Nie działająca karta NC+ ...

Forum nc+ , pakiety, oferta programowa , promocje.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KURSOR40

Początkujący
Posty: 47
Rejestracja: 11 mar 2012, 22:08
Tuner: OCTAGON SF 4008 4K, OPTICUM 9600 HD, DENYS U2C
Antena: MABO 125, MABO 115, LAMINAS 1200, FAMAVAL LH 110
Konwerter: INVERTO BLACK ULTRA, INVACOM TWH-031, GT-SCIR 40M
Lokalizacja: MOGILNO - 52.39"N 17.57"E
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 9 razy

Nie działająca karta NC+ ...

#1

Post autor: KURSOR40 » 07 sie 2018, 18:03

Panowie mam problem, posiadam kartę Cameleon NC+, miałem ją w OCTAGONIE 4008 4K i zawsze chodziła bez problemu, natomiast od miesiąca nie działa, włożyłem ją do oryginalnego dekodera NC+ i chodzi bez problemu, aktualizacja karty na bieżąco, a gdy włożę ją z powrotem do OCTAGONA nie działa, resetowalem tuner i nic nie daje ... Jaki może być problem, ktoś mi pomoże ? Dziękuję za pomoc ... :hmmm:


TV GRUNDIG 65" 4K UHD HDR 3D
OCTAGON SF 4008 4K DVB-S2X / OPTICUM 9600 PRIMA FULL HD / DENYS U2C H.265/HEVC FULL HD
MABO 125 (140x125) / OBROTNICA STAB HH 120 (80.1*E - 34.5*W) / INVERTO BLACK ULTRA Ku V/H / GT-SCIR 40M Ku L/R (36.0*E)
LAMINAS OFC 1200 (130x120) / OBROTNICA STAB HH 120 (23.5*E - 30.0*W) / INVACOM SNH-031 Ku V/H
MABO 115 (123x110) / OBROTNICA SG 2100 / (60.0*E - 30.0*W) / INVERTO BLACK ULTRA Ku V/H
FAMAVAL LH 110 (115x105) / INVERTO BLACK ULTRA Ku V/H
TRIAX TD 88 (95x85) / OBROTNICA AMIKO DM 3800 / (42.0*E - 30.0*W) / (HOLANDIA)
KARTY (MODUŁY) - NC+ (13.0'E) / CYFROWY POLSAT (13.0'E) / NTV PLUS (36.0'E) / HD+ (19.2'E) / SKYLINK (23.5'E) / MULTISTREAM (5.0'W)
Obrazek
Awatar użytkownika
stalker

Początkujący
Posty: 80
Rejestracja: 27 lip 2016, 11:02
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 5 razy

Nie działająca karta NC+ ...

#2

Post autor: stalker » 07 sie 2018, 19:00

Może prowider 0068 przełączyli Ci w FEDC.

Jeśli tak to musisz wgrać Oscam z Sat-4-All na przykład i ruszy.


Awatar użytkownika
Jacek

Przyjaciel Forum
Posty: 1817
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 22 razy
Dostał Podziękowań: 75 razy
Kontakt:

Nie działająca karta NC+ ...

#3

Post autor: Jacek » 07 sie 2018, 19:32

Tak jak powyżej dostałeś FEDC od operatora, który chce Cię zmusić do wymiany sprzętu na jedyny słuszny ich sprzęt z narzuconą listą kanałów.
Zmień "oscama" na nowszy a karta zaświeci skoro działa w ich sprzęcie.

edit:
zmień łatwo powiedzieć, oczywiście pod warunkiem, że się coś "kuma" w tym temacie.
Kłania się obsługa np. programów winSCP, putty lub DCC E2 1.50 PL


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)
Awatar użytkownika
stalker

Początkujący
Posty: 80
Rejestracja: 27 lip 2016, 11:02
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 5 razy

Nie działająca karta NC+ ...

#4

Post autor: stalker » 07 sie 2018, 19:42

Przecież wystarczy podmienić binarkę i configi.
Wszystko wrzuci, np. Filezillą.
A gdzie? To już zależy od image.


ODPOWIEDZ

Wróć do „nc+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość