[pasmo c]Azerspace/Africasat-1a 46 east

C/ku band
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9655
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 405 razy
Kontakt:

[pasmo c]Azerspace/Africasat-1a 46 east

#101

Post autor: Harti » 08 paź 2016, 17:51

pkpk pisze:Pierwszy jest (ten sam występ co miesiąc temu), drugiego brak (konwerter z wkładką)
A mój bez wkładki, zawsze zapomnę sprawdzić ten Afgan TV z dielektrykiem :hmmm:


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......
Awatar użytkownika
pkpk

DX-er
Posty: 3110
Rejestracja: 22 maja 2010, 17:12
Lokalizacja: 19.4E 51.4N
Podziękował: 340 razy
Dostał Podziękowań: 324 razy

[pasmo c]Azerspace/Africasat-1a 46 east

#102

Post autor: pkpk » 09 paź 2016, 10:23

Na konwerterze bez wkładki zero odbioru. :no:


87.5E-50.0W, Laminas ofc-1200, ofc-1100, Openbox, Denys
Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9655
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 405 razy
Kontakt:

[pasmo c]Azerspace/Africasat-1a 46 east

#103

Post autor: Harti » 09 paź 2016, 11:00

pkpk pisze:Na konwerterze bez wkładki zero odbioru. :no:
Sprawdziłem to dziś i zarówno na AS270 bez wkładki jak i meshu 230 z wkładką sygnał mam ok. 56%. Transponder na pewno chodzi w kołowej tutaj nie ma co gdybać, po prostu duża antena daje radę bez pomocy dielektryka, u ciebie musi już być.
Załączniki
Snapshot_20161009_105211.jpg


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......
Awatar użytkownika
pkpk

DX-er
Posty: 3110
Rejestracja: 22 maja 2010, 17:12
Lokalizacja: 19.4E 51.4N
Podziękował: 340 razy
Dostał Podziękowań: 324 razy

[pasmo c]Azerspace/Africasat-1a 46 east

#104

Post autor: pkpk » 25 gru 2016, 11:04

AFGHAN TV zmiana parametrów na 4174 L 2200
Załączniki
46.0E 4174 antena 120cm.jpg


87.5E-50.0W, Laminas ofc-1200, ofc-1100, Openbox, Denys
Awatar użytkownika
inki

DX-er
Posty: 1246
Rejestracja: 10 sty 2013, 20:59
Tuner: openbox i ariva
Antena: Mabo 180cm
Konwerter: inny
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 146 razy
Dostał Podziękowań: 85 razy

[pasmo c]Azerspace/Africasat-1a 46 east

#105

Post autor: inki » 25 gru 2016, 16:17

AFGHAN 4174 L 2200 u mnie 29% sx6 na 150cm przy opadach i przysłoniętej pozycji ,bez wkładki cisza .


Mabo 1.80cm KU ( 62E- 50W )
Gosat 1.50cm C (83E- 40,5W )
Laminas 120cm KU (90E-50W)
Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9655
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 405 razy
Kontakt:

[pasmo c]Azerspace/Africasat-1a 46 east

#106

Post autor: Harti » 04 cze 2017, 9:52

AS270
Nowy kanał SMHOS-SAT, coś dla mniejszych antenek. Trzeba trochę poczekać bo przy niskim sr SX6 trochę kombinował zanim pokazał sygnał

https://www.youtube.com/watch?v=DKY_5ArlYj4
Załączniki
Snapshot_20170604_094804.jpg


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......
Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9655
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 405 razy
Kontakt:

[pasmo c]Azerspace/Africasat-1a 46 east

#107

Post autor: Harti » 26 sty 2018, 21:36

AS270
Nowy transponder z kanałem ..?? :smile1:
Póki co cały czas przewija się logo w stylu MK..?
Załączniki
Snapshot_20180126_213313.jpg
Snapshot_20180126_213416.jpg


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......
Awatar użytkownika
bociekpl

Przyjaciel Forum
Posty: 261
Rejestracja: 03 lis 2010, 20:21
Tuner: OPENBOX SX9COMBO TURBO BOX NC+ s3mini
Antena: OBROTOWA 93E*-12.5W* OBROTOWA 52E*-45W* AN 150 C
Konwerter: INVERTO ULTRA C-band GI 321
Lokalizacja: Boćki
Podziękował: 111 razy
Dostał Podziękowań: 28 razy

Re: [pasmo c]Azerspace/Africasat-1a 46 east

#108

Post autor: bociekpl » 27 sty 2018, 15:16

Harti pisze:AS270
Nowy transponder z kanałem ..?? :smile1:
Póki co cały czas przewija się logo w stylu MK..?
Harti jak myślisz na wschodzie na 180 da radę coś załapać z tej pozycji? Kombinuję i jakoś bez sukcesu

Wysłane z mojego SM-J730F przy użyciu Tapatalka



Ateny;
115 obrotowa 93E-12W
115 obrotowa 53E-45W
180 MABO parabola obrotowa 83E-40W

Tunery;
n box
openbox sx9 combo
openbox s3mini
openbox As4K CI
u2c
Awatar użytkownika
Harti

Admin
Posty: 9655
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:23
Lokalizacja: Rybnik (18.5E/50.1N)
Podziękował: 89 razy
Dostał Podziękowań: 405 razy
Kontakt:

[pasmo c]Azerspace/Africasat-1a 46 east

#109

Post autor: Harti » 27 sty 2018, 16:01

To nie jest za mocna pozycja,czasami zdarzy się coś rzędu 60% (zazwyczaj jakiś singiel), ale nawet na AS270 większośc transponderów jest poza zasięgiem, lub dostępna czasami.


Anteny:
250cm 90.0*E---24.0*W (4 lnb:Ku/KuR/L, Ka,C-band)
230cm 66.0*E ---50.0*W
120cm 90.0*E---50.0*W
180cm 42E, 45/46E,53E, 60E
multifocus e85 39E,31,5E,28.0E,23,5E, 19,2E, 13E
125cm 5E, 1W, 4W
100cm 16.0*E
60cm -9.0*E
Tunery
Nc+, U2C Denys Combo T2-MI, Openbox:SX6, Prof Rev7300......
ODPOWIEDZ

Wróć do „46.0°E - AzerSpace 1/Africasat-1A”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość