Lg tv tuner sat problem z dzwiękiem HD

Jeśli masz problemy, chcesz zadać pytania, podzielić się swoimi doświadczeniami, to pisz tutaj. Telewizja satelitarna FORUM.
ODPOWIEDZ
DarekNapa
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 16 gru 2016, 23:50
Tuner: Lg49LH541V-ZD
Antena: 100
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Lg tv tuner sat problem z dzwiękiem HD

#1

Post autor: DarekNapa » 17 gru 2016, 0:00

Witam , mam tv lg 49LH541V-ZD, z tunerem sat i gniazdem modułu w ktorym mam cam polsatu. Wszystko dziala jak nalezy, ale... na kanałach HD glos sie przycina, w krotkich odstepach czasu, zanika na jakas sekunde. Gdy podlacze na osobnym dekoderze ariva 220 combo wszystko jest ok. Sila sygnalu sat 87% jakosc sygnalu 50-70% antena 100cm, miejsce Cypr. Moze to wina jakosci sygnału? To czemu na osobnym tunerze dzwiek jest ok? Dodam ze na kanałach bez HD dziala ok. Dziekuje za karzda pomoc, juz w ustawieniach tunera w tv juz zmienialem na rozne opcje dzwiekowe i nic.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk



Awatar użytkownika
vlad1997
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 589
Rejestracja: 16 wrz 2010, 22:21
Tuner: HDBOX9105+E2
Antena: td64
Konwerter: inverto
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 42 razy

Lg tv tuner sat problem z dzwiękiem HD

#2

Post autor: vlad1997 » 17 gru 2016, 11:18

Bo ariva ma oprogramowanie które działa a LG ma tuner sat wmontowany jako moduł do telewizora i oprogramowanie na rynek europejski a nie dedykowany dla potrzeb platformy a jak wiadomo moduły nawet tego samego systemu w różnych krajach mają różne modyfikacje i z współpracą jest czasami tragicznie.
Za ten post użytkownik vlad1997 otrzymał podziękowanie od:
Roger (17 gru 2016, 15:33)


sprzęt jaki wpadnie do testów co jakiś czas inny

DarekNapa
nowy
nowy
Posty: 2
Rejestracja: 16 gru 2016, 23:50
Tuner: Lg49LH541V-ZD
Antena: 100
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 0

Lg tv tuner sat problem z dzwiękiem HD

#3

Post autor: DarekNapa » 17 gru 2016, 18:00

Ale w tv jak ustawiam satelite to pokazuje mi jaka platforme wybrac, jest polsat nc+ i reszta



Awatar użytkownika
Peyu
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3425
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:09
Tuner: Wiele
Antena: Orbitron 3m MESH
Konwerter: Inverto KU C-band
Lokalizacja: Wielkopolska Leszno
Podziękował: 59 razy
Dostał Podziękowań: 155 razy
Kontakt:

Lg tv tuner sat problem z dzwiękiem HD

#4

Post autor: Peyu » 17 gru 2016, 20:05

Tak tv mają możliwość takiego wyboru ale pamiętaj to nigdy nie będzie pracowało jak tuner,dlatego są takie kłopoty nie jestem zwolennikiem takiej opcji dla jakiejkolwiek platformy.



Awatar użytkownika
vlad1997
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 589
Rejestracja: 16 wrz 2010, 22:21
Tuner: HDBOX9105+E2
Antena: td64
Konwerter: inverto
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 0
Dostał Podziękowań: 42 razy

Lg tv tuner sat problem z dzwiękiem HD

#5

Post autor: vlad1997 » 17 gru 2016, 21:38

Producenci tacy jak ferguson, globo dbają o współpracę z modułami a producenci tv na teraz raczej o smarta i usługi po sieci niż pracę tunera satelitarnego.


sprzęt jaki wpadnie do testów co jakiś czas inny

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości