VU+ SOLO 2

Wszystko ona temat odbiorników VU+
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Fotodetektor
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2048
Rejestracja: 02 gru 2012, 10:13
Tuner: Ultimo 4k
Antena: Televes Q90AL
Konwerter: Unicable II Inverto 32UL40
Podziękował: 184 razy
Dostał Podziękowań: 83 razy

VU+ SOLO 2

#1

Post autor: Fotodetektor » 06 mar 2016, 12:44

Zakupiłem tuner VU+ SOLO 2
W tunerze mam głowice 2 x DVB-S.
Zainstalowane mam VTI 9.0.2

Jeśli kto ma podobny tuner i zaczyna zabawę z linuxem i VU to z miłą chęcią wymienię się "doświadczeniem" i pomysłami na ten tuner.


VU+ ULTIMO 4K
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100 laminat
Televes Q90AL

lorry
nowy
nowy
Posty: 17
Rejestracja: 08 sie 2011, 22:04
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

VU+ SOLO 2

#2

Post autor: lorry » 04 kwie 2018, 19:41

0statni image-vu+solo2-20180326013549 może skromny wyglad ale bardzo stabilny (w przeciwieństwie do BH)
ostrość obrazu znakomita najlepsza bo to oryginał nie grzebany więc przesiadka na dłużej



Awatar użytkownika
Fotodetektor
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 2048
Rejestracja: 02 gru 2012, 10:13
Tuner: Ultimo 4k
Antena: Televes Q90AL
Konwerter: Unicable II Inverto 32UL40
Podziękował: 184 razy
Dostał Podziękowań: 83 razy

VU+ SOLO 2

#3

Post autor: Fotodetektor » 04 kwie 2018, 20:08

Ja mam obecnie BH na solo2 i Ultimo


VU+ ULTIMO 4K
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90, Gosat 150
Andrew 100 laminat
Televes Q90AL

Darek-L
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 04 sie 2018, 21:47
Tuner: Vu+ solo2
Antena: 70 cm
Konwerter: Inverto twin
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

VU+ SOLO 2

#4

Post autor: Darek-L » 05 sie 2018, 13:06

Od niemal dwóch lat używałem bezproblemowo Vu+ solo 2 (soft VTI) z kartą NC+ Nagravision. Kilka dni temu wszystkie programy z mojego pakietu zniknęły. Karta (wraz z pakietem) działa tylko w tunerze nc+.
Zaktualizowałem uprawnienie, a ponieważ to nie pomogło, zadzwoniłem na infolinię. Konsultant powiedział, iż dokonują jakiś zmian w zabezpieczeniach i prawdopodobnie dlatego straciłem możliwość korzystanie z odbiornika spoza ich oferty.
Wczoraj zaktualizowałem VTI do najnowszej wersji i dalej nic. Czy ktoś może mi napisać, co mogę jeszcze zrobić?



Awatar użytkownika
Jacek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1840
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 23 razy
Dostał Podziękowań: 75 razy
Kontakt:

VU+ SOLO 2

#5

Post autor: Jacek » 05 sie 2018, 13:46

Cześć.
Operator nc+ zmienił Ci dane na karcie. Da się to obejść zmieniając oscama na takiego który obsłuży provaidera FEDC.
Za ten post użytkownik Jacek otrzymał podziękowanie od:
Darek-L (05 sie 2018, 15:14)


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
nocny łowca
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 12 sty 2014, 14:38
Tuner: Vu+ Solo 4K Vu+ Zero
Antena: Multifocus E85
Konwerter: 28e 23e 19e 13e 9e 4,9e 0.8w 5w
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

VU+ SOLO 2

#6

Post autor: nocny łowca » 07 sie 2018, 7:47

O ile się nie mylę to mowy oscam ma już tą poprawkę. Wystarczy pobrać nowego oscam by Jej@n, zainstaluj sobie my updater i tam jest zawsze najnowszy


Vu+ Zero Vti zawsze aktualne Blackharmony
Vu+ Solo 4K Vti zawsze aktualne Blackharmony
Multifocus E85 [28E] [23E] [19E] [13E] [9E] [4.8E] [0.8W] [5W]
Off-Set 80 [16E]
NC+/ CP/ TNK HD/ HD +/ Fransat HD

Darek-L
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 04 sie 2018, 21:47
Tuner: Vu+ solo2
Antena: 70 cm
Konwerter: Inverto twin
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

VU+ SOLO 2

#7

Post autor: Darek-L » 10 sie 2018, 12:57

Chciałbym tutaj publicznie podziękować Jackowi, który po nieudanych próbach naprowadzania mnie laika drogą e-mailową nie machnął ręką, tylko zdalnie (za pomocą odpowiedniego programu) połączył się z moim tunerem i wykonał całą pracę (podmiana oscama itd.) za mnie. Chapeau bas !



ODPOWIEDZ

Wróć do „VU+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość