Pomoc w doborze multiswitcha / rozdzielacza

Jeśli masz problemy, chcesz zadać pytania, podzielić się swoimi doświadczeniami, to pisz tutaj. Telewizja satelitarna FORUM.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peyu

Przyjaciel Forum
Posty: 3111
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Podziękował: 55 razy
Dostał Podziękowań: 125 razy
Kontakt:

Pomoc w doborze multiswitcha / rozdzielacza

Post autor: Peyu » 05 gru 2017, 22:11

Wiec powiem ci podłączone jest ok dziwi mnie jedynie ten spadek sygnału po włączeniu drugiego dekodera czy nie emituje on przypadkiem jakiegoś napięcia niepotrzebnego.I czy te mniejsze wskazania jakości sa utrudnieniem w oglądaniu??


Awatar użytkownika
moons

Przyjaciel Forum
Posty: 909
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 42 razy

Pomoc w doborze multiswitcha / rozdzielacza

Post autor: moons » 24 gru 2017, 11:24

Czy takim cudem za 10 zł rozdzielę sygnał z anteny sat na dwa dekodery sat?
http://www.hollex.pl/akcesoria/rozgalez ... sat-rsat-2
Na antenie mam zamontowany pojedynczy konwerter i chcę tylko móc korzystać z tej anteny na jednym dekoderze, czyli jeden wyłączony a wtedy oglądam drugi albo wyłączam drugi i oglądam pierwszy. Ewentualnie co zastosować żeby była taka możliwość?
Pozdrawiam


swiezak82

nowy
Posty: 31
Rejestracja: 14 cze 2017, 0:22
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 0

Re: Pomoc w doborze multiswitcha / rozdzielacza

Post autor: swiezak82 » 29 gru 2017, 21:07

@moons Powinno działać bez problemu przy włączonym tylko jednym dekoderze w tym samym momencie.

@Peyu
Trochę potestowalem i wygląda na to że jak wyłącze zasilanie LNB to jest ok. Podłączone mam do tego sumatora tylko jeden dekoder teraz. Tak to wygląda
https://youtu.be/a378DdcbCaM
Jutro podłącze drugi dekoder do sumatora i zobaczę jak to wygląda. Ale z tego co czytałem u ruskich na forum to ktoś pisał, że ma podobnie. Więc może to być wina dekodera.


ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość