Błędy na forum

Uwagi, infomacje, komunikaty, propozycje dotyczące działalności forum Sat Club
ODPOWIEDZ
wiesio
nowy
nowy
Posty: 11
Rejestracja: 01 paź 2018, 22:01
Tuner: -
Antena: -
Konwerter: -
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 1 razy

Błędy na forum

#541

Post autor: wiesio » 29 paź 2018, 15:42

Roger pisze:
27 paź 2018, 19:18
@mp107 dobrze prawi.

Jeśli nie macie juz możliwości aktualizacji samego systemu z poziomu tel to przynajmniej starajcie sie miec aktualizowana na bieżąco przeglądarke.

Tak jak napisałem u mnie na bieżąco aktualizowanej przeglądarce problem, ani razu nie wystąpił po za nielicznymi tematami w których ktoś umieści np. Zdjęcie prowadzprowadzące z zewnętrznego adresu.
Android antyczny, Chrome aktualny. Problem występuje niemal za każdym razem.
Może niesłusznie założyłem, że Chrome ma swoją, niezależną od systemowej bazę certyfikatów?

Obrazki po http to zupełnie odrębny problem - mixed content



Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 16841
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 60 razy
Dostał Podziękowań: 350 razy

Błędy na forum

#542

Post autor: Carmen » 31 paź 2018, 8:45

Dzisiaj pojawia się czasami coś takiego:

Error 509 / Błąd 509
Przekroczenie parametrów bezpieczeństwa serwera
Informacje dla administratora:

Szczegółowe informacje dotyczące błędu 509 zamieściliśmy pod adresem: https://www.iq.pl/pomoc/29/235


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history <object width="290"

Obrazek

Awatar użytkownika
cybertom
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 326
Rejestracja: 26 wrz 2011, 0:36
Tuner: U2C Denys
Antena: Laminas AS-1500
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 9 razy
Dostał Podziękowań: 25 razy

Błędy na forum

#543

Post autor: cybertom » 27 sty 2019, 8:43

Od wczoraj, każdorazowe wejście na stronę wymaga logowania


Obrazek


Laminas AS-1500 + obrotnica Jaeger SMR 1224 80E - 45W
OPTICUM HD TS 9600, U2C Denys H.265

Awatar użytkownika
Roger
Admin
Admin
Posty: 3022
Rejestracja: 11 lut 2009, 20:12
Tuner: nBox
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 160 razy
Dostał Podziękowań: 37 razy
Kontakt:

Błędy na forum

#544

Post autor: Roger » 27 sty 2019, 10:12

Już powinno być ok



Maik
DX-er
DX-er
Posty: 542
Rejestracja: 05 gru 2009, 22:09
Tuner: Openbox S2 Mini, Opticum HD X403p, Ferguson AF5018
Antena: Svensat-Żniniewicz,2m, parabola, alum.,+ Mabo 1,2m
Konwerter: Alyno=C+Ku. Inverto x4=Ku
Lokalizacja: Gdańsk [54.39,18.61]
Podziękował: 57 razy
Dostał Podziękowań: 56 razy

Błędy na forum

#545

Post autor: Maik » 04 cze 2019, 20:25

2019-06-04
Dzisiaj pojawił się problem z otworzeniem strony naszego forum.
W systemie Windows XP pojawia się komunikat.

„Ta witryna jest nieosiągalna
Strona internetowa pod adresem search.php?search_id=newposts&sid=036f6 ... dd634b8235 może być tymczasowo niedostępna lub została na stałe przeniesiona pod nowy adres internetowy.”

W systemie Linux forum działa bez problemu.

Maik


Antena: 2m, Svensat-Żniniewicz, parabola.
Konwertery: 1) zez- Ku, Inverto RED, V/H. 2) zez-Ku, Inverto BLACK Premium, V/H,
3) ognisko-Alyno C(R/L)+Ku(V/H),
4) zez-Ku, Inverto IDLP 405L, V/H,
5) zez-Ku, Inverto IDLP 405L, R/L.
Siłownik: 24” Super Jack [heavy]
Zasięg odbioru: 13E do 80E.
Tunery: 1) OpenBox S2 mini HD, 2) Opticum HD X403p, 3) Ferguson AF 5018 CI.

kondon6@gmail.com
Bywalec
Bywalec
Posty: 129
Rejestracja: 30 kwie 2017, 9:42
Tuner: SOLO4K
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

Błędy na forum

#546

Post autor: kondon6@gmail.com » 19 cze 2019, 16:51

Od jakiegoś czasu mniej więcej od początku Czerwca mam problem żeby wejść na forum przez Tapatalk.
Czy to jest tylko u mnie,czy to jest jakiś większy problem?



kondon6@gmail.com
Bywalec
Bywalec
Posty: 129
Rejestracja: 30 kwie 2017, 9:42
Tuner: SOLO4K
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy

Błędy na forum

#547

Post autor: kondon6@gmail.com » 09 lip 2019, 16:04

Nikt nie korzysta z Tapatalka do przeglądania tego forum?



ODPOWIEDZ

Wróć do „Funkcjonowanie forum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość