Kontakt:

Showbox Vitamin 5000 HD

#1140

Post autor: zuchnet » 14 gru 2014, 12:22

Mam pytanie do posiadaczy Vitaminy jak u was wygląda współpraca z diseqc na protokole 1.1 ?
U mnie przełączniki 10/ 1 oraz 16/1 nie chcą grać wcale działa tylko 4 porty.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

ODPOWIEDZ

Wróć do „Showbox Vitamin”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość