VU+ Power VU z DVBAPI

Wszystko ona temat odbiorników VU+
big-apple
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1099
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: SOLO 4k ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto premium
Podziękował: 10 razy
Dostał Podziękowań: 17 razy

VU+ Power VU z DVBAPI

#1

Post autor: big-apple » 11 lis 2017, 0:12

Pojawiła się aktualizacja sterowników pod
Duo2 Solo 2 Zero i chyba Ultimo 4k.

Dzięki którym Power Vu działaw emu dvbapi bez opcji stream relay którą należy teraz wyłączyć w opcjach oscama.


Działa na Ncam jak o Oscam

Obrazek
Obrazek

Nic nie wiem jednak czy to kwestia instalacji samym sterów czy wymagane jest całkowicie reinstall imaga.
Sporo osób obecnie testuje i jedni po instalacji sterów już nie moga odpalić boxa . Jednak nie wszyscy informują z którego modelu korzystają.

Jakiś komentarz w sprawie pakietów MTN z 20W i 57E które działają po aktualizacji Oscama także.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2017, 1:16 przez big-apple, łącznie zmieniany 1 raz.



Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12697
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 453 razy
Dostał Podziękowań: 573 razy
Kontakt:

VU+ Power VU z DVBAPI

#2

Post autor: zuchnet » 11 lis 2017, 5:11

U mnie wczoraj oscam "krzyczał" o aktualizacje do wersji 11392 ale nie wiem czy to jest z tym związane.


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, SF-8008,Openbox X-810, S3 mini II, AS-4K2X,TBS 6903

big-apple
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1099
Rejestracja: 09 sty 2011, 15:22
Tuner: SOLO 4k ,duo2
Antena: 94cm USASL
Konwerter: inverto premium
Podziękował: 10 razy
Dostał Podziękowań: 17 razy

VU+ Power VU z DVBAPI

#3

Post autor: big-apple » 12 lis 2017, 1:15

Na 20 west jest egzotyczna paczka kanałów w Power VU+. Jest tam kanał Sport 24 kierowany dla klientów lini lotniczych i ogólnie podróżnych i stamtąd leci przekaz . Mówią że jest potrzebna antena 115cm bo jest słaby sygnał.

To samo ale z nieco większa ilościa kanałów + HD działa z 57 east ale jednak w wiązce C .

Właśnie wszystko powyższe wymaga nowszego Oscama.

AFN ktoś odpalił na nowym VTI 11 tyle że po zainstalowaniu pobrał aktualizacje online i dopiero wtedy.

Obrazek



shrek17
Początkujący
Początkujący
Posty: 67
Rejestracja: 07 lip 2017, 21:04
Tuner: VU SOLO SE/FORMULER S TURBO
Antena: T90/TRIAX115
Konwerter: televes/inverto/inne
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 0

VU+ Power VU z DVBAPI

#4

Post autor: shrek17 » 12 lis 2017, 13:56

na najnowszym VTI 11.0.2 działa wszystko z pover vu , także AFN , sprawdziłem , oczywiscie aktualizacja sterów do tych co kolega wyżej pisał

oscam 11392 , tuner VU SOLO SE V2



jackob42
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 443
Rejestracja: 08 lut 2017, 17:18
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

VU+ Power VU z DVBAPI

#5

Post autor: jackob42 » 12 lis 2017, 14:06

A jak to wygląda z innym sprzętem i Image?NP Octagonem sf4008 trzeba zrobić jakieś dopiski do oscama emu 11391?Nie mam dostępu do tych satelit ale jestem ciekawy co i jak.



shrek17
Początkujący
Początkujący
Posty: 67
Rejestracja: 07 lip 2017, 21:04
Tuner: VU SOLO SE/FORMULER S TURBO
Antena: T90/TRIAX115
Konwerter: televes/inverto/inne
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 0

VU+ Power VU z DVBAPI

#6

Post autor: shrek17 » 12 lis 2017, 14:31

z octagonem to niewiem bo niemam takiego tunera , pytanie jaki tam procek jest ?? jeżeli mips to jest szansa , moge potwierdzić też ze wszystko to też działa na cryptobox 700 HD , osobiscie sprawdziłem



Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3162
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 98 razy
Dostał Podziękowań: 119 razy

VU+ Power VU z DVBAPI

#7

Post autor: toroidal68 » 12 lis 2017, 14:43

shrek17 pisze:
12 lis 2017, 14:31
z octagonem to niewiem bo niemam takiego tunera , pytanie jaki tam procek jest ?? jeżeli mips to jest szansa , moge potwierdzić też ze wszystko to też działa na cryptobox 700 HD , osobiscie sprawdziłem
======
Zrobilem aktualizacje oprogramowania ale wystapil jakis blad.
I mam teraz taka wersje.
Czy masz tak samo bo po takiej aktualizacji nie chce dzialac?
Czy musze wgrywac nowy soft z inna data?
Załączniki
Zrzut ekranu 2017-11-12 o 14.41.31.png


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
2szt Channel Master 180cm //75e-47.5w //Szwecja/2xCband/LR/VH/Ku/Ku L,R/
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-34W /Cband V/H i L/R / Ku-band/Kolowy L,R/

jackob42
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 443
Rejestracja: 08 lut 2017, 17:18
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

VU+ Power VU z DVBAPI

#8

Post autor: jackob42 » 12 lis 2017, 15:02

shrek17 pisze:
12 lis 2017, 14:31
z octagonem to niewiem bo niemam takiego tunera , pytanie jaki tam procek jest ?? jeżeli mips to jest szansa , moge potwierdzić też ze wszystko to też działa na cryptobox 700 HD , osobiscie sprawdziłem
Niestety nie mips rozumiem żeby odbierać trzeba dodatkowe klucze?



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1238
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD, VU+ UNO 4K SE
Antena: Laminas
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 36 razy
Dostał Podziękowań: 30 razy

VU+ Power VU z DVBAPI

#9

Post autor: davidec » 12 lis 2017, 15:15

Te nowe stery są do starszych modeli. Nie są dla modeli 4K. Wystarczy zajrzeć na stronę VTi - są wymienione modele. Tam jest inny procek niż w tych 4K. Może będą później albo w ogóle....


85e - 75e - 68,5e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 0,8w - 5w

Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3162
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 98 razy
Dostał Podziękowań: 119 razy

VU+ Power VU z DVBAPI

#10

Post autor: toroidal68 » 12 lis 2017, 16:04

Widze ze koledzy z forum nie bardzo chca sie podzielic informacjami na ten temat
Nie dziala :thumbsdown: Po wgraniu najnowszego VTI 11.02 oraz oscam 11392 i wpisaniu caid 0E00
Nadal nie ma obrazu.Pewnie juz nie swieci. :thumbsdown:


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
2szt Channel Master 180cm //75e-47.5w //Szwecja/2xCband/LR/VH/Ku/Ku L,R/
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-34W /Cband V/H i L/R / Ku-band/Kolowy L,R/

ODPOWIEDZ

Wróć do „VU+”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość