wgranie najnowszego softu do tunera vitamine5000HD

Wszystko na temat odbiorników marki Showbox Vitamin HD 5000
ODPOWIEDZ
ScottThomas
nowy
nowy
Posty: 9
Rejestracja: 14 lut 2011, 21:46
Tuner: OPTICUM HD X402p
Antena: 130/143 MABO
Konwerter: INVACOM SNH-031
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

wgranie najnowszego softu do tunera vitamine5000HD

#1

Post autor: ScottThomas » 17 sty 2013, 17:06

Jestem poczatkujacym dixerem z Zielonej Gory. Nie mam mozliwosci na swoim terenie zamieszkania uzyskac od nikogo informacji o wgraniu oprogramowania do tunera. Jesli ktos ma cierpliwosc, to prosze o opisanie krok po kroku jak to zrobic. Slyszalem, ze najnowszy soft, to jest 99,57 i 99,60. a ja mam wgrany fabryczny soft 99,30. Nie chcialbym stracic danych, ktore sa w tej chwili w moim tunerze. Z gory dziekuje za informacje.



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12057
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 424 razy
Dostał Podziękowań: 528 razy
Kontakt:

wgranie najnowszego softu do tunera vitamine5000HD

#2

Post autor: zuchnet » 17 sty 2013, 18:33

Soft wgrasz najprościej poprzez usb wcześniej zgraj sobie listę kanałów oraz ustawienia na usb po czym przywróć ustawienia fabryczne tunera.
Wgraj soft (Aktualizacja systemu > usb) ponownie restart do ustawień fabrycznych i wgraj z pena listę i dane które wcześniej zapisałeś.
Pamiętaj o tym aby w momencie aktualizacji oprogramowania na pendrive znajdował się tylko plik z oprogramowaniem.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

ScottThomas
nowy
nowy
Posty: 9
Rejestracja: 14 lut 2011, 21:46
Tuner: OPTICUM HD X402p
Antena: 130/143 MABO
Konwerter: INVACOM SNH-031
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

wgranie najnowszego softu do tunera vitamine5000HD

#3

Post autor: ScottThomas » 24 sty 2013, 18:34

Gdzies czytalem na forum, ze trzeba wgrac do vitamine5000HD najpierw soft 99,57, a potem 99,60, a nastepnie wrocic do 99,57. Co sie w ten sposob zyskuje? Czy ta aktualizacja tunera, biorac pod uwage, ze mam fabryczny soft 99,30 jest najbardziej korzystna i optymalna?



Awatar użytkownika
Tomek22
DX-er
DX-er
Posty: 2925
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Showbox Vitamin 5000HD+Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m. Corab 60cm
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm. TM-1 (biały)
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 909 razy
Dostał Podziękowań: 263 razy

wgranie najnowszego softu do tunera vitamine5000HD

#4

Post autor: Tomek22 » 24 sty 2013, 19:37

jak wgrasz 99.60 to zyskujesz na stałe najnowszy loader 01.11
Polecam zrobić update do tych nowszych wersji 99.55 lub 99.57.


Showbox Vitamin 5000HD
Prof 7301 S2

Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, TM-1 (biały), Siłownik 24', Deklinacja 12'

Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1840
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 23 razy
Dostał Podziękowań: 75 razy
Kontakt:

wgranie najnowszego softu do tunera vitamine5000HD

#5

Post autor: Jacek » 25 sty 2013, 16:02

Z tym wgrywaniem to jest różnie. U mnie obowiązuje taka kolejność:
Po aktualizacji z enigmy2 na sapro.img mam 99.16
i mogę wgrać 99.55
potem 99.60 (1.11 loader)
ale 99.57 już nie chce wchodzić komunikat (zły plik)
znowu 99.55
i dopiero 99.57 wchodzi :)


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
rysiuhelix
Ekspert
Ekspert
Posty: 4119
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:08
Podziękował: 213 razy
Dostał Podziękowań: 285 razy

wgranie najnowszego softu do tunera vitamine5000HD

#6

Post autor: rysiuhelix » 25 sty 2013, 20:11

9957 wchodzi bezproblemowo - należy po powrocie do ustawień fabrycznych przełączyć język czeski na ENGLISH . :grin:



zdt
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 371
Rejestracja: 05 wrz 2010, 18:42
Tuner: Vitamin, Openbox 810, Openbox SX6, Openbox S2 mini
Antena: Orbitrion 3m(83E-55,5W),AS270(85E-30W)
Konwerter: Inverto black ultra, Yuri C+Ku
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 34 razy

wgranie najnowszego softu do tunera vitamine5000HD

#7

Post autor: zdt » 02 kwie 2013, 22:26

Witam,
mam problem z wgraniem oprogramowania 9960. Mam na Vitaminie 9957 przy probie aktualizacji oprogramowania mam komunikat zly plik.
Nie mam laptopa z RS wiec prubuje tylko przez USB


Orbitrion 3m (83e-55,5w), 3m (26e), Zynek (85e-43w), AS270 (archiwum), CAS28 (85e-30w), Hirschmann 240(stand-by)

Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1840
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 23 razy
Dostał Podziękowań: 75 razy
Kontakt:

wgranie najnowszego softu do tunera vitamine5000HD

#8

Post autor: Jacek » 03 kwie 2013, 13:01

2 posty wyżej masz odpowiedź


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

zdt
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 371
Rejestracja: 05 wrz 2010, 18:42
Tuner: Vitamin, Openbox 810, Openbox SX6, Openbox S2 mini
Antena: Orbitrion 3m(83E-55,5W),AS270(85E-30W)
Konwerter: Inverto black ultra, Yuri C+Ku
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 27 razy
Dostał Podziękowań: 34 razy

wgranie najnowszego softu do tunera vitamine5000HD

#9

Post autor: zdt » 03 kwie 2013, 14:35

Witam,
w mojm przypadku problem polegal na starym loaderze mialem 1.04 przy 9957.
Dzialania z softem jak opisal kolega Jacek w moim przypadku nic nie dawaly.
Zmienilem Loadera na 1.08 i weszlo nowsze oprogramowanie.

Czy ktorys z kolegow podpowiedzialby jak przjscowke usb->rs323 kupic abym nie uwalil tunera?

Pozdrawiam,


Orbitrion 3m (83e-55,5w), 3m (26e), Zynek (85e-43w), AS270 (archiwum), CAS28 (85e-30w), Hirschmann 240(stand-by)

bartsat
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 269
Rejestracja: 25 kwie 2012, 15:49
Tuner: Showbox Vitamin 5000 HD/AzBox Premium HD
Antena: 100cm Famaval Alu
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 20 razy
Dostał Podziękowań: 18 razy

wgranie najnowszego softu do tunera vitamine5000HD

#10

Post autor: bartsat » 03 kwie 2013, 20:29

zdt pisze:Czy ktorys z kolegow podpowiedzialby jak przjscowke usb->rs323 kupic abym nie uwalil tunera?
Ja mam takie coś: http://www.nokaut.pl/kable-komputerowe/ ... rs232.html + oczywiście kabel żeńsko-żeński i właśnie kilka dni temu wróciłem z enigmy dzięki niemu.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Showbox Vitamin”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość