Open ATV - lista kanałów (nieaktualne parametry kanałów)

Jeśli masz problemy, chcesz zadać pytania, podzielić się swoimi doświadczeniami, to pisz tutaj. Telewizja satelitarna FORUM.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
djfreakme
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 10 maja 2019, 9:51
Tuner: Vu+ Ultimo 4K
Antena: Triax TD 100
Konwerter: 6x single
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

Open ATV - lista kanałów (nieaktualne parametry kanałów)

#1

Post autor: djfreakme » 15 maja 2019, 15:43

Witam,
mam dwa pytania:
1. Kanał tv zmienił parametry nadawania (inny transponder) i została sama nazwa kanału + picon. Picony mam wgrane do pamięci Flash
Po usunięciu kanału z listy, wyszukaniu kanału ręcznie z nowej częstotliwości i dodaniu go z powrotem do listy wyświetla się program, ale już bez dedykowanego picona. Jak mogę przypisać picona do tego kanału?

2. Czy ktoś posiada aktualne listy kanałów tv/ radio na pozycje satelitarne 4.8 E, 9.0 E, 13 E, 19.2 E, 23.5 E i 28.2 E i mógłby się podzielić? :smile1:
Ta pobrana przez aktualizację lista kanałów od Dj Crasha jest już mocno nieaktualna, przez co na głównej liście jest niezły śmietnik.



Awatar użytkownika
moons
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1394
Rejestracja: 05 sty 2011, 22:12
Tuner: GigaBlue Quad Plus
Antena: Triax 115
Konwerter: Fte
Lokalizacja: Hajnówka
Podziękował: 4 razy
Dostał Podziękowań: 75 razy

Open ATV - lista kanałów (nieaktualne parametry kanałów)

#2

Post autor: moons » 15 maja 2019, 17:27

Picony najprościej przypisać jakimś programem do edycji list. ja np używam e-channelizer. Można też ręcznie zmienić nazwę picony albo nadać jej odpowiednią. W openatv menu>informacje>kanał i na samym dole referencje kanału to jest nazwa picony, tylko ":" zastępujesz "_"
Właśnie dlatego nigdy nie wgrywam cudzych list do tunera, samemu zrobienie listy to chwila a potem można już sobie tylko robić podmiany kanałów. O ile jeszcze z 13E gdzie są polskie platformy lista jest trochę większa to na pozostałych oglądanych kanałów jest zdecydowanie mniej.
Pozdrawiam
Za ten post użytkownik moons otrzymał podziękowanie od:
djfreakme (18 maja 2019, 11:02)



Awatar użytkownika
Jacek
Ekspert
Ekspert
Posty: 1936
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 80 razy
Kontakt:

Open ATV - lista kanałów (nieaktualne parametry kanałów)

#3

Post autor: Jacek » 15 maja 2019, 21:45

Listy kanałów najlepiej robić samemu wg swoich upodobań. Każdemu się nie dogodzi. Pobierasz program dreamboxEDIT i tworzysz swoją listę. Możesz pobrać listę Vhannibala ma trochę satelit w swojej liście i w miarę aktualne. Referencje dla picon można również pobierać z tego programu i przypisywać do właściwych picon.
Za ten post użytkownik Jacek otrzymał podziękowanie od:
djfreakme (18 maja 2019, 11:02)


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
djfreakme
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 10 maja 2019, 9:51
Tuner: Vu+ Ultimo 4K
Antena: Triax TD 100
Konwerter: 6x single
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

Open ATV - lista kanałów (nieaktualne parametry kanałów)

#4

Post autor: djfreakme » 18 maja 2019, 11:02

Dzięki za odzew i pomoc, podziałam dziś w dreamboxeditorze i zobaczę co wymłodzę ;)



Awatar użytkownika
djfreakme
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 10 maja 2019, 9:51
Tuner: Vu+ Ultimo 4K
Antena: Triax TD 100
Konwerter: 6x single
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

Open ATV - lista kanałów (nieaktualne parametry kanałów)

#5

Post autor: djfreakme » 18 maja 2019, 13:13

Czy za pomocą dreamboxedit do gotowej listy kanałów np. od bzyka83 (4 satelity) Hot Bird 13ºE + Astra 19,2ºE + Astra 23,5ºE + Astra 28,2ºE da radę skopiować / przenieść kolejne satelity np. z gotowej listy Vhannibala? Próbowałem opcji import plików z jednej listy do drugiej i podczas kopiowania wyskakuje info o błędach w zbiorze tv/ radio. Bukiety z nowymi satelitami udało się przenieść, ale okno "zawartość zbioru tv" przy tych satkach jest puste.



Awatar użytkownika
Jacek
Ekspert
Ekspert
Posty: 1936
Rejestracja: 11 lut 2009, 21:54
Tuner: DM800
Antena: Mabo120PM
Konwerter: Invacom
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Dostał Podziękowań: 80 razy
Kontakt:

Open ATV - lista kanałów (nieaktualne parametry kanałów)

#6

Post autor: Jacek » 18 maja 2019, 17:04

Po pierwsze musisz uzupełnić plik satellites.xml o te satelity które Cię interesują. Następnie przeszukać satelitę. Te kanały które masz w bukietach zostaną, a te których już np nie ma lub zmieniły parametry nadawania będziesz widział jako N/A.


''Gdy gazela budzi się o poranku wie, że musi biegać szybciej niż najszybszy lew, inaczej zostanie pożarta...
Gdy rano budzi się lew - już wie, że musi biec szybciej niż najwolniejsza gazela, bo zdechnie z głodu...
Nieważne czy jesteś gazelą, czy lwem od rana musisz zapierdalać..."
PODOBNO:
(Muhammad bin Raschid Al Maktum, szejk Dubaju.)

Awatar użytkownika
djfreakme
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 10 maja 2019, 9:51
Tuner: Vu+ Ultimo 4K
Antena: Triax TD 100
Konwerter: 6x single
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

Open ATV - lista kanałów (nieaktualne parametry kanałów)

#7

Post autor: djfreakme » 21 maja 2019, 11:41

Oki, udało mi się dodać do listy pożądane satki dzięki E-Channelizer, w tym od razu program sam aktualizuje plik satellites.xml



Awatar użytkownika
blairlinux
Początkujący
Początkujący
Posty: 45
Rejestracja: 28 lut 2017, 17:23
Tuner: Openbox
Antena: Mabo
Konwerter: Best
Lokalizacja: lubelskie
Podziękował: 3 razy
Dostał Podziękowań: 2 razy
Kontakt:

Re: Open ATV - lista kanałów (nieaktualne parametry kanałów)

#8

Post autor: blairlinux » 21 maja 2019, 12:35

Poszukaj plugin 'My Updater' , masz w nim zawsze aktualne listy , również Vhanniball , na różne pozycje / diseqc / motor


Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka



Mabo 105cm / SuperJack DG-320 / 56°E<->22°W
Openbox SX6 / Nbox 5800S / Nbox 2850ST / Pionner BCT 1530 :thumbsup:
Best HG 101 / Inverto Black Ultra
NC+ / CP / TnTsat / XtraTV

Awatar użytkownika
djfreakme
nowy
nowy
Posty: 8
Rejestracja: 10 maja 2019, 9:51
Tuner: Vu+ Ultimo 4K
Antena: Triax TD 100
Konwerter: 6x single
Podziękował: 2 razy
Dostał Podziękowań: 0

Open ATV - lista kanałów (nieaktualne parametry kanałów)

#9

Post autor: djfreakme » 28 maja 2019, 20:00

Gdzie znajdę picony o rozmiarze 220 x 132? Pobrałem picony 100 x 60 i po załadowaniu w infobarze są rozciągnięte. Jakiś link?

Ps. Ok, poradziłem sobie... Bez zalogowania w pewnym miejscu ciężko by było cos znaleźć.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości