podlaczenie vu+ solo 4k pomocy

Wszystko ona temat odbiorników VU+
fisior
nowy
nowy
Posty: 6
Rejestracja: 24 wrz 2016, 15:11
Tuner: vu+solo4k
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

podlaczenie vu+ solo 4k pomocy

#1

Post autor: fisior » 24 wrz 2016, 15:45

witam serdecznie.
moze zabrzmi glupio ale potrzebuje pomocy przy uruchomieniu mojego nowego tunera. sorki ze nie uzywam waszego jezyka ale poprostu jest mi on obcy. o lie mi wiadomo jest na nim zainstalowane Pli oscam e2 etc etc. kolejny problem to moj komputer. mam maca a wiekszosc programow jest na windows. udalo mi sie zainstalowac idreamx i polaczyc z tunerem. tuner do internetu i wszystko byloby ok gdyby nie fakt ze nie mam pojecia gdzie wpisac c- linijki. czy robie cos nie tak? wiem ze jestem zielony i nie bedzie latwo ale mysle ze warto sprobowac. moze gdzies cos kiedys ktos. serdecznie pozdrawiam



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12446
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 440 razy
Dostał Podziękowań: 549 razy
Kontakt:

podlaczenie vu+ solo 4k pomocy

#2

Post autor: zuchnet » 24 wrz 2016, 16:08

Jeśli masz zainstalowany oscam zaloguj się na niego poprzez webif (przeglądarkę) wcześniej skonfiguruj oscam.conf sekcja
[webif]
httpport = port
httpuser = login
httppwd = hasło
httprefresh = 5
httphideidleclients = 0
httpshowmeminfo = 1
httpshowuserinfo = 1
httpshowecminfo = 1
httpallowed = 127.0.0.1,0.0.0.0-255.255.255.255
httposcamlabel =
Aby się tam dostać musisz utworzyć połączenie FTP z twoim boxem i odnaleźć pliki konfiguracyjne oscama.
Później najwygodniej jest robić wszystko przez przeglądarkę i w tam też znajdziesz co gdzie wpisać jeśli chodzi o C line.
Za ten post użytkownik zuchnet otrzymał podziękowanie od:
fisior (25 wrz 2016, 14:23)


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

fisior
nowy
nowy
Posty: 6
Rejestracja: 24 wrz 2016, 15:11
Tuner: vu+solo4k
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

podlaczenie vu+ solo 4k pomocy

#3

Post autor: fisior » 24 wrz 2016, 19:04

dosc wysoko postawilem sobie poprzeczke i teraz musze ja przeskoczyc. nie powiem ze chodze ale raczej pelzam w ciemnosciach. kilka dni i wiele godz, mnostwo stron i nic. wybacz ale mozna prosciej?



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12446
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 440 razy
Dostał Podziękowań: 549 razy
Kontakt:

podlaczenie vu+ solo 4k pomocy

#4

Post autor: zuchnet » 24 wrz 2016, 19:13

Kolego moja propozycja na początek będzie taka. Na tą chwilę postaraj się okiełznać jako tako ogólne funkcjonowanie boxa czyli zmiana softu wgrywanie listy kanałów Blue Panel czy jak się to w przypadku VU nazywa czyli dodatki ekstra. Później pobaw się połączeniami FTP czy telnet i na samym końcu zostawmy sobie oscam. Bo tak jak dla mnie zaczynasz od nie tej strony oscam to już wisienka na torcie że tak to nazwę. Wiem zdaje sobie sprawę że chcesz od razu ale tak się nie da zabładzisz w tym wszystkim i rzucisz box w kąt.
Połączenia FTP i telnet to podstawa aby coś wgrać do boxa i zainstalować to tak na początek. Wiem że nie zachecilem cię ale tak to wygląda tym bardziej ze tak jak piszesz postawiłes sobie wysoko poprzeczkę.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Za ten post użytkownik zuchnet otrzymał podziękowanie od:
fisior (25 wrz 2016, 14:23)


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

fisior
nowy
nowy
Posty: 6
Rejestracja: 24 wrz 2016, 15:11
Tuner: vu+solo4k
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

podlaczenie vu+ solo 4k pomocy

#5

Post autor: fisior » 24 wrz 2016, 19:29

jesli jestem w bledzie to prosze o sprostowanie bo z tego co wiem to ja w tym boxie wszystko mam. gdy go kupowalem to ze wszyskim. oczywiscie pytanie dla znawcow a co rozumiem przez slowo wszystko. a mianowicie sa listu kanalow pli skorki image itp. natomoast czy to wystarczy to nie wiem, dlatego pytam wiedzacych. chodzilo mi o to ze mieszkam poza zasiegiem polskich platform i celem bylo podlaczenie boxa i ogladanie polskiej tv.



Awatar użytkownika
Jacek
Ekspert
Ekspert
Posty: 1936
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 80 razy
Kontakt:

podlaczenie vu+ solo 4k pomocy

#6

Post autor: Jacek » 24 wrz 2016, 20:50

Skoro dostałeś linijkę C to najprościej uruchomić ją na cccamie. Odbiorniki VU+ działają z emulatorem cccam. Jeśli jest on zainstalowany to plik cccam.cfg powinien być w folderze /etc lub /usr/keys i do tego pliku dopisujesz "dawcę". Oczywiście musisz mieć uruchomiony cccam w wersji 2.3.0 jeśli odbiornik jest dwugłowicowy.


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

fisior
nowy
nowy
Posty: 6
Rejestracja: 24 wrz 2016, 15:11
Tuner: vu+solo4k
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

podlaczenie vu+ solo 4k pomocy

#7

Post autor: fisior » 24 wrz 2016, 20:59

ale ja mam sccam i nie jestem pewien czy to to samo. probowalem dopisac ale nie chce popelnic bledu. jestem teraz nz webif i widze wszystko co mam ale dalej na sile nie kombinuje. chce miec pewnosc



fisior
nowy
nowy
Posty: 6
Rejestracja: 24 wrz 2016, 15:11
Tuner: vu+solo4k
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

podlaczenie vu+ solo 4k pomocy

#8

Post autor: fisior » 24 wrz 2016, 21:05

jestem na /etc/tuxbox/config/oscam i na tym mam oscam.ccache .conf .provid .server .srvid .user jesli dopisze c linijki to potem co?



fisior
nowy
nowy
Posty: 6
Rejestracja: 24 wrz 2016, 15:11
Tuner: vu+solo4k
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

podlaczenie vu+ solo 4k pomocy

#9

Post autor: fisior » 24 wrz 2016, 21:21

wlasnie widzialem poradnik tyle ze po niemiecku, z obrazkow widac ze gosc na tunerze wlacza openwebit dalej extension i dalej open multiboot. czy to cos musze uruchomic? a moze cos innego?



Awatar użytkownika
Jacek
Ekspert
Ekspert
Posty: 1936
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 80 razy
Kontakt:

podlaczenie vu+ solo 4k pomocy

#10

Post autor: Jacek » 26 wrz 2016, 9:35

marabut pisze:
Jacek pisze:Skoro dostałeś linijkę C to najprościej uruchomić ją na cccamie. Odbiorniki VU+ działają z emulatorem cccam...
spróbuj...
Z tego co pamiętam to VU+ działały z cccam (chyba. że mnie już pamięć zawodzi). Może nie doprecyzowałem. Zapewne nowy VU+ 4k ma zmieniony procesor.


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

ODPOWIEDZ

Wróć do „VU+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości