Obrotnica Opticum MH1 tłumi sygnał

Wszystko o sprzęcie potrzebnym do obrotu anten
Gemini

nowy
Posty: 7
Rejestracja: 15 paź 2017, 11:56
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Obrotnica Opticum MH1 tłumi sygnał

#11

Post autor: Gemini » 15 maja 2018, 17:32

Aktualnie LNB Cabletech (wcześniej Inverto Red), tunery TV Samsung UE55JU7500 naprzemiennie z ARIVA 250 Combo.
Może ktoś ma pomysł co podłączyć zamiast miernika, bo obecnie mam zablokowany miernik poziomu sygnału.
Załączniki
Obr1.jpg
Obr1.jpg (11.26 KiB) Przejrzano 206 razy


big-apple

Przyjaciel Forum
Posty: 892
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: 800 ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto ultra black
Podziękował: 10 razy
Dostał Podziękowań: 15 razy

Obrotnica Opticum MH1 tłumi sygnał

#12

Post autor: big-apple » 15 maja 2018, 22:53

11508 słynny TVNowski transponder. Masz opcje zmiany lnb na inny? Nie wiem ja sobie zapodałem televesa by mieć spokój z tymi co korzystają z lte chociaż nigdy nie narzekałem . Możesz też obadać tłumik regulowany dla zbyt silnych sygnałów. Ja taki stosuje u siebie bo nie było u mnie tego na duo2 dopiero po podłączeniu tłumika ale to jest wina konwertera ze zbyt dużym wzmocnienie + lipna głowica. Jeśli nic nie pomoże to na Dmtrade jest aluminiowa używana obrotnica wg opisu niski przebieg. Coś jak ja obracam głównie 28 -5 east raz w tyg.


Gemini

nowy
Posty: 7
Rejestracja: 15 paź 2017, 11:56
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Obrotnica Opticum MH1 tłumi sygnał

#13

Post autor: Gemini » 16 maja 2018, 11:13

Oprócz tego mankamentu obrotnica MH1 spisuje się dobrze, tzn. precyzyjnie ustawia antenę na pozycję satelity. Od 75st.E do 30st.W.
Wszystkie wyjaśnienia związane z tunerami, LNB i interferencjami nie trzymają się kupy ponieważ bez obrotnicy wszystko jest O.K.
Załączniki
Obr2.jpg
Obr2.jpg (8.37 KiB) Przejrzano 186 razy


big-apple

Przyjaciel Forum
Posty: 892
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: 800 ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto ultra black
Podziękował: 10 razy
Dostał Podziękowań: 15 razy

Obrotnica Opticum MH1 tłumi sygnał

#14

Post autor: big-apple » 18 maja 2018, 23:17

Pamiętaj że jest też róznica między tunerami w TV . Np jeden ma TV LG drugi Samsung w tym samym domu 2 TV i na jednym naziemna sprawia problemy a w drugim wszystko lata. Masz jeszcze Arive i Nboxa na nich także brak sygnału?


crono5

nowy
Posty: 1
Rejestracja: 15 paź 2014, 14:28
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Obrotnica Opticum MH1 tłumi sygnał

#15

Post autor: crono5 » 26 cze 2018, 18:30

Witam
U mnie dokladnie ten sam problem na dokladnie takiej samej obrotnicy jw. (od conajmniej pol roku) i dokladnie na tych samych transponderach. A tydzien temu sygnal zanikl calowicie na wszytkich transponderach - by dzis "cudownie" powrocic. Przymierzalem sie do jej zdemontowania i sprawdzenia plytki , ale nie moglem sie jakos zebrac :) .C o ciekawe "wcielo" zaslepki gumowe od przyciskow pozycyjnych, Przez co obecnie guziki wogole nie reaguja na przyciskanie (czasami - ale bardzo rzadko zaskoczy E). Ponadto od prawdpodobnie kwietnia obrotnica wogole przestala reagowac na polecenia z tunera (Miraclebox).


ODPOWIEDZ

Wróć do „Siłowniki/obrotnice/pozycjonery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość