Express card > RS-232 (sterowniki)

Świat internetu, komputerów (Hardware&Software)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12615
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 443 razy
Dostał Podziękowań: 571 razy
Kontakt:

Express card > RS-232 (sterowniki)

#1

Post autor: zuchnet » 27 paź 2012, 22:39

Panowie jeśli ktoś dysponuje sterownikami pod Win XP przejściówki Best Connectivity Express card > RS-232 będę bardzo wdzięczny :yes:
System nowy a płyta z driverami gdzieś uciekła :hmmm:
Tak to wygląda
Załączniki
407587615_281.jpg


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, S3 Mini, S3 mini II, AS-4K2X, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, TBS 6903

Awatar użytkownika
joujoujou
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 545
Rejestracja: 12 lut 2009, 11:59
Tuner: AF-7018 UCI/ HDR-8130USB/ DRX 890/Nbox 500GB
Antena: Televes 1.1m offset/lidl 0.8m offset
Konwerter: Inverto,ALPS,GI,Palcom,LPU-403
Lokalizacja: Palmfield.
Podziękował: 34 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy
Kontakt:

#2

Post autor: joujoujou » 27 paź 2012, 22:50

Czy ta karta zgłasza się jakoś w managerze urządzeń?

Bo jeśli tak, to na podstawie informacji w zakładce "identyfikatory sprzętu" (VEN i DEV) da się stery wyguglać.

Zobacz tutaj:

http://forum-laptopy.info.pl/viewtopic.php?t=22


Zapraszam:

http://www.joujoujou.com/cm/index.php

Sprawy techniczne rozwiązujemy NA FORUM! Nie pytaj prywatnie.

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12615
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 443 razy
Dostał Podziękowań: 571 razy
Kontakt:

Express card > RS-232 (sterowniki)

#3

Post autor: zuchnet » 27 paź 2012, 23:32

Dzięki serdeczne za linka @joujoujou
Tak to wygląda w menedżer urządzeń :hmmm:
1.JPG
2.JPG
Zainstalowałem coś co znalazłem w sieci wcześniej ale to nie to metoda jaką sprawdzam czy gra to wysyłam listę do openboxa jak leci to znaczy ze stery OK jak po kilku sekundach wywala mi "disconect" to lipa :thumbsdown:
Tak jest w miarę bezpiecznie bo nie uwale tunera inaczej łączności nie mam jak sprawdzić, fw wysyłać się boje bo jak będzie nie tak to tuner leży :confused:

Edit:
Świetna storna @joujoujou :beer: gra wszystko jak należy i le czasu człowiek zaoszczędzi :cool2:


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, S3 Mini, S3 mini II, AS-4K2X, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, TBS 6903

Awatar użytkownika
joujoujou
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 545
Rejestracja: 12 lut 2009, 11:59
Tuner: AF-7018 UCI/ HDR-8130USB/ DRX 890/Nbox 500GB
Antena: Televes 1.1m offset/lidl 0.8m offset
Konwerter: Inverto,ALPS,GI,Palcom,LPU-403
Lokalizacja: Palmfield.
Podziękował: 34 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy
Kontakt:

#4

Post autor: joujoujou » 28 paź 2012, 1:18

Bardzo się cieszę, że się przydałem. :smile1:


Zapraszam:

http://www.joujoujou.com/cm/index.php

Sprawy techniczne rozwiązujemy NA FORUM! Nie pytaj prywatnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Internet i komputery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość