Openbox seria SX (4/6)

Wszystko na temat odbiorników marki Openbox
ODPOWIEDZ
cosiek13
Początkujący
Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 22 cze 2015, 17:03
Tuner: sx6
Antena: 120
Konwerter: quad
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 1 razy

Openbox seria SX (4/6)

#561

Post autor: cosiek13 » 07 mar 2016, 10:38

no more capacity of ci raz wyskakuje raz nie o co chodzi bo szlag mnie trafia czym to jest spowodowane ?



Awatar użytkownika
incognito
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 385
Rejestracja: 11 lut 2009, 22:00
Tuner: Openbox SX6 HD CI+
Antena: Mabo 115, Corab 90
Konwerter: Twin GI-202 (Mabo), MTI AP8-T2N RC (Corab)
Lokalizacja: Mazury
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 8 razy

Openbox seria SX (4/6)

#562

Post autor: incognito » 07 mar 2016, 12:24

Ja mam w SX6 wersję 3.02.25 i w download nie pokazuje mi 3.02.28. Dlaczego? Czy mogę wgrać nową wersję przez USB bez problemów?


Mabo 115+Twin GI-202+siłownik SuperJack 18" 62E-5W
Mabo 105+Inverto Black Ultra+Inverto Ka Band+Stab HH90 45E-3E
Corab 90 (tymczasowo w piwnicy)
Openbox SX6, Openbox S3 Mini HD, Revez HDS610

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12409
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 440 razy
Dostał Podziękowań: 545 razy
Kontakt:

Openbox seria SX (4/6)

#563

Post autor: zuchnet » 07 mar 2016, 12:34

Można a nawet trzeba :smile1:
Za ten post użytkownik zuchnet otrzymał podziękowanie od:
incognito (07 mar 2016, 12:51)


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

cyfrowy 80
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 639
Rejestracja: 25 wrz 2015, 20:50
Tuner: U2C Denys H.265 PRO COMBO
Antena: 90 corab + Multifocus E85
Konwerter: 7E,5E,13E,16E,19E,23,5E,28,2E,1W,4W,5W,9E,10E
Lokalizacja: Klodzko
Podziękował: 161 razy
Dostał Podziękowań: 16 razy

Openbox seria SX (4/6)

#564

Post autor: cyfrowy 80 » 12 mar 2016, 19:16

Witam mam tytanie czy w openboxie sx6 jest mozliwos wlozenia karty smard hd i modolu thk hd



Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 16166
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 57 razy
Dostał Podziękowań: 343 razy

Openbox seria SX (4/6)

#565

Post autor: Carmen » 16 mar 2016, 7:44

Ja wczoraj zostałem szczęśliwym (no może nie do końca) posiadaczem SX6. Nie miałem zbytnio czasu, ale wieczorem podłączyłem go, zmieniłem oprogramowanie i oczywiście coś musiało mnie na początek zniechęcić .... :no: Tuner zaliczył w ciągu godziny 4 zwiechy. Nie rozpoznaje dongla dvbt (chociaż menu strojenia naziemnego się pojawia - sygnału jednak brak). No i największa obawa - zacząłem oczywiście od testu na 28E. W zasadzie wyglądało wszystko dobrze (w przeciwieństwie do wcześniejszych doświadczeń z SX9 Twin). Dotarłem jednak do transpondera 11386H i tu klops. Na DR.HD Grand sygnał w całej okazałości (ze sporym zapasem), tymczasem na SX6 zero! Tyle na "dobry" początek .... .


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history <object width="290"

Obrazek

Awatar użytkownika
Peyu
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3370
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Podziękował: 59 razy
Dostał Podziękowań: 151 razy
Kontakt:

Openbox seria SX (4/6)

#566

Post autor: Peyu » 16 mar 2016, 7:59

Dziwne bo u mnie na 3m na tym tp gdzie są same kodowane kanały mam 57% a na 2m mam 21%. Co do dvb-t nie pomogę bo nie mam dongla zwiechy jak narazie nie zaliczyłem ani jednej. Sprawdź jaki masz soft czy najnowszy??



Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 16166
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 57 razy
Dostał Podziękowań: 343 razy

Openbox seria SX (4/6)

#567

Post autor: Carmen » 16 mar 2016, 8:13

Piotrze 3.02.25.
Najbardziej martwi mnie ten 11386H :no:


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history <object width="290"

Obrazek

Awatar użytkownika
pkpk
DX-er
DX-er
Posty: 3284
Rejestracja: 22 maja 2010, 17:12
Lokalizacja: 19.4E 51.4N
Podziękował: 354 razy
Dostał Podziękowań: 331 razy

Openbox seria SX (4/6)

#568

Post autor: pkpk » 16 mar 2016, 8:54

Jaki masz typ dongla dvbt?
Zawieszanie mam sporadycznie na sygnałach, które są na granicy odbioru (3.02.28).


87.5E-50.0W, ofc-1200, ofc-1100, mesh 180, Denys, SX6, B6

Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 16166
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 57 razy
Dostał Podziękowań: 343 razy

Openbox seria SX (4/6)

#569

Post autor: Carmen » 16 mar 2016, 8:58

Taki:
Załączniki
dongl.jpg
Za ten post użytkownik Carmen otrzymał podziękowanie od:
pkpk (16 mar 2016, 9:03)


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history <object width="290"

Obrazek

Awatar użytkownika
zuchnet
Admin
Admin
Posty: 12409
Rejestracja: 13 lut 2009, 19:24
Tuner: Dr.HD, Openbox, TBS 6983
Antena: 2m, OFC 1200, AS-130
Konwerter: Inverto White Flansh
Lokalizacja: Lubartów 51.44°N 22.68°E
Podziękował: 440 razy
Dostał Podziękowań: 545 razy
Kontakt:

Openbox seria SX (4/6)

#570

Post autor: zuchnet » 16 mar 2016, 20:14

Radek w pierwszej kolejności zrób factory reset a następnie data reset. U mnie tuner nie pamiętam kiedy zaliczył zwieche zdarza mu się nie powiem ale są to.sporadyczne przypadki.
Dongla musze sprawdzić na każdym porcie USB nie skanuje kanałów DVB-T ?


Parabola 200 (98e-53w), AS-120 , AS-130
3xT90 (95e-60e),(42e-4w),(5w-45w)

STB:DM 920UHD, DM 900UHD, 7020HD, Openbox X-810, AS-4KCI ,AS-1, AS-2, SX88, TBS 6903

ODPOWIEDZ

Wróć do „Openbox”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości