Enigma 2 Showbox Vitamin HD 5000

Wszystko na temat odbiorników marki Showbox Vitamin HD 5000
Shark13
Bywalec
Bywalec
Posty: 111
Rejestracja: 19 sie 2010, 20:16
Tuner: Showbox Vitamin HD5000
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 0

Enigma 2 Showbox Vitamin HD 5000

#291

Post autor: Shark13 » 03 mar 2016, 9:12

Jacek już to przerabiałem. Sformatowałem pena programem GParted na Linuxie, ale efekt był podobny tzn. na pena nie da się skopiować niczego, opcja Wklej jest nieaktywna. Stąd zacząłem szukać rozwiązania pozalinuksowego.



Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1840
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 23 razy
Dostał Podziękowań: 75 razy
Kontakt:

Enigma 2 Showbox Vitamin HD 5000

#292

Post autor: Jacek » 03 mar 2016, 10:13

Próbowałeś na innym penie :hmmm:
Za ten post użytkownik Jacek otrzymał podziękowanie od:
Shark13 (03 mar 2016, 14:03)


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
diabelq
DX-er
DX-er
Posty: 198
Rejestracja: 20 lut 2011, 23:41
Tuner: SKYSTAR HD2 , TBS6982
Antena: Svensat - Żniniewicz 200cm
Konwerter: Inverto IDLP
Lokalizacja: Sokołów Podlaski
Podziękował: 33 razy
Dostał Podziękowań: 40 razy
Kontakt:

Enigma 2 Showbox Vitamin HD 5000

#293

Post autor: diabelq » 03 mar 2016, 13:32

Nie wiem na jakim Linuxie to robisz ale możesz mieć ustawione że widzi pena jako tylko do odczytu i dlatego nic na niego nie możesz skopiować.
Zmień atrybuty na pełny dostęp lub zaloguj się jako root na linuxa z tego co pamiętam sam miałem problemy z dostaniem się do penów na Linux pomagało logowanie jako root
Za ten post użytkownik diabelq otrzymał podziękowanie od:
Shark13 (03 mar 2016, 14:03)


-Tomek-

Anteny
Svensat - Żniniewicz 200cm (75E--34,5W)
Multifach 180cm
Laminas AS270 (stand by)
Tunery
TBS6982
SKYSTAR HD2
Clarke-Tech HD 5000
Turbodekoder Nc+

Shark13
Bywalec
Bywalec
Posty: 111
Rejestracja: 19 sie 2010, 20:16
Tuner: Showbox Vitamin HD5000
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 0

Enigma 2 Showbox Vitamin HD 5000

#294

Post autor: Shark13 » 03 mar 2016, 14:03

diabelq to możliwe. A jak się zalogować jako root lub zmienić atrybuty na penie? Mogę się tak zalogować jak nie mam zainstalowanego Linuxa na kompie a jedynie korzystam z wersji próbnej z bootowalego pendrive?



Awatar użytkownika
diabelq
DX-er
DX-er
Posty: 198
Rejestracja: 20 lut 2011, 23:41
Tuner: SKYSTAR HD2 , TBS6982
Antena: Svensat - Żniniewicz 200cm
Konwerter: Inverto IDLP
Lokalizacja: Sokołów Podlaski
Podziękował: 33 razy
Dostał Podziękowań: 40 razy
Kontakt:

Enigma 2 Showbox Vitamin HD 5000

#295

Post autor: diabelq » 03 mar 2016, 16:38

Poszukaj sobie wcześniej hasła roota dla linuxa jakiego masz (być może będzie podane podczas uruchamiania) podczas bootowania linuxa wybierz tryb tekstowy gdy ładowanie się zakończy będziesz miał
login wpisujesz root następnie będzie prośba o podanie hasła wpisujesz hasło następnie aby załadowało się środowisko graficzne wpisujesz startx
Jak będziesz jako root sprawdź też inne peny jeżeli na tym dalej by był problem
Za ten post użytkownik diabelq otrzymał podziękowanie od:
Shark13 (03 mar 2016, 18:18)


-Tomek-

Anteny
Svensat - Żniniewicz 200cm (75E--34,5W)
Multifach 180cm
Laminas AS270 (stand by)
Tunery
TBS6982
SKYSTAR HD2
Clarke-Tech HD 5000
Turbodekoder Nc+

Shark13
Bywalec
Bywalec
Posty: 111
Rejestracja: 19 sie 2010, 20:16
Tuner: Showbox Vitamin HD5000
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 0

Enigma 2 Showbox Vitamin HD 5000

#296

Post autor: Shark13 » 03 mar 2016, 18:19

Sprawdziłem najpierw innego pena i też nic, więc to nie tu problem. Spróbuję się zalogować jako root.



Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

Enigma 2 Showbox Vitamin HD 5000

#297

Post autor: rysiuhelix » 03 mar 2016, 18:29

Podziwiam Cię za wytrwałość Kolego . :thumbsup:

A wystarczy pogoglować .
https://www.google.pl/search?q=Jak+sfor ... ygP5kJHAAw
Za ten post użytkownik rysiuhelix otrzymał podziękowanie od:
Shark13 (04 mar 2016, 21:11)



Awatar użytkownika
zukon
nowy
nowy
Posty: 33
Rejestracja: 09 sty 2014, 13:17
Tuner: Formuler F3, XPeed LX3, XPeed Class2
Antena: Televes
Konwerter: Televes
Lokalizacja: 3miasto
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 6 razy
Kontakt:

Enigma 2 Showbox Vitamin HD 5000

#298

Post autor: zukon » 03 mar 2016, 20:35

Czytam i nie wierzę w to co czytam ;)

zobacz to:
http://pkteam.pl/viewtopic.php?f=55&t=2419

ze szczególnym nastawieniem na:
https://www.youtube.com/watch?v=svUdHII-yWI
Za ten post użytkownik zukon otrzymał podziękowanie od:
Shark13 (04 mar 2016, 21:12)


Polish Koders Team

CZAS NIE &#%$!! NIE STANIE!
HYPERION 6.2

NIE POMAGAM NA PW!!!
OGLĄDANIE PŁATNEJ TELEWIZJI BEZ OPŁACONEGO ABONAMENTU JEST PRZESTĘPSTWEM

Shark13
Bywalec
Bywalec
Posty: 111
Rejestracja: 19 sie 2010, 20:16
Tuner: Showbox Vitamin HD5000
Podziękował: 21 razy
Dostał Podziękowań: 0

Enigma 2 Showbox Vitamin HD 5000

#299

Post autor: Shark13 » 11 mar 2016, 12:56

Dziękuję rysiuhelix za uznanie, choć nie ma się czym szczycić. Jestem zielony w tych wszystkich sprawach związanych z programowaniem tunera, wszystkie te komendy,opisy procedur to dla mnie czarna magia. Moje wysiłki pozwoliły mi do tej pory wgrać do Vitaminy loadera pod Enigmę, pierwszy raz na oczy zobaczyłem na kompie Linuxa i sformatowałem pod nim pena pod Ext2. To i tak jak na mnie spore osiągnięcia. Niestety nie udało mi się skopiować Hyperiona na pena, mimo próby logowania się do linuxa jako root. I ostatnio mój entuzjazm nieco osłabł, bo i nie za bardzo u mnie z czasem by dalej eksperymentować. Dlatego też cały czas podtrzymuję chęć zakupu lub pożyczenia od kogoś gotowego pena z Hyperionem. Mam nadzieję że ktoś to zrobi dla mnie i będę wkrótce mógł się cieszyć Enigmą na tunerze.

zukon dziękuję za pomoc. Nigdy w życiu nie grzebałem w oprogramowaniu i naprawdę nie czuję się na siłach by to robić.



bartsat
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 269
Rejestracja: 25 kwie 2012, 15:49
Tuner: Showbox Vitamin 5000 HD/AzBox Premium HD
Antena: 100cm Famaval Alu
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 20 razy
Dostał Podziękowań: 18 razy

Enigma 2 Showbox Vitamin HD 5000

#300

Post autor: bartsat » 30 maja 2016, 22:55

Jakieś nowości w temacie działającego modułu CAM NC+ w Showboxie z E2? Dawno nie testowałem E2 na tym odbiorniku i nie wiem, czy opłacają się kombinacje, czy jest to zbędna próba? Przypomnę tylko, że był nieustający problem z aktualizacją modułu, która nigdy nie miała końca. Moduł CP działał poprawnie.

Widzę, że nie tylko PKT, ale także OpenATV robi E2 do Vitaminki.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Showbox Vitamin”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość