Pomoc , radio new audio M-450

Wszystko o sprzęcie potrzebnym do odbioru radia analogowego
ODPOWIEDZ
radek24
Początkujący
Początkujący
Posty: 62
Rejestracja: 25 sie 2013, 20:21
Tuner: VU+ ULTIMO4K
Antena: Famaval 100
Konwerter: Single Inverto Black Ultra
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Pomoc , radio new audio M-450

#1

Post autor: radek24 » 20 lip 2016, 12:46

Prosze o pomoc jak połaczyc M-450 w peugeot 206 .

w kostce tej duzej czarnej od strony deski rozdzielczej przewody ustawiłem tak by w tej mniejszej kostce ktorąprzyłacza sie do radia było ustawione prawidłowo
czuli czarny masa
żółty zasilanie jest stale
czerwony zasilanie po przełaczeniu stacyjki

ale nato wychodzi ze w wtyczce która wklada sie do radia przewody niepasuja z tym jak sa ustawione w gniezdzie radia , bo pali sie bezpiecznik za kazdym razem .
W instrukcji obslugi jest rozpiska gdzie który przewod ma byc ale jest to jak dlamnie niezrozumiałe. niejest to namalowane jak te gniazdo fizycznie wyglada , poprostu niewiem gdzie który przed nalezy bo wychodzi nato ze przewody musza byc odwrotnie

Obrazek

czy ktos ma takie radio i muglby opisac podobnie co gdzie ma byc jak na tym foto
http://obrazki.elektroda.net/31_1274802170.jpg



Awatar użytkownika
bronex
DX-er
DX-er
Posty: 359
Rejestracja: 24 sty 2010, 11:50
Tuner: Spark
Podziękował: 26 razy
Dostał Podziękowań: 11 razy

Pomoc , radio new audio M-450

#2

Post autor: bronex » 23 lip 2016, 16:59

Posiadasz oryginalną wtyczkie do tego radia z kabelkami ?


GM990Obrazek ★★星火最好的!★★
SW: 1.2.85 ★Mod★Obrazek
DX: 53,0°E → 30,0°W
E2 → Nie dla GM990!
ObrazekObrazek

radek24
Początkujący
Początkujący
Posty: 62
Rejestracja: 25 sie 2013, 20:21
Tuner: VU+ ULTIMO4K
Antena: Famaval 100
Konwerter: Single Inverto Black Ultra
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Pomoc , radio new audio M-450

#3

Post autor: radek24 » 23 lip 2016, 22:23

Do radia był dołaczony adapter cos takiego jak na foto
http://www.car-hifi-radio-adapter.eu/me ... ony-10.jpg
Moze w któryms samochodzie spasuje , ale w peugeot 206 niechce pasowac



Awatar użytkownika
bronex
DX-er
DX-er
Posty: 359
Rejestracja: 24 sty 2010, 11:50
Tuner: Spark
Podziękował: 26 razy
Dostał Podziękowań: 11 razy

Pomoc , radio new audio M-450

#4

Post autor: bronex » 23 lip 2016, 22:29

No właśnie, o taki kabel chodzi, czy posiadasz orygilny ten kabel, może być sama wtyczka co wchodzi do radia z krótkimi kabelkami, czy nie masz wogóle tej wtyczki ?


GM990Obrazek ★★星火最好的!★★
SW: 1.2.85 ★Mod★Obrazek
DX: 53,0°E → 30,0°W
E2 → Nie dla GM990!
ObrazekObrazek

radek24
Początkujący
Początkujący
Posty: 62
Rejestracja: 25 sie 2013, 20:21
Tuner: VU+ ULTIMO4K
Antena: Famaval 100
Konwerter: Single Inverto Black Ultra
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Pomoc , radio new audio M-450

#5

Post autor: radek24 » 23 lip 2016, 22:48

jest taki kabelek wlasnie nowy który byl przy radiu
i jest taki sam stary z poprzedniego radia , ale nowe radio tez nanim niechciało działac .
gdzies widzialem ze kabelki zostały przeciete i połaczone kostką lub zlutowane .
Mozna i tak zrobic ale skad sie dowiedziec gdzie jest ten plus i minus w tym gdzniezdzie w radiu



Awatar użytkownika
bronex
DX-er
DX-er
Posty: 359
Rejestracja: 24 sty 2010, 11:50
Tuner: Spark
Podziękował: 26 razy
Dostał Podziękowań: 11 razy

Pomoc , radio new audio M-450

#6

Post autor: bronex » 23 lip 2016, 22:58

Zrobił bym Ci to na miejscu, ale za daleko i musiałbyś przyjechać do mnie, możliwe, że uszkodzileś radio i pali bezpiecznik. Jak możesz to daj zdjecie tego kabla, żeby były widoczne kable (kolory) ogólnie wystarczy skręcić żółty z czerwonym i podłączyć zasilanie + i czarny (pewnie grubszy) na - i radio powinno ruszyć.


GM990Obrazek ★★星火最好的!★★
SW: 1.2.85 ★Mod★Obrazek
DX: 53,0°E → 30,0°W
E2 → Nie dla GM990!
ObrazekObrazek

radek24
Początkujący
Początkujący
Posty: 62
Rejestracja: 25 sie 2013, 20:21
Tuner: VU+ ULTIMO4K
Antena: Famaval 100
Konwerter: Single Inverto Black Ultra
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Pomoc , radio new audio M-450

#7

Post autor: radek24 » 23 lip 2016, 23:06

Niestrasz ze radio mogło sie uszkodzic bo poto jest ten bezpiecznik brrrrr
a po drugie jest tak ze to radio kuzyna i kabelka niemam teraz foto niezrobie
Jak pamietam
czarny minus zwyczajny
zólty plus grubszy zasilanie bezprzerwy.
i czerwony zwyczajny zasilanie pojawia sie i znika po przekreceniu stacyjki czyli jest ok


Ja przypuszczam ze przewody plus i minus sa umieszczone w gniezdzie radia w innych miejscach podobnie jak to jest na foto wyzej.
podłaczajac to radio do tego przewodu kuzyn uslyszał mały trzask w głosnikach , to wyglada jakby napiecie bylo podłaczone do któregos z glosników

jak natym schemacie pokazali ogolnie ze sa kabelki zasilania i glosników ale niepokazali dokładnie jakie gdzie sa w tym gniezdzie umiejscowione i wtedy byłby problem z glowy
http://images75.fotosik.pl/762/737794faad47dc4fmed.jpg

najwyrazniej nikt takiego radia niema wtedy by opisał co gdzie jest połaczone i tez by był problem z glowy :)



Awatar użytkownika
bronex
DX-er
DX-er
Posty: 359
Rejestracja: 24 sty 2010, 11:50
Tuner: Spark
Podziękował: 26 razy
Dostał Podziękowań: 11 razy

Pomoc , radio new audio M-450

#8

Post autor: bronex » 23 lip 2016, 23:22

Na płycie od spodu radia są wyprowadzenia i możliwe, że opis gdzie plus bat i plus zasilanie, ale trzeba by zdjąć dolną blachę, a jak się nie da to trzeba by całe radio rozebrać, do tego zwykły miernik. Na początek sprawdź czy radio wogóle działa w innym samochodzie lub zasilaczu. Ja nie strasze, że radio powoduje zwarcie, ale stwierdzam, że po złym podłączeniu przewodów może tak niestety być.


GM990Obrazek ★★星火最好的!★★
SW: 1.2.85 ★Mod★Obrazek
DX: 53,0°E → 30,0°W
E2 → Nie dla GM990!
ObrazekObrazek

radek24
Początkujący
Początkujący
Posty: 62
Rejestracja: 25 sie 2013, 20:21
Tuner: VU+ ULTIMO4K
Antena: Famaval 100
Konwerter: Single Inverto Black Ultra
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Pomoc , radio new audio M-450

#9

Post autor: radek24 » 23 lip 2016, 23:30

Dzięki wrazie czego sie odezwe na priv poniedzieli
Na radiu jest dokladnie ten sam schemat co tu dalem
Rozebrac radio to gwarancja przepadnie ,
ale faktycznie moze na płytce głownej radia bedzie opis gdzie jest plus i minus .

Sprawdził bym to radio na prostowniku ale jak bym wiedział gdzie ten niesczesny plus i minus podlaczyc ,
napoczatek pozerkam przez szparki radia czy czegos niedojrze



ODPOWIEDZ

Wróć do „UKFsprzęt”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości