Problem

Świat internetu, komputerów (Hardware&Software)
Awatar użytkownika
Tomek22
DX-er
DX-er
Posty: 3049
Rejestracja: 05 cze 2010, 12:25
Tuner: Prof 7301 S2
Antena: Mabo 1.80m
Konwerter: Inverto Black Ultra z Mifferem 58mm.
Lokalizacja: Łódź Centrum N51°49 E19°26
Podziękował: 971 razy
Dostał Podziękowań: 282 razy

Problem

#31

Post autor: Tomek22 » 25 kwie 2015, 7:40

przy 1GB ramu to lepiej 32bity. 64bitowy system w szybkim czasie zapcha pamięć 1GB, zacznie mielić dysk, a praca na takim kompie stanie się koszmarem.

Hmm.. Jeśli jednak tylko do tbsa to może wgrać xp? Wiem że system stary i bez wsparcia ale trzeba tę opcje wziąć pod uwagę.

Paweł masz płytę z systemem? Windowsem 7 lub XP?
Za ten post użytkownik Tomek22 otrzymał podziękowanie od:
pawelwa (25 kwie 2015, 17:41)


Prof 7301 S2
Zestaw Odbiorczy:
Mabo 1.80m 93.5*E-40.5*W(bez 76.5*E i 78*E) Ku: Inverto Black Ultra (przerobiony) C: Kaonsat KS-N201G
WiMAX interference (od 3530MHz do 3790MHz duże zakłócenia)
Invacom SNF-031, Siłownik 24', Deklinacja 12'

pawelwa
Ekspert
Ekspert
Posty: 5493
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 267 razy
Dostał Podziękowań: 279 razy
Kontakt:

Problem

#32

Post autor: pawelwa » 25 kwie 2015, 18:16

Tomek mam Win7 a jak potrzeba RAMu więcej to dokupię :smile1:



Awatar użytkownika
Jurkins
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 317
Rejestracja: 05 maja 2009, 16:49
Tuner: Octagon SF4008
Antena: Laminas AS270
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Klęczany/Nowy Sącz
Podziękował: 7 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy

Problem

#33

Post autor: Jurkins » 01 maja 2015, 8:34

A ja myślałem, że wybór systemu zależy od procesora - procek x32 albo x64 i taki też system dla niego.
Dla Win7 to 1GB może być za mało, choć przy używaniu samej karty może być ok. Identycznie mam przy starym desktopie (XP, 512RAM)- karta chodzi ładnie, ale próba odpalenia karty... i do tego Chrome'a często kończy się zawiasem.
Pomysł kolegi Tomek22, z postawieniem XP uważam, za trafiony. Myślę że nie ma co się pakować w bardziej wymagający system, skoro kolega chce obsłużyć tylko kartę.

Sama instalacja, jezeli dane nie są potrzebne to bajka. Wkłada kolega płytę do napędu, restartuje PC i w trakcie jego uruchamiania naciska ESC lub F11 lub F12 (Nie dość że nie zawsze jest ten sam, to wiecznie zapominam który), powinno pokazać się BOOT MENU, tam wybiera kolega start z płyty (nazwa napędu). Reszta to już właściwie postępowanie za instrukcjami (przy formatowaniu tylko trzeba zwolnić troszkę tempo) i w sumie tyle. To opis tak ogólny, że można go podciągnąć tak pod XP jak i pod Win7. A dziś, najpóźniej jutro czeka mnie reinstalacja Win7 właśnie :construction:


2x Corab ASC800 | Famaval 110LH | 2x Laminas AS130 | 2x Laminas AS270 :construction:
Octagon SF4008 | DenysHD H.265 | Ferguson250C | Freguson 120C | Ferguson T650i | Evobox PVR
SIRIO GPE-27 | Dipol 3/RZ B | 1/5-12 | 4/5-12 | ATX-91 | Colinear ADS-B
Inverto C-Band | Black Ultra | Red Extend | Sharp
Cyfrowy Polsat [Familijny MAX HD | Sport HD | Film HD | Cinemax HD | Eleven Sports HD | Polsat Sport Premium | HBO HD ] | NC+ [Start+ | 8xCanal+ | C+4K ]

pawelwa
Ekspert
Ekspert
Posty: 5493
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 267 razy
Dostał Podziękowań: 279 razy
Kontakt:

Problem

#34

Post autor: pawelwa » 08 sty 2016, 12:54

Koledzy ma ktoś pomysł jak sobie z tym poradzić.
Załączniki
1.JPG



Awatar użytkownika
Jurkins
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 317
Rejestracja: 05 maja 2009, 16:49
Tuner: Octagon SF4008
Antena: Laminas AS270
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Klęczany/Nowy Sącz
Podziękował: 7 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy

Problem

#35

Post autor: Jurkins » 08 sty 2016, 14:02

o ile się nie mylę, to czasami wystarczy zapytać google.

LINK
Za ten post użytkownik Jurkins otrzymał podziękowanie od:
pawelwa (08 sty 2016, 15:05)


2x Corab ASC800 | Famaval 110LH | 2x Laminas AS130 | 2x Laminas AS270 :construction:
Octagon SF4008 | DenysHD H.265 | Ferguson250C | Freguson 120C | Ferguson T650i | Evobox PVR
SIRIO GPE-27 | Dipol 3/RZ B | 1/5-12 | 4/5-12 | ATX-91 | Colinear ADS-B
Inverto C-Band | Black Ultra | Red Extend | Sharp
Cyfrowy Polsat [Familijny MAX HD | Sport HD | Film HD | Cinemax HD | Eleven Sports HD | Polsat Sport Premium | HBO HD ] | NC+ [Start+ | 8xCanal+ | C+4K ]

pawelwa
Ekspert
Ekspert
Posty: 5493
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:11
Podziękował: 267 razy
Dostał Podziękowań: 279 razy
Kontakt:

Problem

#36

Post autor: pawelwa » 08 sty 2016, 15:07

pawelwa pisze:Koledzy ma ktoś pomysł jak sobie z tym poradzić.
Problem rozwiązany :smile1:
Bardzo Dziękuje Tomkowi za pomoc :beer:
Jurkins pisze:o ile się nie mylę, to czasami wystarczy zapytać google.
Wiem że można próbowałem ,ale dla mnie to trochę za trudne i dlatego pytałem :thumbsdown:



ODPOWIEDZ

Wróć do „Internet i komputery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość