Błędy na forum

Uwagi, infomacje, komunikaty, propozycje dotyczące działalności forum Sat Club
ODPOWIEDZ
Robinson
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 322
Rejestracja: 11 mar 2012, 22:08
Tuner: ET9000
Antena: Mabo 115
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 32 razy
Dostał Podziękowań: 15 razy

Błędy na forum

#451

Post autor: Robinson » 03 mar 2016, 20:06

Od co najmniej kilkunastu dni mam taki przypadek, że klikając na "zobacz nowe posty", a następnie na "pokaż pierwszy nieprzeczytany post" (czyli ten kartonik) temat otwiera się o wiele wcześniej niż faktycznie pierwszy nieprzeczytany post.
Zauważyłem to na 2 różnych komputerach (przeglądarka Firefox).
Może nie dzieje się to zawsze, ale na 2-3 tematach bardzo często, np. na temacie o pogodzie.



Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 16167
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 57 razy
Dostał Podziękowań: 343 razy

Błędy na forum

#452

Post autor: Carmen » 08 mar 2016, 13:12

Nie mogę w tej chwili załączyć żadnego obrazka. za każdym razem otrzymuję komunikat o błędnym pliku.
Ok, po kilku minutach ruszyło :yes:


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history <object width="290"

Obrazek

Awatar użytkownika
Peterownys
Początkujący
Początkujący
Posty: 36
Rejestracja: 18 cze 2016, 16:09
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 4 razy

Błędy na forum

#453

Post autor: Peterownys » 22 lip 2016, 19:19

Dzisiaj rano coś było nie tak z Forum, nie można było wejść na stronę (wyświetlał się error). Po za tym, wchodząc w strone z przypomnieniem adresu e-mail, widzimy takie coś:
Załączniki
satclub.png



Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 16167
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 57 razy
Dostał Podziękowań: 343 razy

Błędy na forum

#454

Post autor: Carmen » 09 sie 2016, 8:15

Nie wiem, czy to błąd, czy może zamierzone działanie?
Po napisaniu postu pojawia się okienko (jak zawsze zresztą), ale wcześniej po kilku sekundach automatycznie wracało do tematu. Teraz jednak tak zostaje i trzeba klikać, by powrócić:
Załączniki
w.jpg
w.jpg (7.58 KiB) Przejrzano 1347 razy


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history <object width="290"

Obrazek

Awatar użytkownika
Peyu
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3370
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Podziękował: 59 razy
Dostał Podziękowań: 151 razy
Kontakt:

Błędy na forum

#455

Post autor: Peyu » 09 sie 2016, 9:25

Tez tak mam.



Awatar użytkownika
inki
DX-er
DX-er
Posty: 1346
Rejestracja: 10 sty 2013, 20:59
Tuner: openbox i ariva
Antena: Mabo 180cm
Konwerter: inny
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 149 razy
Dostał Podziękowań: 88 razy

Błędy na forum

#456

Post autor: inki » 09 sie 2016, 13:21

Nasz sprzęt TV-SAT pojawia się BŁĄD 404


Mabo 1.80cm KU ( 62E- 50W )
Gosat 1.50cm C (87E- 47,5W )
Laminas 120cm KU (90E-50W)

Awatar użytkownika
Carmen
DX-er
DX-er
Posty: 16167
Rejestracja: 12 lut 2009, 12:01
Tuner: F15, DM900, SF4008, AS1,
Antena: 90, 120,190, 180, 310
Lokalizacja: 52 50N 15 50E
Podziękował: 57 razy
Dostał Podziękowań: 343 razy

Błędy na forum

#457

Post autor: Carmen » 09 sie 2016, 13:59

BŁĄD 404 - teraz również w tematach szczegółowych satelitarnego nieba.


Parabola 190cm C-band
Offset Channel Master 180cm Ku Band (archiwum), na dachu Laminas 180cm
Famaval 310cm Ku
Echostar 120cm (28E)
Openbox X-820 oraz X-810; Dr HD F15; DR HD Grand; TBS69xx

https://www.wunderground.com/personal-w ... N3#history <object width="290"

Obrazek

Awatar użytkownika
Roger
Admin
Admin
Posty: 3021
Rejestracja: 11 lut 2009, 20:12
Tuner: nBox
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 161 razy
Dostał Podziękowań: 37 razy
Kontakt:

Błędy na forum

#458

Post autor: Roger » 09 sie 2016, 15:10

Naprawione



Awatar użytkownika
marrak
Początkujący
Początkujący
Posty: 42
Rejestracja: 14 sty 2015, 22:53
Tuner: Dreambox DM 525 HD/Ferguson Ariva 210 Combo
Antena: 6x
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

Błędy na forum

#459

Post autor: marrak » 13 sie 2016, 10:37

Jeszcze kilka dni temu przeglądarka wyświetlała tytuł strony jako nazwę działu w którym jestem, a teraz jest zawsze Forum TV-SAT.
Możecie poprawić żeby było tak jak dawniej?


press the red button
42E <-> 30W: 115cm 12.5W&15W; 110cm 7E; 100cm 27.5W; 90cm 9E&4.8E; 80cm 13E&19.2E; 80cm 28.2E&39E;

Awatar użytkownika
Roger
Admin
Admin
Posty: 3021
Rejestracja: 11 lut 2009, 20:12
Tuner: nBox
Lokalizacja: Katowice
Podziękował: 161 razy
Dostał Podziękowań: 37 razy
Kontakt:

Błędy na forum

#460

Post autor: Roger » 17 sie 2016, 18:13

Carmen pisze:Nie wiem, czy to błąd, czy może zamierzone działanie?
Po napisaniu postu pojawia się okienko (jak zawsze zresztą), ale wcześniej po kilku sekundach automatycznie wracało do tematu. Teraz jednak tak zostaje i trzeba klikać, by powrócić:
Naprawione, teraz w ogóle nie ma tago komunikatu i myślę, że tak jest lepiej :smile1:
Za ten post użytkownik Roger otrzymał podziękowanie od:
Carmen (17 sie 2016, 20:15)



ODPOWIEDZ

Wróć do „Funkcjonowanie forum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość