FRANSAT

Forum poświęcone działalności i ofercie zagranicznych platform cyfrowych
Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3274
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 103 razy
Dostał Podziękowań: 124 razy

FRANSAT

#291

Post autor: toroidal68 » 22 lip 2019, 21:17

davidec pisze:
22 lip 2019, 20:48
Do dokupienia pakietów potrzebne są 3 rzeczy: ICOK; VPN i karta kredytowa :smile1:
====
Ja mam tylko ICOK i karta bankomatowa przypisana do stalego sciagania abonamentu za RMC i inne pakiety :grin:
I nie musze sie martwic lub zapominac o wplacie itp


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
2szt Channel Master 180cm //75e-47.5w //Szwecja/2xCband/LR/VH/Ku/Ku L,R/
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-34W /Cband V/H i L/R / Ku-band/Kolowy L,R/

Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3274
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 103 razy
Dostał Podziękowań: 124 razy

FRANSAT

#292

Post autor: toroidal68 » 22 lip 2019, 21:21

Tomaszek 4K Ful HD pisze:
22 lip 2019, 19:57
Jest zarejstrowany na tak zwanego słupa
=====
Ja swoj ICOK mam na swoje dane i bez problemu aktywuje pakiety nawet ostatnio aktywowalem TF1 4K i czekalem 1 min i obraz na wizji :thumbsup:


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
2szt Channel Master 180cm //75e-47.5w //Szwecja/2xCband/LR/VH/Ku/Ku L,R/
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-34W /Cband V/H i L/R / Ku-band/Kolowy L,R/

Tomaszek 4K Ful HD
Stały bywalec
Stały bywalec
Posty: 230
Rejestracja: 02 cze 2019, 19:39
Tuner: U2C Denys i Cryptobox 752 Combo
Antena: Famaval115Corab90 i Multifocus E85
Konwerter: Inverto Ultra Black
Podziękował: 45 razy
Dostał Podziękowań: 11 razy

FRANSAT

#293

Post autor: Tomaszek 4K Ful HD » 22 lip 2019, 21:51

A ja jestę 2 właśćićielem modułu i takie dostałem info że nie można wykupić innych pakietów



Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3274
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 103 razy
Dostał Podziękowań: 124 razy

FRANSAT

#294

Post autor: toroidal68 » 06 wrz 2019, 18:59

Kurde ciekawe czy Fransat doda do swojej oferty Canal+ UHD ? :hmmm:
Bardzo lubie patrzec na ten kanal,pokazuja rozne zakądki swiata. :yes:
Wlasnie w tej chwili jest otwarte okienko dla wszystkich :w00t:
Załączniki
Zrzut ekranu 2019-09-06 o 18.54.37.png
Zrzut ekranu 2019-09-06 o 18.55.43.png
Zrzut ekranu 2019-09-06 o 18.57.25.png


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
2szt Channel Master 180cm //75e-47.5w //Szwecja/2xCband/LR/VH/Ku/Ku L,R/
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-34W /Cband V/H i L/R / Ku-band/Kolowy L,R/

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1270
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD, VU+ UNO 4K SE
Antena: Laminas
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 38 razy
Dostał Podziękowań: 31 razy

FRANSAT

#295

Post autor: davidec » 06 wrz 2019, 19:06

Fajnie by było jakby kanały francuskiego Canal+ były dostępne jako pakiet do Fransat ale to raczej nierealne...Chyba sam Canal+ nie jest zainteresowany "wzmacnianiem" oferty Fransat...raczej źle by się to odbiło na ich platformie z 19.2E...szkoda bo w francuskim DVB-T mają swój MUX i kto chce to sobie wykupi


85e - 75e - 68,5e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 0,8w - 5w

tweed77
Bywalec
Bywalec
Posty: 158
Rejestracja: 05 lip 2019, 22:19
Tuner: Vu Ultimo 4K
Antena: wiele
Konwerter: wiele
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 13 razy

FRANSAT

#296

Post autor: tweed77 » 06 wrz 2019, 19:54

Tu zaś Canal+ dekodowany z karty Fransat Viaccess 5.0 - Eutelsat 5W

Obrazek



davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1270
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD, VU+ UNO 4K SE
Antena: Laminas
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 38 razy
Dostał Podziękowań: 31 razy

FRANSAT

#297

Post autor: davidec » 06 wrz 2019, 20:25

to tylko "niekodowane" okienka :smile1: na 19.2E są takie też na Canal+ Decale i Canal+ Sport


85e - 75e - 68,5e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 0,8w - 5w

Awatar użytkownika
toroidal68
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 3274
Rejestracja: 23 sie 2012, 22:36
Tuner: Ultimo 4k/DM920 4K/Octagon 4K/SX6/U2C Denys
Antena: 2xT90/Zynek 2m
Konwerter: Inverto Black Ultra
Lokalizacja: Polska-Szwecja
Podziękował: 103 razy
Dostał Podziękowań: 124 razy

FRANSAT

#298

Post autor: toroidal68 » 06 wrz 2019, 20:39

Ale widze ze u kolegi @Tweed77 dekoduje z karty bo widac na dole paska postepu TIME. :w00t:
Mozliwe ze z kart v.5.0 dziala ten kanal,ja nie posiadam karty 5.0 tylko orca 6.0 :confused:


VU+Ultimo 4K /Octagon-SF4008 4K /DM920 4K / VU+Ultimo HD / U2C /SX6/
Slingbox500HD
2szt T90+diseq 1\16
2szt Channel Master 180cm //75e-47.5w //Szwecja/2xCband/LR/VH/Ku/Ku L,R/
Parabola Żniniewicz 200cm/silownik 36" / 90E-34W /Cband V/H i L/R / Ku-band/Kolowy L,R/

davidec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Posty: 1270
Rejestracja: 20 maja 2012, 18:32
Tuner: VU+ Ultimo 4K, Dreambox 920 UHD, VU+ UNO 4K SE
Antena: Laminas
Konwerter: Inverto Black Ultra
Podziękował: 38 razy
Dostał Podziękowań: 31 razy

FRANSAT

#299

Post autor: davidec » 06 wrz 2019, 22:50

Na 5W nawet niekodowane okienka Canal+ są zakodowane i dostępne tylko z karty Fransat. Żadnej cud karty Fransat z Canal+ nie ma...


85e - 75e - 68,5e - 42e - 39e - 36e - 28,2e - 23,5e - 19,2e - 16e - 13e - 9e - 4,8e - 0,8w - 5w

tweed77
Bywalec
Bywalec
Posty: 158
Rejestracja: 05 lip 2019, 22:19
Tuner: Vu Ultimo 4K
Antena: wiele
Konwerter: wiele
Podziękował: 1 razy
Dostał Podziękowań: 13 razy

FRANSAT

#300

Post autor: tweed77 » 07 wrz 2019, 15:57

toroidal68 pisze:
10 cze 2019, 23:00
big-apple pisze:
10 cze 2019, 11:45
Jak to jest z nr seryjnym. Pewien Francuz powiedział mi że są 2 rodzaje kart Fransat . Bezterminowe i terminowe co 4 lata.
Obie to Via 6.0 z tym że różnią się nr seryjnym. Bezterminowe mają początek 33. Ile tym prawdy?

Karty Fransat wymagają tylko klucza AES?
====
U mnie jest karta zaczynajaca sie 333 .. .. .. . i widac na poprzednim screnie ze karta jest wazna do 10 listopada tego roku.
Ale ja wiem ze to nie jest tak jak oni pisza. :thumbsdown:
Pisza tak zeby ludziska zmieniali ciagle zestawy :slap: Wiem cos o tym :yes:
Tak wyglądają nowe karty z terminem ważności 4 lata od dnia aktywacji. U dołu jest na różowym tle napis Carte HD PC6. Na pewno te karty są wysyłane jak ktoś wymienia kartę Fransat Viaccess 5.0 na nową Viaccess 6.0.

W linku zaś przykładowa aukcja na francuskim Ebay - w instrukcji - warunkach załączonych do karty jest informacja że karta ważna 4 lata.

https://www.ebay.fr/itm/2-CARTES-FRANSA ... Sw4BBcxx75

Obrazek
Za ten post użytkownik tweed77 otrzymał podziękowanie od:
Tomaszek 4K Ful HD (07 wrz 2019, 16:13)



ODPOWIEDZ

Wróć do „Zagraniczne platformy cyfrowe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: EnoSat, Google Adsense [Bot], Pernambuco i 5 gości