Openbox SX9 Combo HD CI+

Wszystko na temat odbiorników marki Openbox
trzeci
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 01 lut 2017, 10:03
Tuner: OPENBOX SX9
Konwerter: twin
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

Openbox SX9 Combo HD CI+

#151

Post autor: trzeci » 11 lut 2017, 8:33

Witam,
Odpala . Czy to jest z modułu CP ? Czy program jest kodowany ?
Pozdrawiam i DZIĘKI za pomoc .



Awatar użytkownika
pkpk
DX-er
DX-er
Posty: 3589
Rejestracja: 22 maja 2010, 17:12
Lokalizacja: 19.4E 51.4N
Podziękował: 385 razy
Dostał Podziękowań: 344 razy

Openbox SX9 Combo HD CI+

#152

Post autor: pkpk » 11 lut 2017, 8:55

Bez modułu CP, nagrano niekodowany STARS.TV z 10911 V 27500


Laminas 120cm, 110cm, mesh 180cm, Octagon SF8008

trzeci
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 01 lut 2017, 10:03
Tuner: OPENBOX SX9
Konwerter: twin
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 0

Openbox SX9 Combo HD CI+

#153

Post autor: trzeci » 11 lut 2017, 9:30

OK , u mnie też nagrywa z niekodowanych - gorzej z kodowanymi.
Czy wiesz może jak zainstalować pluginy na tym tunerze. Postępuje zgodnie z instrukcją , czyli :
1. Ściągam plugin w zip
2. nagrywam na pena
3. Rozpakowuje :"tutaj"
4. Wkładam z przodu do tunera
5. Tuner go nie widzi



Awatar użytkownika
pkpk
DX-er
DX-er
Posty: 3589
Rejestracja: 22 maja 2010, 17:12
Lokalizacja: 19.4E 51.4N
Podziękował: 385 razy
Dostał Podziękowań: 344 razy

Openbox SX9 Combo HD CI+

#154

Post autor: pkpk » 11 lut 2017, 9:43



Laminas 120cm, 110cm, mesh 180cm, Octagon SF8008

Awatar użytkownika
Slavio
DX-er
DX-er
Posty: 2420
Rejestracja: 12 lut 2009, 6:39
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 92 razy
Dostał Podziękowań: 271 razy

Openbox SX9 Combo HD CI+

#155

Post autor: Slavio » 01 maja 2017, 13:28

SX9 Combo + Dysk HDD 2.5'' z systemem plików NFTS
i za nic nie mogę uruchomić nagrywania.

Soft 3.02.60 i 3.02.75 pobrany z poziomu odbiornika nic nie zmienia.
W czym tkwi problem?


Mabo 1.15m+SG2100, Laminas AS-130+SG2100, Mabo 1.25m @40.5°W, Otis 1.25m @90°E
Parabola Żniniewicz 150cm [stand by]
Openbox F-500 / X-730PVR / X-800 / X-820 CI / Azbox Elite HD / Dr.HD D15 / Prof. 7301

lahcim
DX-er
DX-er
Posty: 477
Rejestracja: 18 sie 2014, 13:47
Antena: Laminas ofc1200
Konwerter: Best quad
Lokalizacja: Okolice Katowic
Podziękował: 14 razy
Dostał Podziękowań: 40 razy

Openbox SX9 Combo HD CI+

#156

Post autor: lahcim » 01 maja 2017, 14:02

Mam również problemy z tym nagrywaniem na sx9 twin. Dopiero jak przełącze na kanał z 13 east to nagrywanie jest dostępne , natomiast jak załącze tuner na kanale np z 46 east to pokazuje błąd nagrywania. Wiem że to brzmi absurdalnie ale już się przyzwyczaiłem że tunery sat mają swoje dziwactwa.


Laminas ofc1200 polarmount ( 40.5 W-90 E )
Tuner Dr.hd F15 , Dr.hd F16 , Openbox SX9 TWIN.

Awatar użytkownika
Slavio
DX-er
DX-er
Posty: 2420
Rejestracja: 12 lut 2009, 6:39
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 92 razy
Dostał Podziękowań: 271 razy

Openbox SX9 Combo HD CI+

#157

Post autor: Slavio » 01 maja 2017, 14:11

Bo to jest absurdalne :wall:
To co możemy nagrywać tylko na 13E :w00t:
Ja pier*ole! :slap:

Trzeba spróbować z innymi softami na ten odbiornik.
Dostępny jest inny soft na te pudełko: FAC.S9COMBO(Droid2)CIP.v3.01.51.2014Feb21

http://опенбокс.рф/category/openbox-sx9 ... -soft.html


Mabo 1.15m+SG2100, Laminas AS-130+SG2100, Mabo 1.25m @40.5°W, Otis 1.25m @90°E
Parabola Żniniewicz 150cm [stand by]
Openbox F-500 / X-730PVR / X-800 / X-820 CI / Azbox Elite HD / Dr.HD D15 / Prof. 7301

lahcim
DX-er
DX-er
Posty: 477
Rejestracja: 18 sie 2014, 13:47
Antena: Laminas ofc1200
Konwerter: Best quad
Lokalizacja: Okolice Katowic
Podziękował: 14 razy
Dostał Podziękowań: 40 razy

Openbox SX9 Combo HD CI+

#158

Post autor: lahcim » 01 maja 2017, 14:31

Nie no spokojnie, jak przełącze czy załącze na kanale z 13 east to już później po przełączeniu na inną pozycję sat tuner nagrywa. To samo dotyczy timeshift.


Laminas ofc1200 polarmount ( 40.5 W-90 E )
Tuner Dr.hd F15 , Dr.hd F16 , Openbox SX9 TWIN.

Awatar użytkownika
pkpk
DX-er
DX-er
Posty: 3589
Rejestracja: 22 maja 2010, 17:12
Lokalizacja: 19.4E 51.4N
Podziękował: 385 razy
Dostał Podziękowań: 344 razy

Openbox SX9 Combo HD CI+

#159

Post autor: pkpk » 01 maja 2017, 15:14

Wybróbuj soft bez CI+ FAC.OPENBOX.SX9COMBO.NN.v3.02.75.20170206
Właśnie nagrywałem z 38*E i 1*W. :yes:
Za ten post użytkownik pkpk otrzymał podziękowanie od:
Slavio (01 maja 2017, 18:42)


Laminas 120cm, 110cm, mesh 180cm, Octagon SF8008

Awatar użytkownika
Slavio
DX-er
DX-er
Posty: 2420
Rejestracja: 12 lut 2009, 6:39
Lokalizacja: Bytom
Podziękował: 92 razy
Dostał Podziękowań: 271 razy

Openbox SX9 Combo HD CI+

#160

Post autor: Slavio » 01 maja 2017, 18:42

lahcim pisze:Nie no spokojnie, jak przełącze czy załącze na kanale z 13 east to już później po przełączeniu na inną pozycję sat tuner nagrywa. To samo dotyczy timeshift.
Raz mi się udało, po przełączeniu z 83E na 46E włączyć nagrywanie i tylko tyle.
Dopiero po wgraniu softu bez obsługi CI+ nagrywanie normalnie funkcjonuje :w00t:


Mabo 1.15m+SG2100, Laminas AS-130+SG2100, Mabo 1.25m @40.5°W, Otis 1.25m @90°E
Parabola Żniniewicz 150cm [stand by]
Openbox F-500 / X-730PVR / X-800 / X-820 CI / Azbox Elite HD / Dr.HD D15 / Prof. 7301

ODPOWIEDZ

Wróć do „Openbox”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości